30 klassieke films uit de jaren 80 voor het hele gezin

Inhoudsopgave:

30 klassieke films uit de jaren 80 voor het hele gezin
30 klassieke films uit de jaren 80 voor het hele gezin
Anonim

Ga aan de slag met een aantal fantastische films uit de jaren 80 die perfect zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Moeder en dochters eten popcorn op filmavond uit de jaren 80
Moeder en dochters eten popcorn op filmavond uit de jaren 80

De jaren tachtig produceerden enkele van de meest memorabele en klassieke films ooit gemaakt. Waar zouden we zijn zonder E. T., De prinsessenbruid, The Karate Kid en Ghostbusters? Deze films vermaakten niet alleen, ze vormden de geest en verbeelding van een hele generatie, en zouden wel eens het hart kunnen veroveren van iedereen die ernaar kijkt - in welk tijdperk dan ook. Maak samen een wandeling door de herinneringen door samen met uw kinderen naar een klassieke film uit de jaren 80 te kijken. Nodig ze uit om deel te nemen aan epische filmische avonturen waardoor ze voor altijd veranderd zullen blijven.

Top tekenfilmfilms uit de jaren 80 om met kinderen te bekijken

De tekenfilms uit de jaren 80 hebben voor altijd een speciaal plekje in de harten van zoveel mensen. Alleen al het horen van hun titels kan je terugvoeren naar je kindertijd en herinneringen oproepen aan het zitten rond de tv om ze te bekijken en te giechelen met je broers en zussen en neven en nichten. Misschien hebben je ouders zelfs enkele van deze klassieke tekenfilms van weleer op VHS opgenomen. Het was een tijd van eenvoud en plezier. Haal herinneringen op door samen met uw kinderen naar een paar onvergetelijke tekenfilms uit de jaren 80 te kijken.

Een Amerikaanse staart

Het moment waarop Fievel en zijn zus naar de maan zingen, zit waarschijnlijk verankerd in de geest van elk kind uit de jaren 80. An American Tail debuteert in 1986 en vertelt het verhaal van een Russische muis en zijn gezin die naar de VS reizen. Hij raakt gescheiden van zijn familie en moet in zijn eentje overleven. Met de hulp van de kat Tijger vinden ze de weg naar elkaar terug.

De kleine zeemeermin

Terwijl de meeste kinderen uit de jaren 80 een zeemeermin wilden zijn, was Ariël geobsedeerd door de mensenwereld. Nadat Ariël op het eerste gezicht verliefd is geworden op Eric, een mens die op het land woont, sluit hij een deal met een boze zeeheks om wat benen te laten groeien. Er is een wild avontuur en een krijsende duif voor nodig om de weg naar de liefde in elkaars armen te vinden.

Het land vóór de tijd

Sluit je aan bij Littlefoot en zijn vrienden in deze klassieker uit 1988. Laat je meenemen naar de sterren en de vriendschap, en wie kan de lieve kleine Ducky vergeten? Ja, ja, ja! Je kinderen zullen zeker genieten van het avontuur van deze kleine dinosaurussen terwijl ze proberen uit de greep van de Sharptooth te blijven.

De laatste eenhoorn

Liefde, avontuur en een beetje magie maken van The Last Unicorn een film die je nooit zult vergeten. Volg Am althea terwijl ze probeert erachter te komen of ze echt de laatste eenhoorn in haar soort is. Zie hoe ze verliefd wordt op Prins Lir voordat ze terugkeert naar haar huis in het bos.

Alle honden gaan naar de hemel

Houd de zakdoekjes klaar voor deze! Charlie is letterlijk een slechte hond. Maar wanneer hij uit de hemel ontsnapt, vindt hij een klein meisje dat zijn hart verovert. Hij moet werken om haar te beschermen voordat hij terugkeert naar de hemel.

Oliver & Company

Hoewel de animatie uit 1988 je kleintje misschien sceptisch maakt, zal de prachtige muziek in Oliver & Company zeker hun hart veroveren. Volg kleine Oliver de kat terwijl hij probeert een plaatsje te veroveren bij Dodger en zijn bemanning voordat hij een thuis vindt in Jenny's armen. Met een woekeraar op zoek naar hen, is het een leuk en muzikaal avontuur.

De vos en de hond

Wie zou ooit denken dat een vos en een hond vrienden kunnen zijn? Nou ja, Disney wel. The Fox and the Hound volgt de ontluikende vriendschap tussen Copper en Tod. Ze komen er echter al snel achter dat het moeilijk is voor een hond en een vos om vrienden te zijn. Houd de tissues bij de hand voor Tods hartverscheurende reis terug naar het bos.

Beroemde gezinsvriendelijke films uit de jaren 80

Duik in deze klassieke films uit de jaren 80 waar het hele gezin van zal genieten. Vergeet niet dat sommige scènes net zo moeilijk zijn om naar te kijken als toen je jong was. E. T. naar huis gaan zal altijd een paar tranen veroorzaken.

E. T. het buitenaardse

Je zou geen filmlijst uit de jaren 80 kunnen hebben zonder de klassieker E. T. Deze kleine alien begraaft zichzelf recht in je hart en laat je brullen als een baby als hij zegt: "Ik kom zo." O, het gevoel. Je hele familie zal dit filmische meesterwerk zeker koesteren.

Wilg

Heb je behoefte aan een klein jaren 80-avontuur? Kijk eens naar Wilg. Van een bijzondere baby tot een boze koningin, deze film heeft het allemaal. Kijk hoe Willow Ufgood zijn best doet om het kind te beschermen dat hen allemaal kan redden.

Labyrint

Labyrinth is een cultklassieker geworden. Met de geniale geesten van Jim Henson en George Lucas erachter was het voorbestemd om geschiedenis te schrijven. Labyrinth vertelt het verhaal van Sarah, die haar broer probeert te redden van de Goblin King. Voeg daar wat leuke muziek en gekke muppets aan toe, en het is een spannende stap terug in de tijd.

Het oneindige verhaal

Open een boek en laat je betoveren. Het is een verhaal dat kinderen moeten horen. Ga bij je familie zitten en kijk hoe Bastian verliefd wordt op The Neverending Story. Verdwaal wanneer realiteit en fictie samenvloeien terwijl de prinses wacht tot Bastian haar naam roept. Wees voorbereid op een paar tranen als Artax verdwa alt in de moerassen van verdriet.

De prinsessenbruid

De jaren 80 lieten je graag zien hoe boeken je konden wegvagen. De prinsessenbruid was niet anders. Tijdens een ziekteperiode leest een grootvader zijn kleinzoon een verhaal voor dat tot leven komt. Het vertelt over Buttercup en haar Westley. Terwijl prins Humperdinck Buttercup probeert weg te vegen, vinden Westley en zijn bemanning de weg terug naar haar.

Harry en de Hendersons

Heb je ooit een bigfoot geraakt? Nou ja, de Hendersons deden dat wel. En Harry werd een groot deel van hun familie. Deze leuke familiefoto laat je de ware liefde van het gezin zien, zelfs als een onwaarschijnlijk wezen er deel van uitmaakt.

Ontdekkingsreizigers

Veel kinderen brengen uren door in hun boomhut en denken dat ze naar de ruimte gaan. In Explorers maakt Ben zijn droom werkelijkheid. Met de hulp van Wolfgang en Darren bouwen ze een ruimteschip dat hen naar Wak en Neek brengt. Een deel van de humor is misschien een beetje ouderwets, maar je zult er zeker om lachen.

Annie

Op zoek naar een film die de harten van je familie zal raken? Dan is Annie een topkeuze. Of ze nu schoonmaakt in haar weeshuis of verhuist naar een landhuis, het kleine weesmeisje Annie laat elk moment stralen. Natuurlijk zijn er enkele verdrietige momenten, maar over het algemeen blijf je met feelgood-herinneringen achter.

Een kerstverhaal

De film A Christmas Story wint opnieuw publiek. Tijdens de feestdagen zul je in veel winkels overhemden en pyjama's zien met deze kerstklassieker. Zet de popcorn klaar en kijk hoe Ralphie iedereen, van zijn ouders tot de Kerstman, ervan probeert te overtuigen dat hij een Red Ryder BB-pistool nodig heeft. Het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt niet anders dan lachen.

De jongen die kon vliegen

Op zoek naar een film met een beetje serieuze sfeer en wat fantasie? Kijk eens naar De jongen die kon vliegen. Milly is geïnteresseerd in haar buurman Eric, die niets zegt. Milly en Eric maken zo'n verbinding dat mevrouw Sherman haar vraagt hem in de gaten te houden. Eric is echter echt een bijzonder mens.

Beste films uit de jaren 80 om met oudere kinderen te bekijken

De films uit de jaren 80 zijn leuk. Sommige zullen uw tieners en tieners echter niet geïnteresseerd houden. Verzamel ze rond de tv en bekijk enkele van deze epische klassiekers met een thema dat oudere kinderen kunnen waarderen.

Goonies

" Goonies zeggen nooit dood." Deze regel alleen al maakt deel uit van de taal van elke filmliefhebber uit de jaren 80. Bereid je gezin voor op een leuk avontuur terwijl de Goonies de schat van One-Eyed Willy proberen te vinden voordat de stad wordt uitgekocht. Van overvallers tot luiaards en over de plank lopen, ze maken het allemaal mee.

Kortsluiting

Robots waren in de jaren 80 een opwindend iets van de toekomst, net als internet. Maar wie keek er niet graag naar een film over hen? Nummer 5 spant de kroon in dit grappige kleine avontuur. Kijk hoe nummer 5 ontsnapt en Stephanie ontmoet. Het Three Stooges-nummer zal je zeker prikkelen.

Vlucht van de Navigator

Kun je je voorstellen dat je in een ruimteschip stapt en erachter komt dat jij de navigator bent? David gaat voor precies dat avontuur. Word nostalgisch en geniet van zijn vlucht naar de toekomst met het gekke ruimteschip. Hoewel de CG niet zal zijn wat uw kinderen gewend zijn, zal het hen zeker de moderne technologie laten waarderen.

Terug naar de toekomst

Wie zou Marty McFly kunnen vergeten? Met de hulp van de excentrieke wetenschapper Doc Brown reist hij terug in de tijd, naar de middelbare schooltijd van zijn ouders. Hij brengt ze niet alleen samen, maar hij heeft ook een epische gitaarscène. Het is een van die films die onvergetelijk is.

Blijf bij mij

Stand By Me is een van die films uit de jaren 80 die je echt bijblijft. Het vertelt het verhaal van Gordie en zijn vrienden terwijl ze op zoek zijn naar een vermiste jongen. Door hun reis krijgen ze een nieuw perspectief en groeien ze op in het proces. In plaats van roem te claimen door het lichaam te melden, doen ze dat anoniem. Het zorgt ervoor dat je de vriendschappen uit je jeugd koestert.

Avonturen in oppassen

Oppassen hoort niet avontuurlijk te zijn. Je past op sommige kinderen en krijgt betaald. Nou, Chris wordt betrokken bij het babysitten nadat haar date is geannuleerd. Vanaf dat moment beleeft ze het avontuur van haar leven met de kinderen onder haar hoede, terwijl ze Sarah proberen op te sporen. Het is een van die gekke avonturen waar je om moet lachen.

Ghostbusters

Dit is de film waarmee het allemaal begon. Er was beslist iets vreemds aan de hand in de buurt. Wanneer Peter, Ray, Winston en Egon een spookontmoeting hebben, starten ze de Ghostbusters. Na een ontmoeting met de marshmallowman en Zuul krijgen ze dingen voor elkaar. De computergraphics zijn misschien niet de beste, maar de dialoog is van onschatbare waarde.

Ferris Bueller's vrije dag

Net als veel senioren heeft Ferris geen zin om naar school te gaan. Terwijl hij spijbelt, beleeft hij een episch avontuur in de stad. Van meedoen aan een optocht tot het ontwijken van zijn zus, zijn ouders en de schooldirecteur die het op hem uit heeft: dit is een leuke klassieker waar het hele gezin van zal genieten. En je zult jezelf er niet van kunnen weerhouden te zeggen: "Bueller? Bueller? Iemand? Iedereen?" Houd er rekening mee dat deze de classificatie PG-13 heeft.

Wie heeft Roger Rabbit ingelijst?

Who Framed Roger Rabbit is een film die je gemakkelijk onthoudt. Hoewel veel van de humor een beetje grof is en meer gericht is op de gevoeligheden van volwassenen, is het een leuk horloge voor het hele gezin. Deze film is echt een van de iconische live-actiefilms die onderzoeken of tekenfilms echt bestaan. Ontdek wat er gebeurt als Roger de hulp van een toonhatende detective nodig heeft om vrijgesproken te worden van moord.

Beetlejuice

Je kinderen hebben waarschijnlijk op sociale media naar Beetlejuice verwezen. Maar hebben ze deze iconische film ooit gezien? Sluit je aan voor een wilde rit terwijl Lydia de geest van Barbara en Adam ontdekt in haar nieuwe huis. Nadat ze hebben geprobeerd de Deetzs kwijt te raken, krijgen Barbara en Adam hulp van Beetlejuice. Het was niet hun beste beslissing.

The Karate Kid

Je hebt waarschijnlijk gemompeld: "Wax aan, wax uit", terwijl je je auto schoonmaakt. Het is gewoon natuurlijk. Deel de vreugde van meneer Miyagi en Danielson in deze hartverwarmende klassieker. Dit is ook een goede als je de huidige serie Cobra Kai kijkt. Je kinderen zullen leren waar het allemaal begon.

Gremlins

De zinsnede 'je mag niet eten na middernacht' krijgt een geheel nieuw en angstaanjagend niveau in Gremlins. Deze cultklassieker volgt Billy en zijn nieuwe huisdier, Gizmo. Als Gizmo na middernacht eet, komen de Gremlins letterlijk tot leven. Deze gekke kleine wezens veroorzaken allerlei soorten chaos.

Groot

Tom Hanks was een begrip in 1988. In deze hitfilm speelt hij Josh, die niets liever wil dan groter worden. Nou ja, hij krijgt iets meer dan hij had verwacht als hij volwassen wordt. Kijk hoe goed hij het als kind doet in het lichaam van een volwassene!

Magische films uit de jaren 80 om als gezin te bekijken

Maak een wandeling door herinneringen door samen te gaan zitten en naar een leuke familiefilm uit de jaren 80 te kijken. Het jargon is misschien een beetje anders, maar de verhaallijnen zijn universeel aantrekkelijk en doorstaan de tand des tijds. Enkele van de beste cultklassiekers kwamen uit de jaren 80 en 90.

Aanbevolen: