Afdrukbaar vermenigvuldigingsspel

Inhoudsopgave:

Afdrukbaar vermenigvuldigingsspel
Afdrukbaar vermenigvuldigingsspel
Anonim
Moeder en dochter speelspel
Moeder en dochter speelspel

Multiplication Madness zal de kennis van leerlingen van tafels van vermenigvuldiging tot 12 op de proef stellen. Het gratis, afdrukbare spel bevat een eenvoudig bord en een moeilijker bord. De meegeleverde antwoordsleutels maken Multiplication Madness perfect voor zelfgestuurd spelen in de klas of thuis.

Vermenigvuldigingswaanzin

De gratis, afdrukbare spelborden en antwoordsleutels vereisen dat spelers de mogelijkheid hebben om eenvoudige vermenigvuldigingsproblemen op te lossen. Het spel is het meest geschikt voor kinderen die de tafels van vermenigvuldiging hebben geleerd, maar baat zouden hebben bij oefenen. Afhankelijk van de staatsnormen en het type onderwijs zouden kinderen van het derde tot en met het vijfde leerjaar moeten kunnen spelen.

Vermenigvuldigingswaanzin afdrukbaar spel
Vermenigvuldigingswaanzin afdrukbaar spel

Downloaden en afdrukken

Om het spel te downloaden en af te drukken, klikt u op de Multiplication Madness-afbeelding om te beginnen. Download het spel en klik vervolgens op het printerpictogram om het af te drukken. Bij herhaald gebruik kun je de spelborden het beste op dik papier printen en lamineren. De afdrukbare versie bevat twee spelborden, één makkelijk en één moeilijk, met antwoordsleutels. Als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de printables, raadpleeg dan de handleiding voor Adobe printables.

Hoe te spelen

Een onbeperkt aantal kinderen kan Multiplication Madness spelen, maar vanwege ruimtegebrek is het ideaal voor twee tot vier spelers om één bord te gebruiken. Een beetje geluk en wat wiskundige vaardigheden zijn alles wat een kind nodig heeft om als eerste speler het 'Einde'-veld te bereiken.

Spel instellen

Om het spel te spelen heb je nodig:

  • Gedrukt vermenigvuldigingsgekte-spelbord
  • Afgedrukte antwoordsleutel
  • Een kleine munt (of een ander klein speelstuk) per speler
  • Eén grotere munt (een halve dollar, kwart of dollar) per bord

Om verwarring tijdens het spelen te voorkomen, zorg ervoor dat elke speler een ander speelstuk heeft. Zorg er ook voor dat de munt die wordt gebruikt voor het opgooien niet kan worden verward met speelstukken.

Spel spelen

Zodra alle spelers een speelstuk hebben gekozen, kunnen ze op het veld 'START' worden geplaatst. Kies een speler die als eerste gaat. Het spel gaat dan met de klok mee.

  1. Tijdens haar eerste beurt moet de speler de grote munt omdraaien en vervolgens de juiste richting volgen die op het bord staat aangegeven.
  2. De speler probeert dan de vergelijking op te lossen die wordt weergegeven op het veld waarnaar ze is verplaatst. Spelers proberen per beurt slechts één vergelijking op te lossen.

    1. Als de speler de vergelijking correct oplost, mag hij de munt bij zijn volgende beurt opnieuw omdraaien.
    2. Als de speler de vergelijking niet correct oplost, blijft hij op hetzelfde veld en probeert hij deze in zijn volgende beurt opnieuw op te lossen. In dit geval gooit de speler de munt niet om in zijn volgende beurt.
  3. Herhaal stap twee voor elke speler, om de beurt.
  4. De eerste speler die het veld 'END' bereikt, is de winnaar.

Spelaanpassingen

Het 'makkelijke' spel bevat vermenigvuldigingsfeiten tot vijf, terwijl het 'harde' spel feiten van 6 tot 12 behandelt. Multiplication Madness kan in een klaslokaal worden gespeeld, waar kinderen met verschillende niveaus van elkaar kunnen worden gescheiden met behulp van verschillende borden. Het spel kan ook thuis of individueel worden gespeeld.

  • Maak er een individueel spel van door één kind over het speelbord te laten racen om te zien hoe snel ze kan winnen.
  • Maak er een groepsrace van door elke speler een bord te geven. De speler die als eerste het einde van zijn bord bereikt, is de winnaar.
  • Elimineer de noodzaak van het opgooien van munten door één speler aan te wijzen die altijd in de richting van de 'kop' beweegt en een andere in de richting van de 'munt'.

Een vermenigvuldigingsspel maken

Een vermenigvuldigingsspel maken kan gemakkelijk en leuk zijn en zorgt ervoor dat je je concentreert op de feiten die je leerlingen onder de knie moeten krijgen.

  1. Begin met het kiezen van het type spel (kaart, bord, dobbelstenen, actief) dat je gaat maken. Houd rekening met factoren zoals het verwachte aantal spelers en het verwachte tijdsbestek voor het spelen van het spel.
  2. Beslis welke vermenigvuldigingsfeiten of soorten vergelijkingen je wilt opnemen. Houd rekening met het vaardigheidsniveau van de spelers en houd de focus specifiek. Gebruik bijvoorbeeld alleen feiten voor vijf en tien of sluit alle ‘makkelijkere’ feiten uit, zoals die voor nul en één.
  3. Maak een spel met papier en potlood of een programma zoals Google Slides.
  4. Schrijf de instructies voor het spelen van het spel.
  5. Test je spel en regels uit om te zien of ze duidelijk en correct zijn.

Educatief plezier

Door spelletjes te spelen, hebben kinderen plezier tijdens het leren. Het oefenen van vermenigvuldigingsfeiten met behulp van Multiplication Madness, of zelfs een afdrukbare tafel van vermenigvuldiging, kan de druk en stress wegnemen bij een soms moeilijke taak.