Hoe je onkruid op natuurlijke wijze kunt doden zonder planten of bijen te beschadigen

Inhoudsopgave:

Hoe je onkruid op natuurlijke wijze kunt doden zonder planten of bijen te beschadigen
Hoe je onkruid op natuurlijke wijze kunt doden zonder planten of bijen te beschadigen
Anonim

Onkruid doden op een niet-giftige manier is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Handen in tuinhandschoenen die onkruid trekken
Handen in tuinhandschoenen die onkruid trekken

Het laatste wat je wilt is dat je mooie bloembedden worden ontsierd door een hardnekkig stukje onkruid. Maar als je kinderen, kwetsbare planten en dieren op sleeptouw hebt, heb je er waarschijnlijk over nagedacht hoe je onkruid op natuurlijke wijze kunt doden. Gelukkig zijn er heel veel verschillende methoden, en ze vereisen allemaal heel weinig ingrediënten of gereedschappen.

Natuurlijke onkruidverdelgers waarvoor weinig ingrediënten nodig zijn

Als je een beperkt budget hebt of geen zin hebt in het gedoe van het mixen van een heleboel ingrediënten, kun je deze snelle en eenvoudige onkruidverdelgers gebruiken.

Graaf ze met de hand op

Als je tijdens het water geven of snoeien onkruid in je bloembedden aantreft, verspil je geen tijd door een onkruidverdelger te pakken en deze neer te spuiten. In plaats daarvan graaf je die zuignap gewoon bij de wortels op en verwijder je hem. Als je een klein aantal onkruid in je tuin hebt, kun je het handmatig verwijderen.

Zorg er wel voor dat als je een troffel, schep of onkruidtrekker gebruikt, je de hele wortel omhoog ha alt. Als je zojuist al het groene spul erboven hebt verwijderd en het onkruid er weer in hebt laten groeien, dan is de kans groot dat je niet diep genoeg hebt gegraven.

Omslag met kranten

Deze methode werkt het beste tussen de groeiseizoenen in. Wanneer u een bed opnieuw plant of een nieuw bed start, kunt u ervoor zorgen dat het onkruid voorgoed wegblijft door het tegen zonlicht te verstikken. Het bedekken met krantenpapier van al het onkruid dat je niet kunt doden of uittrekken is een biologisch afbreekbare manier om het te verstikken.

Nadat je de krant hebt neergelegd, maak je hem nat en bedek je hem opnieuw met wat mulch of een andere bedekking om de krant op zijn plaats te houden en eventueel zonlicht verder buiten te houden.

Giet kokend water erop

Je houdt er niet van als je per ongeluk de kraan te hoog draait en je handen verbrandt, dus onkruid houdt natuurlijk ook niet van kokend water. Je kunt kokend water rechtstreeks op het onkruid gieten om het snel te doden, maar je wilt deze methode niet gebruiken als je veel onkruid in bedden met andere planten hebt.

Deze methode werkt het beste voor hardnekkig onkruid op trottoirs, opritten, kasseien en trappen, omdat deze zich niet in de buurt van andere kwetsbare vegetatie bevinden.

Natuurlijke onkruidverdelger-sprayrecepten om voorgoed van onkruid af te komen

Close-up van een vrouw met een onkruidverdelgerspray
Close-up van een vrouw met een onkruidverdelgerspray

Het laatste dat u wilt doen nadat u maanden of jaren aan uw tuin heeft gewerkt, is de wezens en planten eromheen in gevaar brengen door giftige chemische onkruidverdelgers te gebruiken. Meng in plaats daarvan deze eenvoudige doe-het-zelf-onkruidverdelgersprays en verwijder voorgoed onkruid.

Spuit ze met azijn en zout

Meng 1 eetlepel zout in een kopje witte azijn en giet het in een spuitfles. Spuit het mengsel rechtstreeks op het onkruid en zorg ervoor dat het niet in de buurt van je andere planten komt. Hoewel azijn niet giftig is voor dieren of mensen, is het niet gezond voor je vegetatie.

We raden u af om het op het onkruid te spuiten als er kans is op regen of als u van plan bent uw planten later water te geven. Het water kan zich vermengen met de restoplossing en deze naar je andere planten en hun wortelsystemen sturen.

Spuit ze af met afwasmiddel en azijn

Je maakt dit onkruid niet brandschoon; in plaats daarvan droog je ze uit met azijn en afwasmiddel.

Spuit een paar pompjes afwasmiddel in een spuitfles vol azijn en meng de twee. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat de azijn aan de plant blijft plakken, zodat deze sneller opdroogt.

Snelle tip

Gebruik deze azijnsprays op een zonnige dag, omdat het directe zonlicht ervoor zorgt dat onkruid sneller uitdroogt.

Wanneer moet ik chemische herbiciden gebruiken?

Herbiciden zijn chemische onkruidverdelgers die worden gebruikt om ongewenste vegetatie te bestrijden via een verscheidenheid aan verschillende biochemische processen. Volgens de EPA kan het rechtstreeks toepassen van herbiciden op uw planten "intoxicatie veroorzaken bij niet-doelplanten en -dieren of indirecte effecten veroorzaken als gevolg van de dood en ontbinding van planten." Hoewel niet elk herbicide direct gevaarlijk is, moet er wel rekening mee worden gehouden bij het gebruik ervan.

Met zoveel andere natuurlijke opties voor het doden van onkruid, zou je niet te vaak op chemische herbiciden hoeven te vertrouwen. Normaal gesproken zijn ze het beste geschikt als je iets heel snel gedaan wilt hebben, in tegenstelling tot sommige thuismethoden die meerdere weken in beslag nemen.

Toch is hardnekkig onkruid zoals kudzu erg moeilijk te bestrijden met niet-chemische methoden. Natuurlijk kun je proberen ze te verstikken en bij de wortel uit te snijden, maar als je merkt dat ze weer opduiken, dan zijn chemische herbiciden je beste optie.

Voorkom dat onkruid opduikt met deze tips

De beste manier om van onkruid af te komen is natuurlijk door te voorkomen dat het überhaupt verschijnt. Houd onkruid op afstand door deze bruikbare preventiemethoden te implementeren.

Mulch toevoegen

Mulch kan zowel een esthetisch als functioneel doel dienen in uw bedden. Door mulch toe te voegen, kun je voorkomen dat onkruidzaden in je grond wortelen door een paar centimeter barrière op te werpen tussen de zaden en de grond.

Plant bodembedekkende vegetatie

Je hebt wel eens gehoord van planten met 'kruipen' in hun naam, en dit zijn slechts enkele van de beste bodembedekkers in de natuur. Bodembedekkers zijn laaggelegen en verspreiden zich ongeremd over een grote ruimte. Omdat ze de grond bedekken, werken ze als een groot afschrikmiddel voor onkruidzaden die wortel willen schieten.

Onkruid voorgoed verwijderen

Helaas zul je af en toe met onkruid moeten vechten, omdat het een natuurlijk onderdeel is van het buiten planten. Toch kun je de invasie een stap voor zijn door wegversperringen op te zetten en het onkruid te doden zodra je het ziet opduiken, door je favoriete thuismethoden te gebruiken.

Aanbevolen: