9 eenvoudige manieren om elke kamer geluiddicht te maken

Inhoudsopgave:

9 eenvoudige manieren om elke kamer geluiddicht te maken
9 eenvoudige manieren om elke kamer geluiddicht te maken
Anonim
geluidsisolatie van een kamer
geluidsisolatie van een kamer

Je kunt leren hoe je een kamer geluiddicht kunt maken zonder een fortuin uit te geven door eenvoudige materialen te gebruiken. Sommige van deze materialen zijn mogelijk bestemd voor de recyclingfabriek en kunnen worden hergebruikt voor uw project.

1. Noppenfolie en verpakkingsschuim

Als je veel noppenfolie hebt liggen na het ontvangen van pakketten, kun je deze gebruiken om de muren te bekleden. Je kunt een interessante collage maken als je de vreemde vormen van verpakkingsschuim en noppenfolie gebruikt. Wees creatief en knip vormen uit en schilder verschillende kleuren. Je kunt de noppenfolie en het schuim zo plaatsen dat ze elkaar overlappen. Bevestig met dubbelzijdige schuimtape.

2. Boekenplanken, boekenkasten en boeken

Je kunt zware meubels gebruiken om geluiden te absorberen, zoals het plaatsen van boekenkasten aan de muur. Als je niet zoveel boekenkasten kunt betalen, overweeg dan om planken te maken voor de lengte van je muren. Je kunt de planken vullen met geluidsabsorberende boeken, manden en andere voorwerpen. Je kunt ervoor kiezen om een mix van boekenkasten en boekenplanken te gebruiken.

3. Geluidsreducerende gordijnen

Misschien vindt u geluidsreducerende gordijnen een geweldige oplossing voor het geluiddicht maken van ramen. Je kunt ook zware gordijnen gebruiken en de randen afdichten met dubbelzijdig schuimtape.

4. Geluidsisolatie Ramen

Gebruik de verpakkingsschuimvellen om uw ramen te isoleren. U kunt de raamruimte inpakken met isolatie met papier aan de achterkant en bedekken met een zware deken of gordijnen. Gebruik oude kledingstroken om samen te vlechten en zo een mat te vormen die de raamruimte opvult.

5. Oude tapijten en matten

Als je oude karpetten of vloermatten hebt, gooi deze dan niet weg. Maak ze schoon en gebruik ze op de muren voor een kleurrijk geluidsisolatiemateriaal. Je kunt tapijtresten kopen en aan de muur bevestigen met een bouwnietmachine of spijkers.

Handgemaakte berbertapijten en vloerkleden
Handgemaakte berbertapijten en vloerkleden

6. Vuilniszakken

Je kunt een stofzuiger met een omgekeerde functie gebruiken om grote vuilniszakken te vullen, vast te zetten met ducttape en dubbelzijdige schuimtape aan de muren te bevestigen. Probeer consistent te zijn, zodat de tassen niet uitpuilen maar een rechthoekig kussen vormen. Het algehele effect is het uiterlijk van verhoogde glanzende panelen.

7. Bedtoppers opnieuw gebruiken

Als je een of twee oude bedtoppers hebt, kun je deze gebruiken om de muren vast te plakken en ramen te vullen. Vergeet niet om er een aan de binnenkant van de deur toe te voegen.

8. Kartonnen dozen

Je kunt kartonnen dozen afbreken en blikjes spuitschuim gebruiken die uitzetten om gaten op te vullen. Spuit het schuim op één kant van het karton en plak een ander stuk karton op de schuimzijde om een geïsoleerd paneel te creëren. Je kunt deze in dezelfde kleur schilderen of kiezen voor verschillende kleuren om een kleurblokkeringseffect te creëren.

Vouwkarton
Vouwkarton

9. Bouw nepmuren

Je kunt een zak geluidsisolatie creëren met een paar panelen gipsplaten/gipsplaten en een paar planken van 5,5 x 15 cm. Je moet voor elke muur een kader maken.

Benodigdheden

  • Bladsteen
  • 2" x6" x8' planken (genoeg voor elke muur: boven-, onder- en zijkanten)
  • Nagels
  • Hamer
  • Sheetrock afwerktape
  • Sheetrock-modder

Instructies

  1. Kom ongeveer 15 cm uit je bestaande muur en spijker een plank van 2" x6" x8' of 10' aan elk uiteinde van de muur.
  2. Meet de lengte van de gipsplaat en spijker nog een plank van 2" x6" x8' of 10'.
  3. Herhaal dit als de overspanning van uw muur groter is dan twee vellen gipsplaat.
  4. Vul de 15 cm grote ruimte met isolatie, verschillende huishoudelijke materialen, oude kleding, oude dekens, enz.
  5. Spijker de platen gips over het geïmproviseerde frame.
  6. Maak de gipsplaat af met tape over de naden en voeg dan de modder toe.
  7. Schuur om het oppervlak gelijkmatig te maken.
  8. Verf je muur en herhaal dit op de overige muren.

10. Muren van plastic flessen

Als je net als de meeste mensen bent, heb je drinkflessen in alle maten die je elke week weggooit. Vraag uw vrienden en familie om al hun flessen te bewaren, vraag ze om ze uit te spoelen en de doppen erop te laten zitten. Je hebt goede plasticlijm nodig.

Lege plastic flessen
Lege plastic flessen

Benodigdheden

  • Grote plastic drankflessen
  • Plastic lijm/lijm
  • 2" x 6" x 8' of 10' bord

Instructies

  1. Gebruik een 2" x 6" x 8' voor de onderrail van uw flessenwandpaneel.
  2. Lijm de grootste plastic flessen rechtop op het bord.
  3. Vul met water en schroef de doppen erop.
  4. Laat de resterende flessen leeg.
  5. Keer de volgende rij flessen om, zodat de bovenkant van de fles tussen de twee eronder past.
  6. Voor de volgende rij lijm je de flessen rechtop. Ga door met dit patroon waarbij je elke andere rij omdraait totdat je geen flessen meer kunt toevoegen.
  7. Je kunt flessen in dezelfde kleur gebruiken, flessen doorzichtig maken of een kleurenpatroon maken voor een unieke geluiddichte muur.

Een kamer geluiddicht maken met alleen eenvoudige materialen

Je kunt eenvoudige materialen gebruiken om een kamer geluiddicht te maken. Met een beetje creativiteit kun je andere manieren ontdekken die goedkope en gemakkelijke oplossingen zijn.

Aanbevolen: