4 manieren om rozen te drogen (zodat je er voor altijd van kunt genieten)

Inhoudsopgave:

4 manieren om rozen te drogen (zodat je er voor altijd van kunt genieten)
4 manieren om rozen te drogen (zodat je er voor altijd van kunt genieten)
Anonim

Leer hoe je rozen droogt, zodat je hun schoonheid en aroma lang kunt waarderen.

Handen met boeket gedroogde rozen
Handen met boeket gedroogde rozen

Of je het nu om puur sentimentele redenen doet, je super sluw bent, of gewoon van bloemen houdt, het leren drogen van rozen is een nuttige vaardigheid. Het bewaren ervan is verrassend eenvoudig, vooral als je bedenkt hoe mooi gedroogde rozen zijn. Er zijn verschillende manieren om de bloemen te drogen, waarvan sommige geen speciale apparatuur of benodigdheden vereisen. Door rozen te drogen kun je voor onbepaalde tijd genieten van deze prachtige bloemen.

Individuele rozen aan de lucht drogen

Rozen drogen individueel aan een lijn
Rozen drogen individueel aan een lijn

Luchtdrogen is de gemakkelijkst mogelijke manier om rozen te drogen. Je hebt rozen, touw of touw, wasknijpers en wat haarlak nodig.

  1. Kies rozen met een mooie vorm. De bloemen kunnen enigszins open zijn, maar ze mogen nog geen bloemblaadjes laten vallen.
  2. Snijd de rozenstelen af zodat ze minstens vijftien centimeter lang zijn. Het is prima om de stelen langer te houden, wat je zou moeten doen als je een hoge vaas gebruikt.
  3. Hang een stuk touw op in een kast. De sleutel is om een plaats te gebruiken die koel, redelijk donker, droog en goed geventileerd is.
  4. Klip de steel van elke roos aan de waslijn om de rozen op te hangen met de bloemhoofdjes naar de grond gericht en de stelen naar het plafond gericht.
  5. Laat ze drie weken hangen, wat over het algemeen voldoende tijd is om rozen te laten drogen. Als ze nog vochtig zijn, laat ze dan nog wat langer zo blijven.
  6. Spuit de bloemhoofdjes in met haarlak voordat je ze verwijdert, zodat ze beter behouden blijven. Laat ze nog een paar dagen zitten zodat de haarlak kan drogen.

Verwijder voorzichtig de wasknijpers om de bloemen los te laten. Display zoals gewenst, maar houd er rekening mee dat alle gedroogde bloemen delicaat zijn.

Hoe luchtige droge rozenboeketten te maken

Een boeket rozen aan de lucht drogen
Een boeket rozen aan de lucht drogen

Je hoeft de luchtdrogende rozen niet te beperken tot enkele stelen. Als je ze als boeket wilt tentoonstellen, is het een goed idee om ze allemaal op die manier samen te drogen. Om dit te doen, volgt u alle bovenstaande instructies, behalve het knippen van enkele stelen aan de waslijn (stap 4 hierboven). In plaats van die stap:

  1. Verzamel de rozenstelen samen om een boeket te vormen in de gewenste vorm.
  2. Bind ze samen door touw of een elastiekje om de stelen te wikkelen om ze bij elkaar te houden.
  3. Gebruik een klein stukje draad of touw om ze aan de waslijn te hangen

Vanaf daar drogen en spuiten zoals hierboven aangegeven. Omdat je de bloemen samen als boeket hebt gedroogd, kun je ze het beste zo tentoonstellen. Het scheiden ervan kan schade veroorzaken.

Rozen bewaren in silicagel

Enkele roze rozenknop wordt bewaard in silicagel
Enkele roze rozenknop wordt bewaard in silicagel

Rozen drogen in silicagel levert de meest natuurlijk ogende resultaten op, maar is ook de duurste optie. Voor deze aanpak heb je silicagel en een luchtdichte container nodig die groot genoeg is voor de rozen. Verwacht ongeveer $ 30 te betalen voor een zak silicagel van 5 pond, wat genoeg is om een klein boeket rozen te drogen.

  1. Verwijder het deksel van uw luchtdichte container en verdeel de silicagel gelijkmatig over de bodem.
  2. Gebruik keukenpapier om overtollig water van elk van je rozen te deppen.
  3. Begraaf elke roos één voor één voorzichtig in de silicagel. Zorg ervoor dat elk deel van de bloem bedekt is.
  4. Zet het deksel op de container en plaats deze op een plek waar hij een aantal dagen ongestoord kan blijven staan.
  5. Het kan twee tot zeven dagen duren voordat je bloemen drogen. Je kunt het na een paar dagen controleren, maar hiervoor moet je de bloemen blootleggen. Ik raad aan om ze een week met rust te laten.

Wanneer de bloemen klaar zijn, kun je voorzichtig je prachtige bloemen blootleggen, die dichter bij hun oorspronkelijke kleur zullen zijn dan wanneer je de ophangmethode gebruikt om ze te drogen. Ze zijn nog steeds behoorlijk delicaat, dus wees voorzichtig als je ze neerzet.

Rozen plat drogen

Enkele roos plat gedroogd in een boek
Enkele roos plat gedroogd in een boek

Wil je je rozen liever plat drogen? Dit is een geweldige manier om rozen te bewaren voor inlijsten, plakboeken of om te gebruiken bij knutselprojecten. Het is heel gemakkelijk en betaalbaar om geperste rozen te conserveren. Je hebt alleen een boek en wat perkamentpapier nodig.

  1. Selecteer een paar rozen en knip de stelen af zodat ze vijf tot tien centimeter lang zijn.
  2. Gebruik keukenpapier om eventueel vocht op de rozen weg te deppen.
  3. Kies een boek dat redelijk groot en zwaar is, zoals een boek met harde kaft of een leerboek.
  4. Open het boek en plaats een vel perkamentpapier zodat het beide zichtbare pagina's bedekt.
  5. Leg de rozen op het perkamentpapier en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen.
  6. Sluit het boek en laat het minstens 10 dagen met rust.

Open na 10 dagen het boek en je prachtige geperste rozen komen tevoorschijn. Net als andere soorten gedroogde rozen zijn geperste rozen delicaat. Het is belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan.

Snelle tip

Je kunt deze techniek ook gebruiken om rozenblaadjes te drogen in plaats van hele bloemhoofdjes.

Wat te doen met gedroogde rozen

Gedroogde rozen in potpourii
Gedroogde rozen in potpourii

Als je rozen kweekt, is de kans groot dat je er een flink aantal beschikbaar hebt om te drogen. Als dat het geval is, beperk het drogen van rozen dan niet tot slechts een paar bloemen. Gedroogde rozen en rozenblaadjes kunnen op vele manieren worden gebruikt of tentoongesteld.

  • Maak je eigen potpourri.
  • Voeg ze toe aan zelfgemaakte kransen.
  • Gebruik ze om je eigen zeep te maken.
  • Geef ze weer in een schaduwvak.
  • Maak een mooie bloemenhoofdband.
  • Gebruik ze om essentiële oliën te laten trekken.
  • Maak decoupagebakjes of fotolijsten.
  • Vul een vaas met een gedroogd rozenboeket.

Bewaar uw rozen voor het nageslacht

Je hoeft je genot van rozen niet te beperken tot de verse bloemen. Nu u weet hoe u rozen moet drogen, kunt u optimaal profiteren van de bloemen die u kweekt, koopt of cadeau krijgt. Veel plezier met dit eenvoudige proces en wees creatief met de manier waarop je de rozen gebruikt die je bewaart. Als je eenmaal begonnen bent, wil je misschien allerlei soorten verse bloemen bewaren.

Aanbevolen: