Koelkastspoelen reinigen

Inhoudsopgave:

Koelkastspoelen reinigen
Koelkastspoelen reinigen
Anonim
Het reinigen van de spoelen verlengt de levensduur van de koelkast.
Het reinigen van de spoelen verlengt de levensduur van de koelkast.

Koelkasten zijn het belangrijkste apparaat in huis dat zorgt voor een veilige verwerking van bederfelijke waren en tegelijkertijd bacteriële ziekten in de keuken voorkomt. De koelkast is een machine die aandacht nodig heeft om efficiënt te kunnen functioneren, en verwaarlozing kan u duur komen te staan; het heeft frisse lucht nodig en voldoende ruimte om de warmte vrij te geven die is opgebouwd uit het koelmiddel terwijl het uw bederfelijke artikelen afkoelt.

De spoelen van uw koelkast schoonmaken

Laat altijd een paar centimeter ruimte tussen kasten, vuilnisbakken en zelfs graandozen boven en onder de koelkast om een maximale luchtstroom mogelijk te maken en maak de spoelen van uw koelkast elke zes maanden schoon, vaker als u huisdieren heeft met huidschilfers.

Deze procedure heeft betrekking op koelkasten met spoelen aan de onderkant en aan de achterkant.

Materialen

  • Spoelborstel
  • Dweil
  • Vacuüm
  • Schroevendraaier (indien nodig)
  • Zaklamp

Initiële procedure

  1. Verwijder alle items van de bovenkant van de koelkast. Stofzuig en dweil de vloer direct aan de voorkant en laat drogen.
  2. Trek de koelkast uit de kasten totdat u gemakkelijk bij de achterkant kunt. Zorg ervoor dat waterleidingen en snoeren niet te lang worden uitgetrokken of losgetrokken worden.
  3. Muren en vloer achter de koelkast stofzuigen, vloer dweilen en laten drogen.
  4. Koppel de koelkast los.
  5. Ga verder met de aanwijzingen voor het reinigen van de spoelen aan de achterkant of de spoelen onder de koelkast, afhankelijk van uw model. Eenmaal voltooid, voltooit u de schoonmaakklus zoals hieronder beschreven.

Reiniging van de achterspoelen

  1. Probeer de spoel door de spoelen en trek pluis- en stofvrij en stofzuig vervolgens met een borstel.
  2. Herhaal indien nodig.
  3. Zuig eventueel stof van de vloer onder de batterijen op als je klaar bent.

De spoelen onder de koelkast reinigen

  1. Verwijder de voorklep aan de onderkant van de koelkast.
  2. Probeer de spoelborstel door de spoelen en trek pluis- en stofvrij. Gebruik vervolgens de vacuümborstel om de spoelen en het gebied eromheen verder te reinigen.
  3. Herhaal indien nodig.
  4. Vervang de voorklep als u klaar bent.

Maak de klus af

Wanneer u klaar bent, sluit u de stekker aan en zet u de koelkast terug in de oorspronkelijke positie. Stofzuig indien nodig de vloer, want of uw koelkast nu een spoel aan de achterkant of onder de koelkast heeft, u wilt de ruimte voor en onder de koelkast vrij houden van vuil en stof voor een betere luchtcirculatie.

Betere luchtstroom betekent betere efficiëntie

Lucht stroomt onder de koelkast en langs de achterkant omhoog in beide spiraalontwerpen. De ventilatoren die over de compressorspiralen blazen, werken slechts een klein deel voor de koeling, dus warmtegeleiding is het enige dat de lucht door het merendeel van de spoelen van uw koelkast laat circuleren. Door de spoelen schoon en helder te houden, verbetert u de efficiëntie en prestaties van uw koelkast en verlengt u de levensduur van uw koelkast. Het volgende dat u moet weten, is hoe u geuren uit uw koelkast kunt verwijderen.

Aanbevolen: