Dubbele ketels gebruiken en kopen voor het maken van kaarsen

Inhoudsopgave:

Dubbele ketels gebruiken en kopen voor het maken van kaarsen
Dubbele ketels gebruiken en kopen voor het maken van kaarsen
Anonim
Was smelten in een dubbele boiler
Was smelten in een dubbele boiler

Bij het maken van kaarsen wordt gebruik gemaakt van een dubbele boiler, zodat je gemakkelijker je eigen zelfgemaakte kaarsen kunt maken. Als je geen dubbele boiler hebt om de was voor je kaarsen te smelten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er een koopt.

Wat is een dubbele boiler?

Een dubbele boiler is een keukenhulpmiddel dat bestaat uit twee passende pannen. De grotere onderste pan is gevuld met sudderend of kokend water, terwijl de bovenste pan wordt gebruikt om chocolade te smelten of custards te koken.

Waarom een dubbele boiler voor het maken van kaarsen nuttig is

Of je nu stompkaarsen of votiefkaarsen maakt, een dubbele boiler is een handig hulpmiddel bij het maken van kaarsen, omdat deze het kokende water op een lage, constante temperatuur houdt. Dit helpt voorkomen dat je was tussen de projecten door verbrandt of stolt.

Tips voor het gebruik van een dubbele boiler

Een paar tips kunnen je helpen het meeste uit het gebruik van een dubbele boiler te halen voor het maken van kaarsen. Een zeer waardevolle tip, vooral als je nog nooit een dubbele boiler hebt gebruikt, is om tijdens je eerste project een paar knikkers in de onderste pan te plaatsen. Als het waterpeil te laag wordt, beginnen de knikkers te rammelen om je eraan te herinneren dat je je wax moet controleren.

  • Je hebt slechts ongeveer vijf centimeter water nodig in de onderste pan.
  • Als je de bovenste pan in de dubbele boiler plaatst, zorg er dan voor dat de pan het water niet raakt.
  • Je hoeft het water niet snel te laten koken om de was te laten smelten. Laat het water koken voor het beste resultaat.
  • Gebruik een thermometer om de temperatuur van je was te controleren voordat je doorgaat met je project.

Koopgids voor dubbele ketels voor het maken van kaarsen

Als je geen beschikking hebt over een dubbele boiler, kun je een eenvoudige vervanger maken met een grote pan en een kom. Je kunt ook twee pannen proberen, gescheiden door een onderzetter. Als je echter serieus zelf kaarsen wilt maken, is een dubbele boiler een essentieel onderdeel van de kaarsenmaakapparatuur.

  • Als je een dubbele ketel voor het maken van kaarsen koopt, moet je dezelfde criteria gebruiken als bij het selecteren van een dubbele ketel die je gebruikt bij het koken.
  • Zoek een pan van hoge kwaliteit die bestand is tegen regelmatig gebruik.
  • Dubbele boilers kunnen overal worden gekocht waar keukenartikelen worden verkocht.

Winkelsuggesties

Als u liever online winkelt, kunt u ook dubbele ketels voor het maken van kaarsen kopen op de volgende websites:

  • Amazon.com beschikt over een Granite Ware dubbele boiler van 1,5 liter voor ongeveer $ 17, met gratis verzending bij Prime-lidmaatschap.
  • Walmart presenteert een roestvrijstalen dubbele boiler van 2 liter voor ongeveer $ 34, met gratis verzending bij bestelling van $ 35+.
  • Target bevat een Range Kleen-stoombootinzetset van 3 kwart gallon voor ongeveer $ 44 met gratis verzending.
  • Bed Bath & Beyond biedt een SALT® roestvrijstalen dubbele boiler van 2 liter voor ongeveer $ 30 (ledenprijs ongeveer $ 24) plus gratis verzending voor bestellingen van meer dan $ 39.

Dubbele ketelveiligheid voor het smelten van was voor kaarsen

Een dubbele boiler maakt het maken van kaarsen veiliger door het risico te verkleinen dat er per ongeluk brand ontstaat. Als u uw was rechtstreeks op een brander verhit, kan deze te snel heet worden, wat een aanzienlijk veiligheidsrisico vormt. Het smelten van was in je magnetron is nog gevaarlijker.

Gesmolten was in glazen houders gieten met houten lonten
Gesmolten was in glazen houders gieten met houten lonten

Veiligheidstips voor het smelten van was voor kaarsen

Veiligheid zou voor elke kaarsenmaker een topprioriteit moeten zijn. Een paar veiligheidstips voor het werken met kaarsvet en smeltwas voor kaarsen kunnen ongelukken voorkomen, ervoor zorgen dat u geen vuur aansteekt, voedsel besmet of het maakproces van uw kaarsen verpest.

  • Het is het beste om een dubbele boiler te hebben die uitsluitend wordt gebruikt voor het smelten van was voor het maken van kaarsen. Dit voorkomt dat u zich zorgen hoeft te maken over het besmetten van uw voedsel met was of chemicaliën.
  • Laat een dubbele boiler nooit onbeheerd achter. Als je was het vlampunt bereikt, produceert het dampen die uiterst brandbaar zijn.
  • Als je per ongeluk je was in brand steekt, onthoud dan dat een kaars die vuur maakt op dezelfde manier moet worden behandeld als een vetvuur. Het gebruik van water om de vlammen te doven zal het vuur alleen maar erger maken.

Smeltwas voor kaarsen met behulp van een dubbele boiler

Bedenk hoeveel was je in één keer moet smelten om de beste litergrootte voor je dubbele boiler te bepalen. Je zult ontdekken hoe gemakkelijk het is om was te smelten voor het maken van kaarsen met een dubbele boiler.

Aanbevolen: