30 moderne accentmuurideeën om elke kamer een speciaal tintje te geven

Inhoudsopgave:

30 moderne accentmuurideeën om elke kamer een speciaal tintje te geven
30 moderne accentmuurideeën om elke kamer een speciaal tintje te geven
Anonim

Definieer elke ruimte met een opvallende muurbehandeling.

Modern slaapkamerinterieur
Modern slaapkamerinterieur

De geschilderde accentmuur van gisteren doet een stap opzij voor de nieuwe, moderne en chique accentmuur van vandaag. Deze keer hebben de muren meer tijdloze toepassingen en blijvende kracht in de designwereld. Muren met houten accenten en andere moderne wendingen hebben eindeloze ideeën voor uw huis gecreëerd. Voeg een stijlvol en interessant designelement toe aan je ruimte met professionele tips en hacks voor designerstijlen.

Een moderne update over houten lambrisering

Het zijn niet de houten lambrisering van de woonkamer van je moeder. Deze keer zijn houten lambrisering elegant en verhogen ze de stijl van uw ruimte. Lichtere vlekken en een luxe uitstraling vervangen de donkere tinten en dunne planken van eerdere paneelstijlen.

Verlicht de vlek

Moderne woonkamer met bank
Moderne woonkamer met bank

Voor een moderne en verhoogde accentmuur met houten lambrisering kunt u donkere of oranje tinten bijwerken met een lichtere en zachtere tint. Natuurlijke, blonde, honingkleurige en zelfs witgekleurde houtbeitsen zullen uw ruimte lichter maken. Deze lichtere tinten vormen een aanvulling op nieuwe en trendy interieurstijlen, zoals mid-century modern, kustgrootmoeder, Scandinavisch en bohemien. Tenzij je stijl meer traditioneel of vintage is, vermijd dan houtvlekken met ondertonen die oranje, rood of geel zijn.

Afkoelen van donkere tinten

Luxe slaapkamer met decoratie
Luxe slaapkamer met decoratie

Als uw stijl meer humeurig, academisch of traditioneel is, kan uw accentmuur met houten panelen er chic uitzien met een donkerdere vlek. Zoek voor moderne donkere vlekken naar tinten die koel of volledig neutraal zijn. Zwarte vlekken, grijze vlekken en diepe tinten van echt neutraal bruin kunnen een verfijnde look zijn voor uw houten accentmuur.

Zoek naar platte panelen

Luxe donkere eetkamer interieur met tafel en zes stoelen
Luxe donkere eetkamer interieur met tafel en zes stoelen

Houten paneelwanden uit eerdere trends hebben vaak kleine tot middelgrote panelen met veel groeven ertussen. Voor een eigentijdse en minimalistische look kun je naast elkaar geplaatste panelen zonder groeven proberen. Deze naadloze look voelt gestroomlijnder aan en geeft je de mogelijkheid om wandkleden toe te voegen zonder de ruimte rommelig te maken.

Textuur op de juiste manier

Computer gegenereerde afbeelding van slaapkamer
Computer gegenereerde afbeelding van slaapkamer

Als je ruimte wat textuur nodig heeft, dan zijn panelen en groeven wellicht de beste keuze. De sleutel hier is om het bij kleine panelen met diepe groeven te houden en ervoor te zorgen dat er gelijke ruimte tussen zit, in plaats van bij grote panelen met overal kleine groeven. De smalle panelen en even smalle groeven creëren een moderne textuur op je accentmuur en zien er jarenlang chic uit.

De lamellenmuurgekte die de designwereld overspoelt

Als bijgewerkte houten lambrisering de accenttrend van vandaag is, dan zijn lamellenwanden de hoogwaardige accentmuur van morgen. Deze architecturale stijl verovert de designwereld stormenderhand, en zijn tijdloze elegantie maakt het tot een veelzijdige accentmuurkeuze voor bijna elk huis.

Plaats de latten dicht bij elkaar

Moderne kantoorinterieurgang met blinde muur
Moderne kantoorinterieurgang met blinde muur

De moderne en elegante essentie van een lamellenwand ontstaat door de strakke plaatsing van de lamellen. Plaats de latten op slechts vijfentwintig centimeter van elkaar voor een gestructureerde accentmuur die gestroomlijnd is en zich goed leent voor moderne woninginrichting.

Contrast creëren

Wit geschilderde keuken, met tv-mediawand en houten lambrisering
Wit geschilderde keuken, met tv-mediawand en houten lambrisering

Een gemakkelijke manier om je lamellenaccentmuur van stijlvol naar prachtig te maken, is door een contrast te creëren tussen de lamellen en de muur. Gebruik een lichte, natuurlijke beits op je latten en contrasteer met een opvallend zwart of diepgroen op dezelfde muur. Het contrast benadrukt op subtiele wijze de diepe achtergrondkleur, terwijl de kleur van de lamellen naar voren wordt geprojecteerd voor een opvallend accent op de muur.

Asymmetrie creëren

Computer gegenereerde afbeelding van woonkamer
Computer gegenereerde afbeelding van woonkamer

Stap in een eigentijdse en stijlvolle trend met een asymmetrische applicatie. Probeer je latten verticaal op een derde van de muur te plaatsen en laat de resterende ruimte kaal voor een look die hoogte toevoegt zonder de hele horizontale ruimte in gevaar te brengen.

Probeer een modern patroon

Computer gegenereerde afbeelding van woonkamer
Computer gegenereerde afbeelding van woonkamer

Lattenwanden hoeven niet strikt verticaal te zijn. Een visgraatpatroon voegt meer visuele interesse toe aan uw accentmuur. Ook kun je in horizontale en verticale vakken kleinere lamellen toepassen voor een subtiel ruitpatroon.

Latten naar het plafond dragen

Wit plafond, houten lambrisering, parket en tapijt
Wit plafond, houten lambrisering, parket en tapijt

Deze trendy accentmuur hoeft niet te stoppen aan de bovenkant van de muur. Draag uw houten latten omhoog en op uw plafond voor een accentmuur die opvallende architectonische details aan uw hele kamer toevoegt. Pas voor deze toepassing de asymmetrische regel toe om te voorkomen dat uw kamer wordt overspoeld met latten.

Wallpaper is terug en beter dan ooit

Behangaccentmuren hebben niet langer het behang van de afgelopen decennia. Deze keer geeft behang een gedurfde en hoogwaardige look aan je accentmuur die je persoonlijke stijl benadrukt en een opvallend detail creëert waar de gasten overheen kunnen stromen.

Creëer beweging met abstract behang

Zolder Woonkamer
Zolder Woonkamer

Hoewel geometrische vormen al geruime tijd een behangtrend zijn en altijd een klassieke stijl zullen blijven, is de stroom en beweging van abstract behang ongetwijfeld een opvallend detail voor elke kamer. Zoek naar afdrukken die lijken op marmering, tie-dye of stromend water. Dit soort print is perfect voor een opvallende look in je badkamer, hal of kantoor.

Kies textuur boven print

Licht interieur, raam met gordijnen
Licht interieur, raam met gordijnen

Voor een subtiele en klassieke accentmuur met behang, zoek je naar behang dat een textuur benadrukt in plaats van een print. Grasdoekbehang zorgt voor een tijdloze uitstraling en overschilderbaar textuurbehang geeft je eindeloze mogelijkheden om de accentmuur te creëren die het beste bij je interieur past.

Selecteer een kleine lettertjes voor elegantie

Mooi interieur van een moderne slaapkamer
Mooi interieur van een moderne slaapkamer

Kleine prints met bloemen, geometrische vormen en abstracte patronen creëren moeiteloze elegantie op je accentmuur. Zoek hier naar gedurfde contrasten, zoals zwart-wit of kleine prints met een paar leuke kleuren in kleine hoeveelheden, zoals chartreuse, felroze of kob altblauw.

Paneellijst doet traditionele elegantie herleven

Met de populariteit van strakke en minimalistische stijlen in de afgelopen decennia is paneelgieten een kwaliteit geworden van vooral traditionele stijlen. Bijgewerkte accentmuren hebben de elegantie van paneellijsten nieuw leven ingeblazen, zowel voor traditionele als moderne stijlen.

Installeer uw eigen paneellijst voor een stijlvolle doe-het-zelf

Wand- en parketvloer gieten
Wand- en parketvloer gieten

Het maken van allerlei soorten panelen, of het nu gaat om lambrisering of lange verticale wandpanelen, is een doe-het-zelf-project dat elke gemiddelde huiseigenaar kan verwezenlijken. Deze elegante en op maat gemaakte look is niet langer voorbehouden aan professionals uit de woningbouwsector. Verzamel je vormstukken, verf, meetlint, schilderstape en een spijkerpistool om dit project te starten. Meet uw paneelontwerp en maak een lay-out met schilderstape, installeer het lijstwerk en schilder het voltooide project voor een strak uiterlijk. U kunt dit project nog eenvoudiger maken door geprefabriceerde wandpanelen en frames aan te schaffen. Dit type accentmuur ziet er elegant uit achter een bank of bed en kan zelfs de muur van uw hal verhogen.

Verfpaneelgieten als een professional

paneelgieten
paneelgieten

De manier waarop u uw paneellijst schildert, kan van invloed zijn op de vertaling van de stijl die uw accentmuur naar de kamer biedt. Voor traditionele, maximalistische of zeer gedetailleerde en decoratieve stijlen kunt u overwegen uw paneellijst wit te schilderen tegen een rijke of pastelkleur. Voor een moderne en minimalistische uitstraling schildert u uw paneellijst in dezelfde kleur en afwerking als de rest van uw muur.

Geef lambrisering-persoonlijkheid

Zithoek met plasmascherm en inbouwhaard in stadsappartement in Londen
Zithoek met plasmascherm en inbouwhaard in stadsappartement in Londen

Als eenvoud niet jouw ding is, zijn er tal van manieren om pit toe te voegen aan je paneellijst. Behang binnen de paneelranden vormt een aanvulling op stijlen die traditionele of sierlijke details benadrukken. U kunt uw panelen beschilderen met metallic verf voor een blitse en glamoureuze uitstraling. Leg decoratieve panelen op elkaar om meer visuele interesse te creëren. Je kunt zelfs muurkunst en fotolijsten aan je lambrisering hangen voor een vintage eclectische stijl.

Geschilderde accentmuren kunnen nog steeds stijl bieden

Geschilderde accentmuren uit de afgelopen decennia kunnen gedateerd of minder chic aanvoelen, maar geschilderde accentmuren kunnen nog steeds leuk en stijlvol zijn. Gebruik moderne toepassingen, eenvoudige doe-het-zelfprojecten en onverwachte details om uw geschilderde accentmuur op de beste manier te laten opvallen.

Pas klassieke verftechnieken toe voor een verfijnde accentmuur

Interieur van een luxe retro-stijl slaapkamer in roze kleur.
Interieur van een luxe retro-stijl slaapkamer in roze kleur.

Klassieke en tijdloze verftechnieken zoals sponstextuur en geverfde strepen zullen een blijvende kracht hebben op je accentmuur. Zoek naar hoog contrast en brede strepen voor een meer eigentijdse look en kies voor slankere strepen in gemengde kleuren voor een traditionele kijk op de applicatie. Gebruik schilderstape om je strepen te definiëren terwijl je schildert. Je kunt zelfs dezelfde techniek van schilderstape gebruiken om andere patronen te creëren, zoals chevron of visgraat.

Gebruik eenvoudige penseeltoepassingen om een leuke afdruk te maken

Jonge vrouw schilderij muur met borstel
Jonge vrouw schilderij muur met borstel

Je kunt met verf net zo gemakkelijk een opvallende look op je accentmuur creëren als met behang. Je kunt een kleine borstel gebruiken om een leuk penseelstreekpatroon te creëren door lichte penseelstreken in een strak patroon tegen de muur aan te brengen. Voor stippen gebruik je een ronde sponsborstel om je patroon te creëren. Je kunt zelfs sponsborstels gebruiken om Dalmatische prints of een leuk luipaardpatroon te maken door de sponsborstels bij te knippen zodat ze lijken op de vormen die je zoekt.

Gebruik bladgoudverf om glamour toe te voegen

Twee gouden stoelen in een lege kamer
Twee gouden stoelen in een lege kamer

Bladgoudverf kan je accentmuur onderscheidend maken en een glamoureus stijldetail toevoegen aan elke kamer. Gebruik bladgoudverf om een geschilderd patroon te accentueren, de randen van paneellijsten te benadrukken of zelfs een abstract patroon van het bladgoud zelf te creëren. Houd er rekening mee dat elke metallic verf u dezelfde look kan geven. Overweeg dus om zilver-, roségoud-, koper- of bronstinten te proberen om het stijldetail toe te voegen dat het beste bij uw ruimte past.

Overweeg andere accentmuuropties

Er is een eindeloze lijst met mogelijkheden voor het creëren van een accentmuur. Overweeg om een accentmuurdetail te kiezen met een natuurlijk materiaal met veel textuur om interesse en diepte in je kamer te creëren.

Kies een strakke tegel

Moderne woonkamer met grijze bank, stoel, tafel en decoratie op hardhouten vloer voor veelkleurige visgraatpatroon betegelde muur
Moderne woonkamer met grijze bank, stoel, tafel en decoratie op hardhouten vloer voor veelkleurige visgraatpatroon betegelde muur

Tegel is niet alleen bedoeld voor uw douchewand of keukenachterwand. Een tegelmuur kan hoogwaardige en strakke stijldetails aan elke kamer toevoegen wanneer deze op een kenmerkende muur wordt aangebracht. Zoek naar tegels met een glanzende afwerking, opvallende kleuren of glaselementen om een eigentijdse uitstraling te creëren. Tegels met onregelmatige randen of een ruwe textuur helpen een rustieke stijl te benadrukken.

Probeer Shiplap

Scheepsmuur in modderkamer met modderbank
Scheepsmuur in modderkamer met modderbank

Shiplap staat misschien al in de schijnwerpers als trend, maar als het op de juiste manier wordt toegepast, is het nog steeds een tijdloos wandelement. In plaats van te kiezen voor de witte en brede scheepslap van de afgelopen jaren, stapt u over op een vernieuwde look met dunnere panelen. Overweeg een gebeitste scheepslap of zelfs een donkere tint verf om meer verfijning en een tijdloos gevoel aan dit muuraccent toe te voegen.

Laat de natuur je inspireren met steen

Minimale kamer met stenen muur
Minimale kamer met stenen muur

Steenaccenten kunnen op meer dan alleen open haarden werken. Een stenen muur in een eetkamer of keuken kan een aardse en gastvrije sfeer aan de ruimte geven. Denk buiten de gebaande paden en zoek naar stenen die niet alleen maar grijs en bruin zijn. Als je je extra chic voelt, kun je een stenen element overwegen waarin kwarts, agaatsteen of een kleurrijke steen zoals amethist is verwerkt.

Gebruik zichtbare baksteen voor textuur

Boheems woonkamerinterieur met bakstenen muur
Boheems woonkamerinterieur met bakstenen muur

Blootgestelde bakstenen muren zijn een klassiek accent dat textuur interessant maakt voor elke kamer. Je kunt verf toevoegen om je persoonlijke stijl te benadrukken of ze in klassiek rood laten voor een traditionele look. Witgekalkte of geverfde baksteen kan goed werken voor moderne boerderijen of andere overgangsstijlen. Door uw zichtbare baksteen in het zwart of in een diepe tint groen te schilderen, kunt u een verfijnde sfeer in uw kamer brengen en stijlen benadrukken die meer elektrisch zijn.

Accentmuren trendy houden

Accentmuren hoeven niet gedateerd aan te voelen of alleen van toepassing te zijn op bepaalde decoratieve stijlen. Feature-muren zijn zeker terug in stijl en zijn misschien groter dan ooit. De architectonische details, stijlvolle kleuren en textuurelementen van de hedendaagse kenmerkende muren zorgen voor deze terugkerende trend voor een plek naast andere tijdloze interieurontwerppunten. Houd je eigen accentmuur stijlvol door je te concentreren op materialen, kleuren en texturen die vandaag de dag gangbaar zijn en die zich ook in de toekomst nog steeds goed zullen lenen voor de stijl van je huis.

Vermijd een faux pas op een accentmuur

Hoewel de moderne accentmuur is verbeterd ten opzichte van die van eerdere trends, zijn er nog steeds enkele regels voor accentmuur die ontwerpers volgen om een kenmerkende muur te vermijden die er gedateerd of misplaatst uitziet. Houd u aan deze regels om ervoor te zorgen dat uw accentmuur er altijd stijlvol en doordacht uitziet.

  • Zorg ervoor dat je accentmuur een doel heeft. Als je een opvallende muur toevoegt om te zeggen dat je dat hebt gedaan, kan dit leiden tot een rommelige of verwarrende kamer.
  • Plaats uw object niet op een muur met ramen.
  • Probeer je object op de grootste muur van je kamer te plaatsen en vermijd het creëren van een accent op de kleinste muur van de kamer. De uitzondering op deze regel is het schilderen van het muurtje aan het einde van uw gang of naast uw trap. In dit geval kan het schilderen van de kleinere muur er doordacht en ontwerper uitzien.
  • Spiegel nooit je accentmuur op de muur direct tegenover je object, wat resulteert in twee accentmuren. Dit zal het doel van je accentmuur tenietdoen en je kamer een schokkerig gevoel geven.
  • Vermijd in de meeste gevallen een accentmuur in je keuken. Met kasten, tegels en andere elementen zou uw keuken voldoende interesse moeten hebben om op zichzelf te staan. Tenzij je keuken geen visueel belang of textuur heeft, is het waarschijnlijk het beste om een accentmuur in deze ruimte te vermijden.
  • In de meeste gevallen kun je beter geen muur met een deur gebruiken als accentmuur. Als uw accent echter draait om een opvallende verfkleur of zelfs behang, kunt u die kleur op de deur aanbrengen of uw deur en bekleding in een complementaire kleur verven om deze keuze een chique uitstraling te geven.
  • Wanneer u een accentmuur kiest, overweeg dan zorgvuldig of de keuze de stijl van uw huis zal benadrukken of juist verwarring en disharmonie aan de ruimte zal toevoegen.
  • Wanneer je een accentmuur voor je slaapkamer kiest, is het meestal het beste om de twee muren naast je bed te vermijden. Kies liever de muur achter je bed of de muur waar je bed tegenover staat.

Accentmuren kunnen nog steeds stijlvol zijn

Ontwerpers vertrouwen al geruime tijd op karakteristieke muren. De truc is om ervoor te zorgen dat de kenmerkende muur in de kamer en in jouw stijl past, zodat een tijdloze en chique uitstraling ontstaat. Met de juiste aanpak en designertips voegt uw opvallende muur diepte toe aan uw kamer en verbetert u de stijl in uw huis die u zo zorgvuldig heeft samengesteld.

Aanbevolen: