Een keuken ontwerpen met niet-passende kasten

Inhoudsopgave:

Een keuken ontwerpen met niet-passende kasten
Een keuken ontwerpen met niet-passende kasten
Anonim
Keuken met niet-bijpassende kasten
Keuken met niet-bijpassende kasten

Een keuken met bijpassende kasten zorgt voor een strakke, gepolijste look; een interessanter ontwerp is echter het werken met niet-bijpassende kasten. Dit type ontwerp kan leuk zijn en een verbluffende, unieke keukenlook opleveren.

De allure van niet-passende keukenkasten

Er zijn veel redenen waarom u zou kunnen besluiten om een niet-bijpassend kastontwerp voor uw keuken te gebruiken. Deze stijl weerspiegelt een vrije geestbenadering van design. U kunt uw keuken aanpassen en personaliseren zodat deze bij uw persoonlijkheid en smaak past.

eiland met niet-overeenkomende kleuren
eiland met niet-overeenkomende kleuren

Als je een beperkt budget hebt, kan het kopen van niet-bijpassende kasten een goede optie zijn. Geannuleerde bestellingen, stopgezette stijlen en zelfs geborgen kasten zijn manieren om de kosten van een keukenontwerp te verlagen.

Als shabby chic jouw stijl is, dan zijn niet bij elkaar passende keukenkasten een must-have, maar je bent niet beperkt tot deze ene ontwerpstijl. Je kunt deze ontwerpbenadering gebruiken met landelijke, koloniale, moderne en vrijwel elke andere ontwerpstijl.

Creëer een niet-overeenkomende look met verf en beits

Het gebruik van verf om het uiterlijk van je keuken te veranderen is een goedkope en gemakkelijke manier om een nieuwe look te bereiken. Je kunt een krijtverfmethode gebruiken of een meer conservatieve aanpak kiezen. Het hangt allemaal af van uw persoonlijke smaak en ontwerpstijl.

Gebruik verschillende kleuren voor kasten en eiland

Een populaire trend bij het maken van niet-bijpassende kasten is om het eiland een accentkleur te geven of te beitsen. Dit kan elke kleur zijn die u in uw keukenontwerp wilt introduceren. Je kunt ervoor kiezen om gebeitste kersenkasten te combineren met een geverfd eiland, of andersom.

niet-passend keukeneiland
niet-passend keukeneiland

Als uw bestaande kasten bijvoorbeeld donker gekleurd zijn, kunt u besluiten de monotonie te doorbreken met kleur. Een medium tot donkere tint is een goede optie, zodat de kleurverandering opgaat in de vlek. Kasten met lichte tot middelmatige vlekken kunnen worden gecombineerd met een kleur in een donkerdere of lichtere tint om contrast te creëren. Als je een meer dramatische look wenst, kies dan voor een donker eiland met lichte kasten of een lichtgekleurd eiland dat contrasteert met donkergekleurde kasten.

Deze kastafwerkingen kunnen heel aantrekkelijk en effectief zijn als de kleur ervoor zorgt dat het algehele ontwerp een nieuwe richting ingaat. Het is een uitstekende ontwerpwijziging voor iedereen die een keuken opnieuw wil inrichten zonder de kosten van een volledige renovatie.

Verf boven- en onderkasten in verschillende kleuren

limoengroene kasten
limoengroene kasten

Een andere geweldige manier om kasten die niet bij elkaar passen te verfraaien, is met verf. Bepaal welk type verf u wilt gebruiken en of de kasten een hoogglanzende, matte afwerking of een verweerd uiterlijk zullen hebben. Vervolgens schilder je de boven- en onderkasten in verschillende kleuren.

Gebruik complementaire kleuren

Je kunt meer aandacht vestigen op niet-bijpassende kasten door de bovenste kasten een complementaire kleur te geven aan de onderste kasten. Dit kan zo simpel zijn als wit en zwart of echte complementaire kleuren:

  • Blauw en oranje
  • Rood en groen
  • Geel en paars

Als dit kleurenschema te levendig is naar jouw smaak, kies dan voor subtielere kleurveranderingen, zoals donker- en lichtblauw, midden- en lichtblauw, of donker- en middenblauw. Je kunt de kleurtinten ook een paar tinten variëren om een effectieve maar zeer subtiele verandering te bewerkstelligen. Verf de onderste kasten donkerder dan de bovenste kasten om een evenwichtige en geaarde uitstraling te behouden.

Ladebekleding schilderen

niet-passende lades
niet-passende lades

Als je alleen een vleugje kleur wilt, overweeg dan om alleen de ladebekleding te verven. Je kunt deze in één of meerdere kleuren verven. Misschien geeft u er de voorkeur aan om elke andere lade afwisselend in twee kleuren te schilderen. Als je niet zeker weet welke kleuren en welke lades je moet schilderen, schilder dan stukjes papier en plak deze met schilderstape op de lades. Zo krijgt u een duidelijk beeld of uw creatie wordt zoals u het voor ogen had.

Niet-overeenkomende kaststijlen

Er zijn andere manieren om niet bij elkaar passende kasten te hebben, en dat is door het kastontwerp als centraal punt te gebruiken. Of je nu met een krap budget werkt of je levensstijl de kunst van het hergebruiken dicteert, je kunt een eclectische, shabby chic of echt moderne uitstraling krijgen door niet bij elkaar passende kasten voor je keuken te selecteren.

De kunst van het werken met niet-passende kasten kent twee benaderingen.

Creëer samenhang met kleur

De eerste is om alle kasten in dezelfde kleur te verven of te beitsen, zodat de verschillende kastontwerpen het middelpunt vormen. Dit werkt heel goed als je de kasten schildert.

niet bij elkaar passende eiland- en vitrinedeurkast
niet bij elkaar passende eiland- en vitrinedeurkast

Een geweldige look is shabby chic door een verweerde afwerking op de kasten te creëren. Dit kan worden bereikt met zowel gebeitste als geverfde kasten. Vervang enkele deuren van één set door glazen deuren om te voorkomen dat het ontwerp te overheersend wordt met te veel massief houten deuren. Door deze verandering kunt u ook andere kleuren in uw ontwerp introduceren, met gekleurd porselein, glaswerk, schalen en andere designaccessoires in de kasten. Je kunt ook achter de planken schilderen om een verrassend kleuraccent te creëren.

Ga met stencils

De tweede optie is om stencils te gebruiken om de kasten te accentueren. Er zijn eindeloze mogelijkheden als je voor deze decoratiestijl kiest. U kunt de kasten in dezelfde kleur verven of beitsen en voor elke kaststijl verschillende gekleurde stencils gebruiken. U kunt ervoor kiezen om op alle kasten hetzelfde gekleurde sjabloon te gebruiken. Speel met ideeën voordat u de beste keuze voor uw ontwerp maakt.

Andere niet-overeenkomende kastideeën

Er zijn andere manieren om het uiterlijk van niet bij elkaar passende kasten te creëren, die goedkoper zijn dan het installeren van complete sets kasten en sneller dan opnieuw verven om het uiterlijk te creëren.

Een opbergmeubel toevoegen

opbergmeubelstuk met stencils
opbergmeubelstuk met stencils

Het kan zijn dat het toevoegen van een servieskast of kastje goedkoper is dan het vervangen van bestaande kasten. Als je in de keuken ruimte hebt voor nog een meubelstuk, dan kun je het qua afwerking behandelen alsof het een kast is. Dit meubelstuk kan dan dienen als contrastelement in je keukenontwerp.

Niet-overeenkomende deurgrepen en knoppen

Kastontwerpen of verfkleuren zijn niet de enige manieren waarop je een keuken kunt creëren die niet bij elkaar past. U kunt ook verschillende kastdeurgrepen/handgrepen en ladeknoppen/handgrepen gebruiken. Het gebruik van niet-overeenkomende hardware is een snelle manier om die niet-overeenkomende look te creëren.

  • Verf houten knoppen in verschillende kleuren of elke andere knop in een andere kleur.
  • Handgrepen kunnen niet bij elkaar passen, maar behoren tot dezelfde metaalfamilie, zoals verschillende patronen in antiek brons of een strakke, moderne look met glanzende chroom- of nikkelafwerkingen.

Vervang een paar deuren en ladebekledingen

Misschien is de gemakkelijkste manier om een niet-passende kastlook te geven het vervangen van de deuren en ladebekledingen van bestaande kasten. Je kunt alle keukenkastjes en lades herwerken of je kunt deze liever in een willekeurig patroon vervangen.

De niet-passende look laten werken

Er is één ontwerpregel die een succesvol ontwerp garandeert bij het werken met een mismatch-aanpak. Zorg ervoor dat je consistent bent in je ontwerp; zelfs als de dingen met opzet niet bij elkaar passen, moet je de ontwerpstijl toch met een plan benaderen. Consistentie in ontwerp verta alt zich in doelbewuste intentie en dit resulteert in een succesvol ontwerp.

Aanbevolen: