Fleur de Lis: woondecoratie-ideeën voor elke kamer

Inhoudsopgave:

Fleur de Lis: woondecoratie-ideeën voor elke kamer
Fleur de Lis: woondecoratie-ideeën voor elke kamer
Anonim
fleur tegel
fleur tegel

De fleur-de-lis is een populair symbool voor huisdecoratie. Het is door de eeuwen heen overgenomen en heeft verschillende betekenissen gekregen en gebruikt door adel en kerken voordat het een hoofdbestanddeel werd van veel woninginrichtingsplannen.

Geschiedenis van het symbool

De fleur-de-lis komt van het Franse woord dat 'bloem van de lelie' betekent, hoewel er vaak wordt gezegd dat het een iris voorstelt. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als symbool van macht, zelfs al in 507 na Christus. In de twaalfde eeuw was het strikt gereserveerd voor de Franse monarchie en later door veel Europese landen aangepast voor heraldiek.

Het werd gecontroleerd door sommige steden en werd gebruikt als onderscheiding voor trouwe burgers om op hun wapenschilden en vlaggen te gebruiken. Florence, Italië adopteerde zelfs de fleur-de-lis (fiordaliso of giglio) voor het stadswapen, met meeldraden tussen de bloembladen. Verhalen omringen de symboliek, zoals de bloemblaadjes die verwijzen naar middeleeuwse sociale klassen (arbeiders, strijders, zij die bidden), terwijl anderen zeggen dat het de Heilige Drie-eenheid vertegenwoordigt.

Decoreren met Fleur-de-Lis

Er zijn veel manieren waarop je dit symbool in je interieur kunt gebruiken. Begin met elke kamer en beslis hoe je dit eeuwenoude symbool in je algehele kamerontwerp wilt integreren.

Foyer

deur klopper
deur klopper

De entree van je huis is een uitstekende plek om een fleur-de-lis te gebruiken.

  • Voordeur:Voeg een geschilderd of gebeitst (hout of hars) symbool of metalen symbool toe aan het middelste bovenste derde deel van de deur of een deurklopper met fleur-de-lis.
  • Spiegel: Selecteer een spiegelhanger met het symbool als onderdeel van het ontwerp.
  • Kapstokken en hoedenrek: Gebruik antieke koperen fleur-de-lis muurhaken aan de muur of aan de binnenkant van de kastdeur.
  • Wallpaper: Verfraai de ingang met een behangpatroon met het embleem.

Keuken

Je kunt subtiele accenten toevoegen aan je keuken. Wanneer u iets aan muren of kasten toevoegt, zorg er dan voor dat u het symbool beitst of verft voor een perfecte match, of selecteer een contrastkleur.

  • achterwand
    achterwand

    Kasten: Voeg een groot motiefapplicatie in urethaan of hout toe aan de eindpanelen van een keukeneiland. Centreer één of een reeks van drie.

  • Kroonlijst: Er zijn verschillende keuzes voor kroonlijsten van polyurethaan die rond de bovenkant van kasten of de bovenkant van de muur kunnen worden aangebracht en die het symbool bevatten.
  • Decoratief tegelwerk: Gesneden of gevormde tegels met dit symbool kunnen worden gebruikt voor achterwanden en randen.
  • Onderzetters: Ga voor een subtiele flair met gietijzeren onderzetters die op het aanrecht in de buurt van de serie worden geplaatst voor eenvoudig gebruik of als wanddecoratie die kan worden opgehaald en gebruikt.
  • Blikken: Selecteer een set bussen met het symbool en plaats deze op de toonbank.

Den of woonkamer

Fleur De Lis stijl muur sticker
Fleur De Lis stijl muur sticker

Er zijn veel mogelijkheden om dit symbool in een studeerkamer of woonkamer te gebruiken.

  • Accentobjecten:Gebruik objecten met een fleur-de-lis, zoals een klok, fotolijst, boekensteunen of plaquette.
  • Kapijt: Selecteer een ontwerp dat bij uw smaak past, of het nu een groot patroon is of een kleine symbolische rand.
  • Stencils of stickers: Gebruik een stencil om een rand te maken op een hardhouten vloer, een accentmuur of om de achterkant van een boekenkast te versieren. Stickers kunnen worden gebruikt om een centraal punt te creëren.

Slaapkamer

Verwerk het embleem in uw algehele slaapkamerontwerp door het meerdere keren in verschillende delen van de kamer te herhalen.

  • 8-delige Euro Damast Franse Lelie fleur-de-lis dekbedset
    8-delige Euro Damast Franse Lelie fleur-de-lis dekbedset

    Kussens: Voeg sierkussens toe met verschillende patronen van het symbool. Je kunt hetzelfde patroon kiezen, maar in verschillende kleuren die bij het decor passen.

  • Beddengoed: Gebruik lakens en/of dekbedden met fleur-de-lis-motief.
  • Finials: Lampen en gordijnroeden zijn ideale manieren om een fleur-de-lis kruisbloem tentoon te stellen.
  • Muurplaten: Plaats drie fleur-de-lis-platen of harsapplicaties op de muur achter je bed. Kies één grote en twee kleinere. Centreer de grote en plaats aan weerszijden een kleiner symbool. Verf of beits naar wens.

Wasruimte

Fleur De Lis 3-delige glazen jerrycanset
Fleur De Lis 3-delige glazen jerrycanset

Verwaarloos de wasruimte nooit als het gaat om het toevoegen van kleine designaccenten.

  • Apothekerspotten:Gebruik potten met fleur-de-lis dekselknoppen om waspods en ander wasgoed in te bewaren.
  • Lampenkap: Vervang een bestaande lampenkap door een exemplaar versierd met het symbool. Plaats de lamp op het aanrecht om de kamer warm te maken.
  • Kastdeurknoppen: Vervang kastdeurknoppen door knoppen met het ontwerp.

Badkamer

Als je je badkamer opnieuw gaat inrichten, kies dan tegels met dat ontwerp. Zoek anders naar de volgende accessoires:

  • Vintage witte badkameraccessoires, 4-delige badkameraccessoireset, badkamerset met Franse Fleur-De-Lis-motieven, zeepdispenser, tandenborstelhouder, beker en zeepbakje - wit glanzend - badcadeauset van Creative Scents
    Vintage witte badkameraccessoires, 4-delige badkameraccessoireset, badkamerset met Franse Fleur-De-Lis-motieven, zeepdispenser, tandenborstelhouder, beker en zeepbakje - wit glanzend - badcadeauset van Creative Scents

    Handdoeken: Geborduurd met het symbool, toon handdoeken in de badkamer voor een leuke toevoeging.

  • Douchegordijn: Gebruik een douchegordijn met dit symbool in een patroon of douchehaken met fleur-de-lis.
  • Badmat: Selecteer een mat om buiten een douche of badkuip te plaatsen met een symbool in het midden, een rand of een algemeen patroon.
  • Accessoires: Raap zeephouders, tandenborstelhouders en bekers op met het ontwerp.

Gebruik binnen verschillende ontwerpstijlen

Je kunt het fleur-de-lis-symbool gebruiken bij vrijwel elke ontwerpstijl, zoals landelijk, traditioneel, modern en andere.

  • Slaapkamer met Fleur de Lis-rand van Linda Merrill
    Slaapkamer met Fleur de Lis-rand van Linda Merrill

    Overeenkomende kleur: Selecteer symboolobjecten die overeenkomen met de bestaande kleuren van uw kamer.

  • Zelfde materiaal: Fleur-de-lis-objecten die van hetzelfde materiaal zijn, passen in een bestaand ontwerp, zoals smeedijzer of gepatineerd messing.
  • Schaal: U kunt symboolobjecten van vergelijkbare grootte gebruiken of interesse/focus creëren door er een te kiezen die groter is.
  • Design: Kies symboolobjecten die uw ontwerpstijl weerspiegelen, zoals een rustieke houten fleur-de-lis plaquette voor een landelijk ontwerp of een strak wit porseleinen bord op een boekenplank voor een moderne inrichting.
  • Dezelfde stoffen: Kies voor dezelfde soort stof, zoals zijden fleur-de-lis-kussens die bij zijden gordijnen passen of leren lampenkappen die bij leren meubels passen.

Creëer diepte in het ontwerp

Er zijn nog veel meer manieren om dit klassieke symbool in je interieur te gebruiken. Je kunt diepte creëren door de fleur-de-lis meerdere keren toe te passen in je kamers. Varieer met de grootte en het type objecten om variatie en interesse in uw creatie te garanderen.

Aanbevolen: