Een Feng Shui Koi-visvijver ontwerpen

Inhoudsopgave:

Een Feng Shui Koi-visvijver ontwerpen
Een Feng Shui Koi-visvijver ontwerpen
Anonim
Koivijver in achtertuin
Koivijver in achtertuin

Door feng shui-regels en -principes te gebruiken bij het ontwerpen van een koivijver, zorgt u ervoor dat uw inspanningen nuttige chi opleveren, vooral rijkdomgeluk. Met deze eeuwenoude hulpmiddelen kunt u de beste locatie voor uw vijver vinden, zonder andere gebieden in uw leven in gevaar te brengen.

Uw Koivijver lokaliseren

Er zijn specifieke regels die u moet volgen bij het analyseren van uw eigendom op de beste vijverlocatie. Waterpartijen, vooral watermassa's, kunnen niet in zomaar een sector worden geplaatst met tegenwerkende bestuurselementen, zoals het Zuiden (vuurelement), waar water destructief is. Een feng shui-beoefenaar kan een analyse uitvoeren van het kua-nummer van het huis om u te helpen beslissen over de beste sector voor het lokaliseren van uw vijver.

Vijvers in de oostelijke, zuidoostelijke en noordelijke sectoren

Een ander alternatief is het selecteren van een locatie waar doorgaans een waterpartij aanwezig kan zijn, zoals de oostelijke, zuidoostelijke en noordelijke sector. Het waterelement voedt het oostelijke en zuidoostelijke houtelement. De noordelijke sector wordt beheerst door het waterelement en is doorgaans een goede kandidaat voor een waterpartij.

Feng Shui-analyse en waterster

Andere sectoren kunnen een vijver herbergen, maar hiervoor is een feng shui-expert nodig. Er moet een analyse worden berekend van het kua-nummer van uw huis (bouwjaar), de locatie van de vliegende waterster 8 (rijkdomster) en de kijkrichting.

Vijver ontwerp
Vijver ontwerp

Grootte en vorm van koivijvers voor thuis

U moet beslissen welke maat en vorm u voor uw vijver wilt. De grootte van uw tuin of tuin bepa alt hoe groot of klein uw vijver moet zijn.

Maat

Maak de vijver passend bij uw huis. Met andere woorden, u wilt geen vijver die te groot is voor de woning en niet in verhouding staat tot de woning. De vijver moet een natuurlijk onderdeel van uw algehele tuin/tuin lijken, met een natuurlijk patroon en stroming.

Vorm

De ideale vorm is rond, omdat dit de vorm is die geassocieerd wordt met water. Dat betekent niet dat je beperkt bent tot slechts een ronde vijver. Als je besluit om de vorm onregelmatig te maken, houd hem dan symmetrisch met rondingen in plaats van rechte lijnen.

Vijverwaterstroom
Vijverwaterstroom

Waterdiepte en stroming

De diepte en stroming van het vijverwater hebben een directe invloed op uw vermogen en inkomen. Als u in een omgeving woont waar de winters koud of streng zijn, neem dan contact op met uw plaatselijke waterleverancier voor de vijverdiepte die de vissen nodig hebben om zich te beschermen tegen temperatuurdalingen.

Vijverdiepte

Rijkdomgeluk (vermogen van bezittingen) wordt bepaald door de ophoping van water, zoals in een koivijver. De vijver mag niet ondiep zijn, dus uw rijkdom is dat niet. Het water in uw vijver moet altijd schoon zijn. Vuil stilstaand water zal ook je rijkdom doen stagneren.

Stroom van zoet water

Het is het beste om de vijver gevuld te houden met vers stromend water. Je kunt een fontein in het midden van je vijver gebruiken en deze aanpassen van borrelen tot stromend water geven.

  • Bouw een waterval- Misschien geeft u er de voorkeur aan een waterval te bouwen om het water te recirculeren. Het water moet altijd naar het huis stromen, zodat de rijkdom naar u toe stroomt en niet van u af. De waterstroom staat gelijk aan inkomensgeluk, dat wil zeggen wat je verdient, in tegenstelling tot rijkdomgeluk (geaccumuleerd water).
  • Bouw een beek - Als je een beek door je tuin gaat bouwen die in je vijver v alt, dan moet deze naar de vijver slingeren en geen recht pad volgen. De meanderende, gebogen stroom wordt als veelbelovend beschouwd, terwijl een stijve, recht stromende stroom ongunstig is.

Stromend water moet altijdnaar uw huis stromen. Ondanks dat er wat water de verkeerde kant op stroomt, kan deze video hieronder u tal van ideeën geven die u voor uw vijver kunt gebruiken; Vergeet niet om de richting van de waterstroom indien nodig om te draaien.

Landschapsarchitectuur voor visvijverontwerp

Zodra je je vijver hebt aangelegd, is het tijd voor landschapsarchitectuur. U kunt enkele basisprincipes van feng shui-tuinontwerp gebruiken bij het maken van uw selecties. Je wilt een mix van waterplanten en verschillende soorten elementen.

Rotsen en rotsblokken

Voeg rotsen en rotsblokken van verschillende groottes toe. Stenen worden overal in Chinese tuinen en vijvers gebruikt, omdat ze veelbelovende bergen vertegenwoordigen. Je wilt dat het landschap er natuurlijk uitziet, dus selecteer rotsen die specifiek zijn voor jouw regio.

Waterplanten

Als de meeste mensen aan een koivijver denken, is het beeld van waterlelies en lotusbloemen hun eerste gedachte. Deze en andere waterplanten zijn essentieel voor de gezondheid van de koi in de vijver. Kies andere planten die helpen bij de natuurlijke filtering van water.

  • Watersla is een drijvend rozetblad dat op sla lijkt.
  • Hakuro Nishiki-wilg, of driekleurige gekleurde wilg, heeft witte en groene bladeren met kleine roze bloemen.
  • Grote blauwe leliegrasplant is een semi-groenblijvende, grasachtige bodembedekker met stekelige bloemen. De bosjes zijn bont van kleur en kleuren in de winter bronsgroen.

Bloemen en bomen

Hoewel traditionele Chinese tuinen geen bloemen bevatten en vooral afhankelijk zijn van groene planten en bloeiende bomen, kun je je koivijver zeker ontwerpen met kleurrijke planten.

Ga voor een balans in yin- en yang-kleuren, zoals blauwe, paarse en witte (yin) en rode, oranje en gele (yang) bloemen. Voorbeelden van enkele bloemen die u misschien wilt gebruiken zijn:

  • Blauwe lelies en blauw/paarse irissen zijn yin-keuzes.
  • Rode begonia's en gele madeliefjes zijn yang-kleuren.

Kleine bomen, zoals Japanse esdoorns en verschillende soorten jeneverbessen, zijn slechts enkele soorten planten die je misschien in je ontwerp wilt opnemen.

Voetgangersbrug

Afhankelijk van de grootte en vorm van uw vijver, heeft u misschien ruimte voor een kleine klassieke gebogen loopbrug om een deel van de vijver te overspannen dat naar een tuinpad of patio leidt. Traditioneel werd de halve cirkelboog zo ontworpen dat deze in het water werd weerspiegeld om de illusie te wekken van een volledige cirkel die de hemel vertegenwoordigde.

Genereer rijkdom en schoonheid met een koivijver voor thuis

De feng shui-magie van een koivijver is zowel esthetisch als rijkdomgenererend. De koivissen genereren yang-energie, terwijl het reflecterende water de rijkdom verdubbelt met de illusie dat er van alles twee zijn, zoals de planten, de voetgangersbrug, het huis en alles eromheen.

Aanbevolen: