Hoe je een kleine kast met veel kleding organiseert

Inhoudsopgave:

Hoe je een kleine kast met veel kleding organiseert
Hoe je een kleine kast met veel kleding organiseert
Anonim

Maximaliseer de ruimte in je kleine kast, zodat je je gemakkelijk kunt aankleden en je dag met vertrouwen kunt beginnen.

man op de vloer die kast organiseert
man op de vloer die kast organiseert

Maak het aankleden een fluitje van een cent en laat je slordige kast tot het verleden behoren. Met de juiste organisatietips kun je in je kleine kast gemakkelijk je grote kledingkast en al je accessoires opbergen. Leer hoe je een kleine kast met veel kleding organiseert, zodat je elke dag gemakkelijk een outfit kunt kiezen.

Jeans op een plank vouwen

Vrouw stond op de voorkant van de kledingkast en hield een stapel spijkerbroeken vast
Vrouw stond op de voorkant van de kledingkast en hield een stapel spijkerbroeken vast

Houd je kleine kast zo netjes mogelijk door uit te zoeken welke kledingstukken het beste op hangers kunnen worden bewaard en welke beter geschikt zijn om op een plank te bewaren. Volumineuze items zoals spijkerbroeken kun je meestal het beste op de plank in je kast bewaren. U kunt bovenplanken of een lagere plank onder uw ophangstang gebruiken om al uw favoriete denim op te bergen. Je kunt zelfs gevouwen jeans opbergen op een hangende plank die aan de kaststang wordt bevestigd. Door jeans en andere grote broeken op deze manier op te bergen, kun je je selecties zien en bespaar je veel ruimte.

Weet welke items je op een hanger moet bewaren

kleding die in een kledingkast hangt
kleding die in een kledingkast hangt

Hoewel je jeans het meest geschikt zijn om op te vouwen, werken veel van je andere kledingstukken het beste op een hanger. Jurken, blouses, pantalons, rokken en blazers zijn allemaal items die je in je kast kunt hangen voor de meest efficiënte opbergruimte. Probeer ze te ordenen op categorie, mouwlengte of kleur, zodat je bij het uitkiezen van een outfit altijd je opties overzichtelijk kunt zien.

Stapeltruien

Close-up van gevouwen truien op tafel
Close-up van gevouwen truien op tafel

Grote truien nemen kostbare ruimte in beslag in je kast. In plaats van een overvloed aan kleerhangers en kastruimte op te offeren, kun je proberen je truien netjes opgevouwen op te stapelen. Vouw je truien efficiënt op en plaats ze in stapels, zodat je alle kleuren en texturen kunt zien waaruit je kunt kiezen.

Voeg een verticale kast toe

Kastplanken
Kastplanken

Voor kleine kasten die niet genoeg planken hebben om aan je behoeften te voldoen, kun je altijd een paar organisatieproducten toevoegen om de rommeligheid te temmen. Een verticale kast die aan je kaststang hangt of vrij op de vloer staat, neemt minimale ruimte in beslag en biedt je veel extra opbergruimte. Gebruik dit voor het tentoonstellen van schoenen, het opbergen van hoeden, het tentoonstellen van handtassen en het vasthouden van die stapel opgevouwen truien.

Handtassen op een plank bewaren

Stijlvolle handtas met een strak afgewerkte look
Stijlvolle handtas met een strak afgewerkte look

Je collectie fantastische handtassen verdient een spotlight in je kast. Toon uw stijl op een bovenste plank, zodat u snel de handtas kunt vinden die bij uw outfit van de dag past. Voor tassen die minder structuur hebben en omvallen, probeer ze op te vullen met vloeipapier of een stuk karton, zodat ze altijd rechtop blijven zitten.

T-shirts oprollen om ruimte te besparen

vrouw rollende t-shirts
vrouw rollende t-shirts

Het lijkt misschien een goed idee om al je T-shirts aan de kaststang te hangen, maar het kan ook een groot deel van je ruimte in beslag nemen. Rol uw T-shirts in plaats daarvan strak op en bewaar ze in verdeelde bakken. Als u dit doet, kunt u nog steeds uw opties in één oogopslag bekijken zonder dat u veel van uw ophangruimte opoffert. Bewaar uw bakken op een bovenste plank, een lagere kast of in een verticaal hokje. Deze opberghack werkt ook goed voor tanktops, ondershirts en sportkleding.

Hang een extra hengel op

Vrouw maakt zich klaar voor werk
Vrouw maakt zich klaar voor werk

De meeste kleding die in je kast hangt, reikt waarschijnlijk niet helemaal tot aan de vloer. Je kunt nog een hengel direct onder je bestaande hengel toevoegen om je ophangruimte te verdubbelen. Gebruik de bovenkant voor blouses, blazers en vesten, terwijl je de onderste stang reserveert voor pantalons en rokken. Lange kledingstukken zoals jurken kun je over de onderkant van een hanger draperen, net als bij een broek, om verticale ruimte te besparen.

Bewaar seizoensartikelen elders

Mening Van Dure Herenjassen Die In Kledingkast Hangen
Mening Van Dure Herenjassen Die In Kledingkast Hangen

Je kast hoeft niet elk element van je garderobe te bevatten. Seizoensartikelen, formele kleding en bovenkleding kunt u op een andere locatie bewaren. Probeer er een gewoonte van te maken om uw seizoensartikelen elke vier tot zes maanden te wisselen, afhankelijk van uw plaatselijke klimaat. Bewaar de ongebruikte spullen in een reservekast, onder je bed of op een kledingrek in de opbergruimte van je huis.

Gebruik de juiste hangers

Blouses die op een rij aan kleerhangers hangen, gerangschikt op kleur
Blouses die op een rij aan kleerhangers hangen, gerangschikt op kleur

Het type hangers dat je voor je kast kiest, kan van invloed zijn op hoeveel ruimte elk kledingstuk in beslag neemt. Zoek naar dunnere hangers in plaats van grote of dikke hangers. Je hebt ook hangers nodig die een bepaalde textuur hebben, zodat je zijdezachte of extra zachte kledingstukken er niet gemakkelijk vanaf glijden. Dunne, met vilt of fluweel beklede hangers zijn perfect voor bijna elke kast. Zoek naar hangers in bijpassende kleuren en materialen, zodat je garderobe er gestroomlijnd uitziet.

Haken voor accessoires toevoegen

Hoeden hangen aan een haak aan de muur
Hoeden hangen aan een haak aan de muur

Accessoires maken ook deel uit van je garderobe, dus het is verstandig om ze bij de hand te houden zodat je elke dag je beste outfit kunt samenstellen. Voeg haken toe aan de muurruimte of deuren in je kast, zodat je hoeden, riemen en zelfs sieraden naast je kleding kunt opbergen. Zorg ervoor dat u haken kiest die het gewicht kunnen dragen van de items die u wilt ophangen.

Verplaats schoenen naar een andere opslaglocatie

Een algemeen beeld van een lichte gang met onder de trap een kast waarin jassen en schoenen worden opgeborgen
Een algemeen beeld van een lichte gang met onder de trap een kast waarin jassen en schoenen worden opgeborgen

Als je grote schoenencollectie de grootste hindernis vormt bij het netjes houden van je kast, kan het de moeite waard zijn om een andere locatie te overwegen om ze op te bergen. Je kunt schoenen op een schoenenrek in je slaapkamer of bijkeuken bewaren. U kunt zelfs organisatorische oplossingen kopen waarin al uw schoenen passen en netjes onder uw bed kunnen worden opgeborgen voor verborgen opbergruimte.

Sjaals op handdoekrekken bewaren

Kleurrijke sjaals hangen
Kleurrijke sjaals hangen

Wees waar mogelijk creatief om je kleine kast te laten werken voor je grote kledingkast. Een handdoekenrek kan ook dienen als prachtig armatuur voor het ophangen van uw collectie sjaals. Je kunt één of twee handdoekhouders aan de wanden van je kast of aan de binnenkant van de deur monteren. Deze creatieve oplossing werkt ook goed voor het opbergen van stropdassen.

Plankverdelers toevoegen

Kleren hangen aan een rek in de winkel
Kleren hangen aan een rek in de winkel

Voor alle spullen die op de bovenste planken of op je vrijstaande plank staan, kun je met een paar verdelers alles georganiseerd houden. Verdelers zorgen ervoor dat uw stapel truien niet omv alt en helpen u uw broeken en spijkerbroeken georganiseerd te houden. Je kunt scheidingslijnen gebruiken om een duidelijke aanduiding tussen categorieën te creëren en te voorkomen dat je favoriete hoeden kapot worden gemaakt. Je kunt zelfs verdelers toevoegen aan een plank voor schoenen, zodat je je favoriete paar kunt pakken zonder een stapel sneakers en laarzen te moeten doorzoeken.

Gooi een paar manden erin

draadmanden op bed
draadmanden op bed

Een paar manden op de bodem van je kast of zorgvuldig op een plank geplaatst, kunnen helpen om enkele van je rommeligere spullen op te bergen. Gebruik manden op de vloer voor schoenen, handtassen en grote voorwerpen. Schuif manden op een plank voor kleine portemonnees, hoeden en riemen. U kunt zelfs manden gebruiken voor artikelen die chemisch moeten worden gereinigd, gedoneerd, geretourneerd of gerepareerd. Wijs een mandje aan voor items die je snel hebt gepast en die je op een later tijdstip moet ophangen.

Ruim zoveel mogelijk op

Weg met overtollige kleding. Lachende vrouw met kledingdozen in handen in de buurt van inloopkast
Weg met overtollige kleding. Lachende vrouw met kledingdozen in handen in de buurt van inloopkast

De meeste mensen dragen slechts ongeveer 20% van hun garderobe. Dit betekent dat je waarschijnlijk op zijn minst een paar stukken in je kast hebt die je niet zou missen. De sleutel tot elke georganiseerde ruimte in uw huis is het oefenen van opruimen. Evalueer de inhoud van je kledingkast en beslis wat echt de ruimte waard is die het in je kast en je leven inneemt. Als een kledingstuk niet meer past, al een jaar niet is gedragen of je niet het beste gevoel geeft, overweeg dan om het te doneren of te verkopen om ruimte te maken voor de items waar je echt van houdt.

Wat je niet moet doen bij kastorganisatie

Hoewel er veel manieren zijn om je kleine kast georganiseerd te krijgen, zijn er een paar dingen die je wilt vermijden. Als u begrijpt wat u niet moet doen bij het organiseren van kasten, komt u een stap dichter bij het hebben van een kleine kast die een grote impact heeft op uw outfitkeuze en wasroutines.

  • Voeg niet te veel organisatieproducten toe. Je wilt niet dat extra spullen de ruimte in beslag nemen die voor kleding wordt gebruikt.
  • Bewaar geen truien of jeans op hangers. Truien kunnen hun vorm verliezen als ze te lang hangen, en hangende jeans voegen onnodig veel volume toe aan je kast. Blijf in plaats daarvan bij het vouwen van deze items.
  • Vermijd het ophangen van portemonnees en handtassen aan haken. Je wilt de riemen niet uitrekken of extra slijtage aan deze accessoires veroorzaken.
  • Het vasthouden aan kleding die je niet dient, is een duidelijke kast die je niet doet. Bespaar ruimte voor alleen de stukken die je het gevoel geven dat je de beste versie van jezelf bent.
  • Bewaar geen beddengoed of beddengoed in uw kast. Berg deze spullen op in een linnenkast of kast.
  • Hang geen grote spullen zoals winterjassen in je kast. Berg deze items op tijdens het laagseizoen en hang ze aan haken bij de deur of in een andere kast tijdens de koude seizoenen.
  • Sla het maken van een plan niet over. Als u een organisatieplan heeft, kunt u uw kast efficiënt opruimen en langer netjes houden.

Laat je kleine kast voor je werken

Een kleine kast hoeft er niet rommelig uit te zien of ervoor te zorgen dat je je elke ochtend overweldigd voelt. Door op te ruimen, een plan te maken en een paar professionele organisatietechnieken toe te passen, krijg je een kleine kast die eindeloze garderobemogelijkheden biedt.

Aanbevolen: