De regels van het Jumanji-bordspel leren voor een wilde tijd

Inhoudsopgave:

De regels van het Jumanji-bordspel leren voor een wilde tijd
De regels van het Jumanji-bordspel leren voor een wilde tijd
Anonim
meisjes spelen bordspel
meisjes spelen bordspel

Het Jumanji-bordspel is een leuk en uitdagend spel gebaseerd op het boek en de daaropvolgende film met Robin Williams in de hoofdrol. Met wendingen en spanning boordevol actie is dit het perfecte bordspel om met vrienden en familieleden te spelen.

Het Jumanji-bordspel begrijpen

Dit spel is gemaakt voor mensen van acht jaar en ouder en kan met twee tot vier spelers worden gespeeld. De speeltijd duurt ongeveer 45 minuten tot een uur om het spel te voltooien. Om te winnen moeten spelers uit de jungle ontsnappen en het midden van het bord bereiken door raadsels op te lossen, elkaar te redden en hun verstand te gebruiken om op de loer liggende gevaren te ontlopen.

Jumanji bordspelregels

Jumanji is een leuk bordspel om te spelen tijdens een familiespelavond of op een feestje met vrienden en kost slechts ongeveer $ 20 om te kopen. Om te spelen:

  1. Laat elke speler één pion en één reddingsdobbelsteen kiezen en het bord opstellen met de gevaarkaarten geschud en naar beneden gericht.
  2. Gooi met de getallendobbelsteen en verplaats je pion op jouw kleurpad. Als je op een leeg veld terechtkomt, trek dan een gevarenkaart en lees deze onder de decoder.
  3. Draai de zandloper om en wacht tot de andere spelers je redden door hun reddingsdobbelsteen te gooien.

    • Alle spelers moeten een zandlopersymbool of het symbool van de gevarenkaart gooien die je hebt getrokken om je te redden.
    • Als je veilig bent, kun je je pion op hetzelfde veld houden, maar als je niet wordt gered, moet je je pion terugzetten naar het aantal velden dat op je gevarenkaart staat vermeld.
  4. Als je op vijf of acht velden wacht, moet elke speler om de beurt proberen je te redden door een vijf of een acht op de dobbelsteen te gooien. Als dat niet het geval is, ga je een veld terug. Dit gaat door totdat je wordt gered, of ver genoeg teruggaat om het startpunt te bereiken.
  5. Als je op een jungleveld terechtkomt, trek dan een gevarenkaart en lees deze onder de decoder. Draai de timer om en alle spelers moeten hun reddingsdobbelsteen gooien zodat deze overeenkomt met het symbool op het Jungle-veld om zichzelf te redden.

    • Als alle spelers het zandlopersymbool of het kaartsymbool gooien, is iedereen veilig.
    • Zo niet, voeg dan de gevarenkaart toe aan het Doomsday Grid en blijf gevaarkaarten trekken totdat iedereen veilig is.
    • Elke speler moet het juiste symbool of zandlopersymbool gooien om iedereen te redden, of de bovenstaande stappen moeten worden herhaald.
  6. Een neushoorn kan in elk neushoornvak worden geplaatst. Als je op het veld met de neushoorn terechtkomt, word je geblokkeerd totdat je een even getal op je dobbelsteen gooit, of totdat een andere speler op hetzelfde veld landt en de neushoorn verplaatst.
  7. Als het Doomsday Grid vol raakt, hebben alle spelers verloren en is het spel voorbij.
  8. Als jij en een andere speler tegelijkertijd het centrum bereiken, is de eerste speler die "Jumanji" roept de winnaar.

Dooscomponenten

In de doos krijg je het volgende:

  • Het Jumanji-bordspelbord
  • Een pak gevaarkaarten
  • Instructies
  • Een rode filterschijf om de kaarten te lezen, die een speciaal gedeelte hebben over hoe je jezelf kunt redden
  • Vier reddingsdobbelstenen
  • Zandtimer

Jumanji spelen

Jumanji vereist wat teamwerk, ondanks dat er uiteindelijk maar één echte winnaar is. Het grootste deel van het spel is afhankelijk van het toeval en hangt af van hoeveel geluk je hebt als je je dobbelsteen gooit. Het doel van het spel is om te voorkomen dat je door de jungle wordt opgesloten of neergehaald en om het midden van het bord te bereiken. Om het spel te winnen:

  • Gooi de dobbelsteen snel als jullie allemaal in de val zitten, om te voorkomen dat je voortgang wordt geblokkeerd.
  • Je kunt ervoor kiezen om de dobbelsteen langzaam te gooien en te hopen dat je niet een bepaald symbool gooit als je wilt dat je tegenstanders hun voortgang stopzetten.

Jumanji bordspelversies

Sinds de release in 1995 zijn er verschillende andere versies verschenen. Deze omvatten:

  • Duitse, Franse, Italiaanse, Nederlandse, Koreaanse en Spaanse edities: het bordspel was enorm populair en werd in verschillende talen uitgebracht, waardoor meer spelers van over de hele wereld konden deelnemen.
  • 2017 Tweede editie: de tweede editie wordt geleverd met bijgewerkte kaartraadsels.
  • Reiseditie: De reiseditie kost ongeveer $ 8 en is kleiner, waardoor hij perfect is voor roadtrips of vakanties. Het is bedoeld om met twee spelers te spelen.
  • Houten tweede editie: deze editie is vergelijkbaar met het spel dat in de film wordt gespeeld met het houten deksel.

Veel plezier met het spelen van het Jumanji-bordspel

Het Jumanji-bordspel is een leuk en spannend spel om met vrienden of familieleden te spelen. Met zoveel variaties in hoe het spel zich zal ontvouwen, kun je het steeds weer opnieuw spelen.

Aanbevolen: