Appels bewaren voor versheid op korte of lange termijn

Inhoudsopgave:

Appels bewaren voor versheid op korte of lange termijn
Appels bewaren voor versheid op korte of lange termijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het is appelseizoen en je keuken loopt over van dit zoete, sappige fruit. Gelukkig zijn er tal van manieren om deze goedheid de komende maanden aan de gang te houden, met de juiste planning en opslag. Ontdek wat je moet weten om tot diep in de winter, en zelfs daarna, van heerlijke appels te kunnen genieten.

Appels maximaal een maand bewaren

Heeft u meer verse appels dan u in een week of zo kunt eten? Of uw appels nu vers uit een boomgaard komen of in de supermarkt zijn gekocht, met de juiste bewaring kunt u ze gemakkelijk een maand lang bewaren.

Opslag van voedsel in de keuken in de bijkeuken
Opslag van voedsel in de keuken in de bijkeuken
  • Bewaren in de koelkast:Door appels in de groentelade van uw koelkast te bewaren, blijven ze maximaal vier weken vers. Voor het beste resultaat doe je ze in een plastic zak met ventilatiegaatjes en plaats je de zak in de groentelade.
  • Droge opslag: Koelkast te vol? Maak je geen zorgen. Appels hebben eigenlijk geen koeling nodig. Ongesneden appels zijn maximaal een maand houdbaar als je ze op een plank op een koele, droge plaats legt, zoals een voorraadkast, kast of kast.

Welke optie je ook kiest, je appels blijven langer vers dan wanneer je ze gewoon in een fruitmand op het aanrecht laat staan.

Appels bewaren in de winter

Wil je appels nog langer bewaren? Met wat meer zorg is het mogelijk om verse appels de hele winter te bewaren. Als langdurige opslag uw doel is, moet u uw appels zorgvuldig selecteren en een aantal speciale voorzorgsmaatregelen nemen.

Appels verpakt in krant
Appels verpakt in krant
  • Appelvariëteit:Kies een appel met stevig vruchtvlees en een dikke schil, zoals Granny Smith, Pink Lady of Winesap. Vermijd zachte soorten met een dunne schil (zoals Golden Delicious), omdat deze niet goed bewaren.
  • Fruitgrootte: Variatie is niet het hele verhaal. Kleinere appels bewaren doorgaans beter dan grotere, dus zet het kleinste fruit dat je plukt of koopt opzij voor langdurige opslag.
  • Rijpheid: Kies de appels die u wilt bewaren nadat ze volwassen zijn geworden, maar voordat ze volledig rijp zijn. Ze moeten nog een beetje zuur zijn en iets lichter dan wanneer ze volledig rijp zijn.
  • Fruitkwaliteit: Gebruik voor langdurige opslag alleen stevige appels die vrij zijn van vlekken. Als je beschadigde appels tegenkomt, leg ze dan opzij om vers te eten of om in recepten te gebruiken.
  • Wikkelen en verzegelen: Verpak appels afzonderlijk in krantenreepjes en plaats ze in plastic bakjes met een luchtdicht deksel. (De krant zorgt ervoor dat de appels elkaar niet raken, waardoor ze langer vers blijven.)
  • Koude opslag: Bewaar de gesloten containers in de koelkast, scherper of op een droge, koele (maar niet ijskoude) plaats, zoals een schuur, garage, schuur of kelder. De ideale temperatuur ligt tussen de 35 en 40 graden Fahrenheit.

Appels die op deze manier worden bewaard, kunnen over het algemeen maximaal vijf maanden meegaan. In sommige gevallen kunnen ze langer duren. Als de temperatuur onder het vriespunt zakt, verandert de textuur en moet je ze op een andere manier bewaren.

Appels in de vriezer bewaren

Ben je van plan om je appels in recepten te gebruiken in plaats van ze in hun geheel op te eten? Dan kun je ze in de vriezer bewaren. Invriezen verandert de textuur van appels, dus bewaar ze niet op deze manier om vers te eten.

Vrouw appels opslaan in de koelkast
Vrouw appels opslaan in de koelkast
  • Hele appels:Om ongesneden appels in de vriezer te bewaren, sluit u ze eenvoudigweg in luchtdichte diepvrieszakken. Als u gemakkelijk een paar appels tegelijk wilt verwijderen, vriest u de appels afzonderlijk in voordat u ze in zakken doet. Op deze manier blijven ze niet aan elkaar plakken.
  • Appels snijden: Misschien wilt u uw appels ontkernen, schillen en in plakjes snijden of hakken voordat u ze invriest, zodat ze direct in recepten kunnen worden verwerkt. In dit geval gooit u de in stukjes gesneden appels in citroensap voordat u ze invriest om bruin worden te voorkomen.

Als je appels in de vriezer bewaart, heb je gemakkelijk toegang tot de ingrediënten voor appeltaart, appelchips, appelmoes, appelboter en al je andere favoriete appelrecepten. Ingevroren appels blijven op deze manier maximaal 18 maanden houdbaar.

Belangrijke Apple-opslagtips

Vergroot uw kansen op succesvolle appelopslag door een paar belangrijke tips te volgen. De onderstaande tips zijn van toepassing op zowel de korte als de lange termijn van appelbewaring.

  • Niemand wil in een appel bijten die naar ui of knoflook smaakt. Omdat appels de smaken kunnen absorberen, moet je voorkomen dat je ze in de buurt van voedsel met een sterke geur bewaart.
  • Aardappelen hebben geen sterke geuren, maar je moet appels toch niet in de buurt bewaren. Als je dat wel doet, zullen zowel je aardappelen als je appels sneller bederven dan anders het geval zou zijn.
  • Als hele appels die je bewaart hun versheid beginnen te verliezen, gooi ze dan niet weg. Leg ze eenvoudigweg in de vriezer en gebruik ze de komende maanden in recepten.

Geniet van de heerlijkheid van appels in elk seizoen

Of je nu je eigen appelbomen hebt of dat er een zelfplukboomgaard in de buurt is, je weet nu hoe je het meeste uit je oogst kunt halen. Gebruik de bovenstaande technieken om ervoor te zorgen dat uw appels heerlijk blijven smaken en u het hele jaar door kunt genieten van een heerlijke appelsmaak.

Aanbevolen: