Het perfecte recept voor bevroren Margarita

Inhoudsopgave:

Het perfecte recept voor bevroren Margarita
Het perfecte recept voor bevroren Margarita
Anonim
Klassieke bevroren Margaritas-drank met limoen
Klassieke bevroren Margaritas-drank met limoen

Ingrediënten

  • Limoenpartje en zout voor de rand
  • 2 ons tequila
  • 1 ounce sinaasappellikeur
  • 1 ounce vers geperst limoensap
  • ¾ ounce agave
  • 1 kopje ijs
  • Limoenschijfje voor garnering

Instructies

  1. Om de rand te bereiden, wrijf je de rand van een margaritaglas in met het partje limoen.
  2. Doop de helft of de hele rand van het glas met het zout op een schoteltje in het zout zodat het bedekt is.
  3. Voeg ijs, tequila, sinaasappellikeur, limoensap en agave toe in een blender.
  4. Blend tot een gladde massa of de gewenste consistentie.
  5. Giet in voorbereid glas.
  6. Garneren met limoenwiel.

Variaties en vervangingen

Of je nu blij bent met het simpel houden van je bevroren margarita of je wilt het aankleden met andere smaken, overweeg een paar van de volgende.

  • Gebruik añejo tequila voor een zachtere margarita, of om de boel in een rokerige versnelling te trappen, kun je in plaats daarvan mezcal gebruiken.
  • Speel met verhoudingen, gebruik meer limoensap voor een scherpe bevroren margarita of extra agave om de jouwe naar de zoetere kant te brengen.
  • Voeg een vleugje chililikeur toe om je bevroren margarita een hete hap te geven.
  • Geef er een smaakvolle draai aan en meng bevroren aardbeien, mango en watermeloen, of meng er wat passievruchtensap door.

Garneringen

Je kunt het bij de zoutrand en de limoengarnituur houden, zoals typisch is voor een traditionele bevroren margarita, of andere opties verkennen. Je kunt suiker gebruiken voor een zoetere garnering of tajin voor een pittige kick. Als je fruitsmaken toevoegt, overweeg dan om deze als aanvullende garnering te gebruiken, zoals een schijfje aardbei of watermeloen. Een gedehydrateerd citruswiel kan een modern ogende bevroren margarita creëren als je de jouwe wilt onderscheiden.

Over de bevroren Margarita

Bevroren margarita's zijn niet de zoete, gemengde cocktail die velen denken dat ze zijn, en ze zijn ook niet ingewikkeld om te maken. Hoewel je misschien snel een margaritamix of een bevroren mix wilt pakken, is het zelf maken ervan net zo eenvoudig als het maken van een traditionele margarita met een paar aanpassingen aan de ingrediënten en het toevoegen van extra ijs om het lekker fris te maken.

Een prachtig voordeel van de bevroren margarita is dat je je ingrediënten gemakkelijk kunt verdubbelen (of verdrievoudigen, verviervoudigen, hoeveel je maar wilt). Omdat het allemaal in de blender gaat, kun je gemakkelijk wat extra's verzinnen voor een vriend of voor een groots bedrag als je een feestje geeft en een cocktail wilt die in een mum van tijd klaar is voor gebruik. Er zijn geen trillende of vermoeide armen vereist.

Een koude opluchting

De bevroren margarita is het antwoord op warme zomerdagen waarop je verkoeling nodig hebt en de klok naar 5 uur tikt. Doe de drank in de blender en maak dat o zo perfecte bevroren brouwsel om je zomermiddag door te brengen. Of gewone woensdagavond.

Aanbevolen: