Een broodroosteroven volledig schoonmaken in 6 stappen

Inhoudsopgave:

Een broodroosteroven volledig schoonmaken in 6 stappen
Een broodroosteroven volledig schoonmaken in 6 stappen
Anonim
Huishoudapparaat-broodroosteroven
Huishoudapparaat-broodroosteroven

Een broodroosteroven is een handig tafelmodel waarmee u snel voedsel kunt roosteren, bakken en braden zonder dat u de grotere oven hoeft op te warmen of meerdere apparaten voor soortgelijke taken hoeft te hebben. Vanwege het kleine formaat is het snel en eenvoudig uitzoeken hoe je een broodroosteroven schoonmaakt.

Een vuile broodroosteroven schoonmaken

Het schoonmaken van de broodroosteroven is geen lastige klus. Maak hem voor het eerste gebruik goed schoon en maak hem vervolgens regelmatig schoon (minstens wekelijks, of indien nodig) wanneer je de rest van je keukenschoonmaaklijst afwerkt. Zorg ervoor dat u, voordat u begint, de gebruikershandleiding leest om er zeker van te zijn dat eventuele schoonmaakmiddelen en methoden die u gebruikt de broodroosteroven niet beschadigen.

Benodigdheden

  • Afwasmiddel
  • Azijn
  • Zuiveringszout
  • Citroensap
  • Water
  • Reinigingsdoeken
  • Sponsen (niet-schurend)
  • Zachte tandenborstel
  • Koffiefilters
  • Antibacteriële doekjes

Stap 1: Koppel alle onderdelen los en verwijder ze

Begin met het loskoppelen van uw broodroosteroven om veiligheidsredenen. Probeer geen reiniging uit te voeren als de oven is aangesloten en ingeschakeld. Verwijder vervolgens de lade, rekken en andere beweegbare onderdelen.

Stap 2: Week en reinig de broodroosterovenbak en -rekken

Vul een gootsteen met zeepsop. Plaats de lade en de rekken in het zeepsop om te laten weken. Na 20 minuten voltooit u het wassen van de bakplaat en de rekken en legt u ze te drogen. Terwijl je wacht tot de items zijn geweekt, kun je werken aan het schoonmaken van de rest van de broodroosteroven.

Stap 3: Borstel de kruimels uit de broodroosteroven

Gebruik een droge reinigingsdoek om alle kruimels uit de oven te vegen. Soms helpt het om zachtjes op de zijkanten en de bovenkant van de oven te tikken om kleine stukjes te verwijderen die vast komen te zitten in hoekjes en gaatjes. Veeg de kruimels weg en gooi ze weg.

Broodrooster Oven met broodkruimels
Broodrooster Oven met broodkruimels

Stap 4: Reinig de binnenkant van de broodroosteroven

De binnenkant van de broodroosteroven reinigen is eenvoudig:

  1. Meng 1/2 kopje warm water, 1/2 kopje azijn en 1 eetlepel afwasmiddel.
  2. Bevochtig een doek met het mengsel en veeg de binnenkant van de broodroosteroven schoon.
  3. Zorg ervoor dat u het verwarmingselement van de broodroosteroven niet beschadigt. Til het op (of verwijder het, volg de instructies van de fabrikant) om eronder te vegen.
  4. Behandel aangebrand voedsel met zuiveringszout en waterpasta. Laat het zitten en ga er dan weer mee verder, gebruik een zachte tandenborstel of spons om het verbrande voedsel te verwijderen.

Stap 5: Veeg de glazen deur af

Vermijd het gebruik van commerciële raamreinigingsproducten op de glazen deur. Meng in plaats daarvan een zelfgemaakte glazenwasser met een deel azijn, twee delen water en een eetlepel citroensap. Veeg het glas schoon met koffiefilters voor een streeploze glans.

Stap 6: Maak de buitenkant van de broodrooster schoon

Zodra de binnenkant van de broodrooster schoon is, veegt u de buitenkant af. Begin met een washandje bevochtigd met water en een beetje afwasmiddel. Veeg het zeepwater vervolgens af met een vochtige doek. Droog het water en veeg het handvat, de knop, de knoppen en alle gebieden die veel worden aangeraakt af met een antibacteriële doek om eventuele resterende ziektekiemen te doden. Laat volledig aan de lucht drogen voordat u de onderdelen van de broodroosteroven weer in elkaar zet.

Moet ik ovenreiniger gebruiken in een broodroosteroven?

Het gebruik van een in de winkel verkrijgbare ovenreiniger in een broodroosteroven kan schade aan de oven veroorzaken. Lees de gebruikershandleiding en volg alle instructies voor het reinigen van uw specifieke model, of u nu een Breville-broodroosteroven of een Oster-broodroosteroven schoonmaakt. Bij twijfel kunt u het beste zuiveringszout en andere natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruiken om uw broodroosteroven schoon te maken.

Onderhouds- en reinigingstips voor uw broodroosteroven

Je broodrooster schoonhouden is eenvoudig als je een paar tips volgt:

  • Borstel bij elk gebruik de kruimels uit de broodroosteroven om te voorkomen dat ze ingebrande rommel worden.
  • Veeg de binnen- en buitenkant van de broodroosteroven minstens één keer per week schoon.
  • Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen tenzij de fabrikant deze aanbeveelt.
  • Vermijd het gebruik van schuursponsjes of borstels met harde haren bij het schoonmaken, anders riskeer je krassen op de afwerking van je broodrooster.

Reinig uw broodroosteroven eenvoudig

Als u zich aan een regelmatig schoonmaakschema houdt, inclusief het schoonmaken van uw broodroosteroven, wordt elke schoonmaakbeurt snel uitgevoerd. Geen rommel en geen verbrande plekken, zodat u binnen een mum van tijd klaar bent met schoonmaken! Lees vervolgens tips over hoe u gesmolten plastic uit uw oven kunt verwijderen.

Aanbevolen: