Krijg prachtige lentefamiliefoto's met deze 12 tips

Inhoudsopgave:

Krijg prachtige lentefamiliefoto's met deze 12 tips
Krijg prachtige lentefamiliefoto's met deze 12 tips
Anonim

Vind inspiratie voor lentefoto's

Afbeelding
Afbeelding

Met de bloeiende bomen, bloeiende bloemen en andere prachtige achtergronden is de lente het perfecte moment om je familiefoto's te maken. Kleur is een belangrijk onderdeel van wat deze foto's zo mooi maakt, en wat je draagt kan de uitstraling van je voorjaarsfamiliefoto's echt verbeteren. Laat je inspireren met een aantal weelderige en volledig op de lente gerichte kleurenschema's en ideeën.

Probeer op madeliefjes geïnspireerde lentekleuren

Afbeelding
Afbeelding

Madeliefjes zijn een van de ultieme lentebloemen, en of je ze nu wel of niet op je foto's hebt staan, ze vormen een perfect uitgangspunt voor je kleurenschema in voorjaarsfamiliefoto's. Geel en wit zien er fris en lenteachtig uit, vooral als je achtergrond een veld is of bomen met nieuwe bladeren. Combineer effen geel met een patroon, zoals een simpele bloemenprint of strepen. Voeg neutrale kleuren en wit toe om het fris te houden.

Snelle tip

Als je heldere lentekleuren toevoegt, kies dan een achtergrond zonder veel patroon en kleur erin. Zo zien de foto's er niet te druk uit.

Speel met neutrale en natuurlijke tinten

Afbeelding
Afbeelding

De lente is een zacht seizoen, en dat kun je laten zien in je foto's. Kies een achtergrond met veel witte of neutrale bloemen of bloesems en draag outfits met dezelfde tinten. De ton-sur-ton-look van dit lente-familiefoto-idee zal zacht en rustgevend aanvoelen, vooral als je vloeiende of pluizige stoffen draagt. Denk aan een lange maxirok van chiffon, neutrale gebreide truien en linnen.

Omarm de lente met frisse roze en blozende outfits

Afbeelding
Afbeelding

Als je je voorjaarsfamiliefoto's buiten op een grasveld of in een park maakt, kun je niet op tegen zachtroze voor een frisse look. Dit is perfect als je een deken hebt om op te zitten en te knuffelen. Het mooie aan dit idee is dat als je op een bewolkte dag fotografeert (zoals bij veel lentedagen het geval is), het roze in deze lente-familiefoto-outfits warmte toevoegt en de foto's bij vrijwel alle weersomstandigheden lenteachtig doet aanvoelen.

Ga voor helder met een roodachtig oranje lentekleurenschema

Afbeelding
Afbeelding

Een felle kleuraccent kan absoluut prachtig zijn op familiefoto's in de lente, vooral als je een achtergrond hebt zoals een boomgaard of een boom met witte bloesems. Roodachtig oranje ziet er geweldig uit omdat het het groen van de bomen aanvult en je echt laat opvallen. Dat is belangrijk omdat het hele doel van familiefoto's is om de mensen in je familie te laten zien en de connecties die ze met elkaar hebben.

Snelle tip

Als je een felle kleur kiest, kies er dan maar één. Te veel tinten, vooral met groen als achtergrond, kunnen afleidend zijn. Eén heldere kleur trekt de aandacht en laat het beeld stralen.

Laat je inspireren door familiefoto-outfits rechtstreeks uit de tuin

Afbeelding
Afbeelding

Heeft jouw gezin een achtertuin? De lente is het perfecte moment om deze samen met het hele gezin in actie vast te leggen. Je kunt de tuin ook gebruiken voor lente-kleureninspiratie. Kies tinten heldergroen en combineer deze met eenvoudige neutrale kleuren. Je kunt ook andere kleuren toevoegen die je om je heen ziet, zoals de bloemen op je achterterras of de schaduw van de gevelbeplating van je huis.

Integreer pastelkleurige bloemen met laag contrast

Afbeelding
Afbeelding

Een winnend idee voor een familiefoto in de lente zijn bloemenprints met weinig contrast, gecombineerd met neutrale tinten en een eenvoudige achtergrond. Lentebloemen zien er prachtig uit op overgooiers, rokken of tops, en ze passen heel goed bij een grasachtige of bloemrijke achtergrond. De sleutel hier is om de bloemenprint licht te houden. Sla alles over met te veel contrast of te donker, want dat kan er druk uitzien op de eindfoto en de aandacht wegleiden van de mensen.

Probeer kleurrijke regenjassen en laarzen voor je lentefamiliefoto's

Afbeelding
Afbeelding

Als uw kinderen graag in de regen spelen of als u een gezin bent dat bij elk weer graag naar buiten gaat, maak daar dan het beste van met uw familiefoto's. De lente is het seizoen van de plassen, en een heel creatief foto-idee is om foto's te maken van het gezin dat samen in de natuur speelt. Iedereen kan felgekleurde regenjassen en regenlaarzen dragen, en je kunt de fotograaf vragen om veel actiefoto's te maken van stampen en springen.

Ga voor een spijkerbroek en blote voeten voor een ontspannen look

Afbeelding
Afbeelding

Lentegras is zo zacht en mooi dat het je bijna smeekt om op blote voeten te lopen. Leg dat heerlijke lentegevoel vast met voorjaarsfoto's op blote voeten waarop u en uw kleintjes ontspannen in uw achtertuin of in een park. Blauwe jeans en neutrale kleuren zijn hier ideaal omdat ze casual zijn zonder de foto te domineren.

Haal het meeste uit uw lentefamiliefoto's

Afbeelding
Afbeelding

De lente is een goed moment om familiefoto's te laten maken, maar er zijn een paar dingen die u moet onthouden als u uw sessie plant. Met deze ideeën kunt u uw foto's tot een succes maken.

  • Plan voor het weer. Wanneer u uw fotosessie boekt, overleg dan met de fotograaf over een back-up dag of locatie voor het geval het regent of super koud is. Kies outfits die warm genoeg zijn, want koude mensen voelen zich niet op hun gemak op foto's.
  • Kies een achtergrond die lente uitstra alt. Om uw foto's een echt lentegevoel te geven, kiest u een achtergrond die het seizoen weergeeft. Denk aan bloeiende boomgaarden, seringen, nieuw gras en zachtgroene bomen.
  • Kies een lenteactiviteit. Als je jonge kinderen hebt, kan het een hele uitdaging zijn om ze gefocust te houden op foto's en echt te lachen. Als je daar een gezinsactiviteit in de buitenlucht aan toevoegt, zoals bellen blazen of in plassen stampen, krijg je veel leuke en authentieke foto's van iedereen als gezin.

Leg de voorbijgaande seizoenen vast met je gezin

Afbeelding
Afbeelding

Of je er nu voor kiest om je foto aan de muur te hangen of deze online te delen met het perfecte lentebijschrift, het maken van familiefoto's is een belangrijke manier om het verstrijken van de seizoenen in je gezin vast te leggen. Je kinderen zullen over een aantal jaren graag naar deze beelden kijken, en je zult blij zijn dat je een verslag hebt van deze tijd waarin ze net zo snel en mooi groeien als die lentebloemen.

Aanbevolen: