Foto's van rozen

Inhoudsopgave:

Foto's van rozen
Foto's van rozen
Anonim

20 prachtige rozen voor uw tuin

Afbeelding
Afbeelding

In een veranderende wereld is de verleiding van rozen altijd een constante. Eeuwenlang heeft deze bloem auteurs, kunstenaars en romantici geïnspireerd. Verenigingen zijn toegewijd aan rozen, een beroemde parade heeft praalwagens die ermee zijn versierd, mensen zijn naar hen vernoemd en rozen zijn vernoemd naar opmerkelijke mensen.

Volgens de American Rose Society zijn er veel soorten rozen. Deze omvatten hybride theeroosjes, struiken, laagblijvende struiken genaamd polyantha, floribunda's met trossen bloemen, enorme struiken tot 3 meter hoog genaamd grandifloras, klimrozen en miniatuurvariëteiten. Geniet van het bladeren door deze tuin met prachtige rozenvariëteiten, kleuren, kenmerken en symboliek.

Wat een perzik

Afbeelding
Afbeelding

Deze cultivar, ook bekend als 'Chewpeachdell', produceert halverwege de lente herhaalde dubbele perzik-abrikoosbloeien en is zeer geurig. In huistuinen is deze cultivar opvallend geplant in kleine groepen borders, cottage-tuinen, funderingen of als haag, volgens de Missouri Botanical Garden.

Klasse: Miniatuurstruik

Winterhardheid: USDA zones 5 tot 9

Struikgrootte: 1,5 tot 2,5 meter hoog en 3 tot 4 meter breedKleursymboliek: Waardering, een deal sluiten, oprechtheid of dankbaarheid

Bajazzo

Afbeelding
Afbeelding

Een winnaar van de beste klimmer tijdens de International Biltmore Rose Trials 2014, 'Bajazzo' heeft grote halfdubbele bloemen met zalmroze op de bovenste bloembladen en een goudgele onderkant. Met stokken die tot 3 meter hoog kunnen groeien, groeit 'Bajazzo' goed in de buurt van muren en pergola's, waar hij steun heeft. De levendige bloemen vormen trossen aan het uiteinde van de lange stokken. De bladeren zijn middelgroen met een vleugje brons.

Klasse: Klimmer

USDA-zones: 5

Struikgrootte: 2,5 meter hoog en 3 tot 1,20 meter breedKleursymboliek: Donkerroze - waardering

IJsberg

Afbeelding
Afbeelding

'Iceberg' is een van de meest populaire en best verkopende rozenstruiken voor de huistuin. De trossen witte bloemen bloeien gedurende het groeiseizoen, dat loopt van lente tot herfst in warmere klimaten. De bladeren van deze cultivar zijn taai, waardoor hij resistent is tegen veel ziekten en plagen. IJsbergen worden vaak in groepen of rijen geplant voor een visueel effect en hebben slechts één keer per week water nodig, nadat ze zijn ontstaan. Ze zijn geweldig als landschapsheesters, wat betekent dat je ze zowel in commerciële als residentiële ontwerpen zult zien, omdat ze aantrekkelijk en betrouwbaar zijn en er goed uitzien met andere planten zoals struiken en siergrassen.

Klasse: Floribunda

USDA-zones: 4 en warmer

Struikgrootte: 1 meter hoog en 1,20 meter breedKleursymboliek: zuiverheid, onschuld of geheimhouding

Rhapsody in Blue

Afbeelding
Afbeelding

Deze schoonheid van David Austin, genoemd naar het lied van George Gershwin uit 1924, begint paars-mauve en rijpt vervolgens en vervaagt naar blauw, waardoor ze waarschijnlijk van alle cultivars het dichtst in de buurt komt van een echte blauwe roos. Geurig en exotisch, 'Rhapsody' is perfect voor containers op een terras of als kleine struiken in een tuinbed.

Klasse: Floribunda; struik

USDA-zones:

Struikgrootte: 1,80 tot 2,5 meter hoog en 3 tot 1,20 meter breedKleursymboliek: Paars - betovering; blauw - onbereikbaar; onmogelijk

Duurzame vrede

Afbeelding
Afbeelding

Deze cultivar groeit in trossen die helder roze koraaloranje zijn. Ze zijn opzichtig en zoet geurend en vormen een uitstekende snijbloem. 'Lasting Peace' bloeit van lente tot herfst en groeit het liefst in de volle zon en in matig tot lichtzure grond.

Klasse: Grandiflora

USDA Zones: 7 en warmer

Struikgrootte: 1,20 tot 1,5 meter hoog en 2 tot 3 meter breedKleursymboliek: Oranje - verlangen of enthousiasme; donkerroze - dankbaarheid

Vuur en ijs

Afbeelding
Afbeelding

Een uitstekende snijbloem, 'Fire and Ice', werd geïntroduceerd in 1987 en is een favoriet van bloemisten vanwege de lichte geur en opvallende mix van vanillewit met rode punten. Deze tweekleurige schoonheid houdt van vochtige wortels en minimaal zeven uur zonlicht.

Klasse: Floribunda

USDA-zones: 5-7

Struikgrootte: 1,5 tot 1,8 meter hoog en 3 tot 1,2 meter breedKleursymboliek: Eenheid

Hete cacao

Afbeelding
Afbeelding

Deze cultivar met een verleidelijke naam heeft gegolfde bloemblaadjes die worden beschreven als roodbruin of oranjeroze met een vleugje bruinachtig goud en zelfs een vleugje paars. De geur is licht en licht fruitig - sorry, geen geur van chocolade.

Cultivar: 'Hot Cocoa'

Klasse: Floribunda

USDA-zones: 6

Struikgrootte: 3 tot 1,5 meter hoog en 3 tot 1,5 meter breed Kleursymboliek: verlangen, enthousiasme en fascinatie

Diana, prinses van Wales

Afbeelding
Afbeelding

Deze rechtopgroeiende struik is een hybride genoemd ter ere van wijlen prinses Diana en werd in 1998 geïntroduceerd. Hij is opzichtig en licht geurig en produceert bloemen van 10 tot 15 cm van de lente tot de herfst.

Klasse: hybride thee

USDA-zones: 7 en warmer

Struikgrootte: 1,80 tot 1,80 meter hoogKleursymboliek: Wit - eerbied en zuiverheid; roze - gratie en zachtheid

Monkey Business

Afbeelding
Afbeelding

Deze grillig klinkende cultivar, die in 2008 op het toneel verscheen, produceert opzichtige en geurige bloemen en houdt van de volle zon. In 2012 werd 'Monkey Business' uitgeroepen tot Portland's Best Rose tijdens het jaarlijkse festival en de wedstrijd van de Portland Rose Society.

Klasse: Floribunda

USDA-zones: 6 en warmer

Struikgrootte: 3 tot 1,20 meter hoog en 2 tot 3 meter breedKleursymboliek: Vreugde, vriendschap, nieuw begin

Kersenparfait

Afbeelding
Afbeelding

Deze mooie tweekleurige bloem, geïntroduceerd in 2000, produceert 35-40 bloemblaadjes die komvormige bloemen vormen. Het produceert maximaal vijf bloemen per stengel. Naarmate ze ouder worden, worden de rozen meestal donkerroze. 'Cherry Parfait' is in 2003 de Grandiflora-ontvanger van de All-American Rose Selections (AARS) award (nu American Garden Rose Selections).

Klasse: Grandiflora

USDA-zones: 5-11

Struikgrootte: 3 tot 1,20 meter hoog en 2 tot 3 meter breedKleursymboliek: Donkerroze - dankbaarheid

Vrouwe van Megginch

Afbeelding
Afbeelding

Deze David Austin-hybride is genoemd naar een Engelse barones en auteur van romantische romans en heeft een prachtige dieproze/fuschia kleur. Het aantal bloemblaadjes van elke vijftien centimeter grote roos varieert van 40 tot 130, waardoor het een prachtige snijbloem is. Deze geurige roos bloeit van de lente tot de herfst.

Klasse: David Austin-struik

USDA-zones:

Struikgrootte: 3 tot 4 voet lang en 2 tot 3 voet breedKleursymboliek: Dankbaarheid

Double Delight

Afbeelding
Afbeelding

Deze hybride theeroos, geïntroduceerd in 1977, produceert romige witte bloemblaadjes met een rozerode punt en heeft een heerlijke geur. De hoeveelheid rode blos op de randen verschilt afhankelijk van het klimaat waarin u leeft. Deze schoonheid heeft ook de onderscheiding dat ze opgenomen is in de Rose Hall of Fame van de World Federation of Rose Societies.

Klasse: hybride thee

USDA-zones: 7 en warmer

Struikgrootte: 1,20 tot 1,80 meter hoog en 2 tot 3 meter breedKleursymboliek: Eenheid

Melody Parfumee

Afbeelding
Afbeelding

Gegolfde bloemblaadjes in dichte trossen maken deze lichtpaarse cultivar tot een showstopper. In warmere klimaten produceert 'Melody Parfumee' bloemen van de late winter tot de vroege winter, wat in feite het hele jaar door betekent. Het is erg geurig (vandaar de naam), met een lichte hint van citrus.

Klasse: Grandiflora

USDA-zones: 5 en warmer

Struikgrootte: 1,20 tot 1,80 meter hoog en 2 tot 3 meter breedKleursymboliek: Liefde op het eerste gezicht

Paradijs

Afbeelding
Afbeelding

Een lichtpaarse of mauve roos die bekend staat om zijn grote, vijftien centimeter grote bloemen en sterke, heerlijke geur. Hij bloeit van de lente tot de vroege winter en is bestand tegen zwarte vlek en meeldauw.

Klasse: hybride thee

USDA-zones: 7 en warmer

Struikgrootte: 3 tot 1,5 meter hoog en 6,5 tot 9 meter breedKleursymboliek: Betovering

Scarborough Fair

Afbeelding
Afbeelding

Een David Austin-hybride, deze kleine zachtroze schoonheid is winnaar van de Royal Horticultural Society (RHS) Award of Merit. Ook bekend als 'Ausoran', wordt de geur van deze Engelse cultivar beschreven als 'muskusachtige oude roos'.

Klasse: Engelse struikroos

USDA-zones: 5 en warmer

Struikgrootte: 90 cm hoog en 60 cm breedKleursymboliek: gratie of zoetheid

Kroonprinses Margareta

Afbeelding
Afbeelding

Genoemd naar de Roemeense prinses, heeft elk van deze David Austin-hybriden het potentieel om tot 100 bloemblaadjes te produceren. Deze opzichtige abrikoos-oranje rozen hebben een sterke geur en vormen prachtige snijbloemen.

Klasse: David Austin-struik

USDA-zones: 4 en warmer

Struikgrootte: 1,5 tot 1,8 meter hoog en 1,20 tot 1,5 meter breedKleursymboliek: Bescheidenheid

Parijs de Yves St. Laurent

Afbeelding
Afbeelding

Deze delicate roze cultivar werd geïntroduceerd in 1994 en is vernoemd naar de beroemde modeontwerper. Geurig en opzichtig, houdt van veel zon en is uitstekende snijbloemen die wel een week kunnen bloeien. De lichtroze bloemen contrasteren met donkergroene, leerachtige bladeren.

Klasse: hybride thee

USDA-zones: 7 en warmer

Struikgrootte: 1 tot 1,20 meter hoog en 6,5 tot 9 meter breedKleursymboliek: geluk of bewondering

Johann Wolfgang von Goethe

Afbeelding
Afbeelding

Genoemd naar de beroemde Duitse 18e-eeuwse literaire figuur, 'Johann Wolfgang von Goethe', werd geïntroduceerd in 2004. Deze cultivar wordt bewonderd om zijn sterke honing/anijsgeur en grote, volle bloemen.

Klasse: hybride thee

USDA-zones: 6 en warmer

Struikgrootte: 3 tot 1,20 meter hoog en 6,5 tot 3 meter breedKleursymboliek: Dankbaarheid

Amber Koningin

Afbeelding
Afbeelding

Deze bekroonde floribunda, geïntroduceerd in 1984, produceert bloemen op enkele stengels en trossen. Een grote, volle abrikoosgele bloem, 'Amber Queen' heeft een milde geur, is een herhalingsbloeier en presteert goed in potten.

Klasse: Floribunda

USDA-zones: 6 en warmer

Struikgrootte: 60 cm hoog en 60 cm breedKleursymboliek: een nieuw begin; verliefd worden

Yellow Lady Banks

Afbeelding
Afbeelding

Een lichtgele, snelgroeiende roos die rijkelijk bloeit, maar voor een korte tijd, meestal halverwege de lente tot de late zomer, werd deze ouderwetse cottage garden-variëteit geïntroduceerd door de Royal Horticultural Society in 1824.

Klasse: klimmer

USDA-zones: 6 en warmer

Struikgrootte: 6 tot 9 meter hoog bij 1,8 tot 3 meter breedKleursymboliek: Welkom, herinnering, of vriendschap

Als u van een van deze prachtige rozen houdt, neem dan contact op met plaatselijke kwekerijen en botanische tuinen om erachter te komen welke variëteiten goed groeien in uw regio en bekijk de zoneskaart van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Aanbevolen: