29 opbergideeën voor wasruimtes voor elke ruimte

Inhoudsopgave:

29 opbergideeën voor wasruimtes voor elke ruimte
29 opbergideeën voor wasruimtes voor elke ruimte
Anonim
georganiseerde wasruimte
georganiseerde wasruimte

De wasruimte is essentieel voor elk huisontwerp. Het moet ingericht zijn zoals elk ander deel van uw huis, maar het moet zijn functie vervullen. Het belangrijkste onderdeel van het ontwerpen van een wasruimte is functionaliteit en dat deze voldoende opbergruimte biedt.

Wasopslagbehoeften per kamergrootte

Wasruimtes zijn er in alle soorten en maten. Vaak is het een kleine voorkamer tussen het woongedeelte en de garage. Dit is ook een gebied met veel verkeer, maar nog steeds een waardevolle ruimte. Hoewel de wasruimte een puur utilitaire ruimte is die is bedoeld voor het schoonmaken en verwerken van wasgoed, worden er in deze kamer altijd andere dingen opgeslagen. Een tweede koelkast vindt vaak een thuis in deze kamer. Gereedschappen voor het bewaren en opruimen van voedsel voor huisdieren, zoals bezems en dweilen, vinden meestal ook hun weg naar deze kamer.

Opbergideeën voor kleine wasruimte

kleine wasruimte
kleine wasruimte

Als je een kleine wasruimte hebt, kun je je opslagruimte nog steeds optimaliseren met:

  • Bovenkasten
  • Rolwagen met een bovenblad, te gebruiken voor het opvouwen van handdoeken of strijken
  • Combo plank en hengel boven de kar
  • Wasmanden
  • Aan de muur gemonteerde strijkplank
  • Rekken of kast boven wasmachine en droger

Maak zones in grote wasruimtes

Een grote wasruimte geeft je meer opbergmogelijkheden en meer keuzemogelijkheden voor de kamerindeling. Bij het plannen van deze grootte van een kamer helpt het om zones te creëren waar bepaalde activiteiten zullen plaatsvinden, zoals:

Christian Brothers-kasten in wasruimte
Christian Brothers-kasten in wasruimte
  • Wasmiddelen en overige artikelen
  • Drogergedeelte met manden en vuilnisbak voor pluisjes
  • Schone was om te strijken, op te hangen en te vouwen
  • Vlekken verwijderen en reparaties
  • Reinigingsapparaten, gereedschappen en benodigdheden

Plaats het benodigde gereedschap en de opbergruimte in elke zone, zodat alles bij de hand is wanneer dat nodig is.

Kasten, rekken en andere oplossingen

Hoewel de wasruimte veel standaardapparatuur en gereedschappen heeft, betekent dit niet dat u beperkt bent in de manier waarop u de wasruimte aanpakt. Kasten en planken zijn slechts twee van de soorten opslagruimte die nodig zijn. Je kunt de afgesloten opbergruimte boven je hoofd vergroten door de kasten helemaal tot aan het plafond te brengen.

Het draait allemaal om opslag

Er zijn veel opties als het gaat om kasten, waaronder:

Slanke uitschuifbare opslagtoren
Slanke uitschuifbare opslagtoren
  • Uitrolkasten en planken: Plaats de uitschuifbare planken of kasten naast de wasmachine om waspoeders, bleekmiddel en andere producten op te bergen.
  • Opbergruimte voor strijkplank:Kies voor een uittrekbare of neerklapbare wandkast.
  • Bezemkast: De toevoeging van een bezemopbergkast kan bezems, dweilen, stofzuiger en ander huishoudelijk schoonmaakgereedschap netjes opbergen.
  • Trek de rekken uit: Plaats deze naast de wasmachine om wasgoed op te bergen. Eén naast de droger biedt plaats aan een vuilnisbak en wasverzachtervellen.
  • Onder een open kast of planken onder de gootsteen: Gebruik kasten met een gootsteen of een open plank onder een inbouwgootsteen die in een lang aanrecht is gemonteerd; het is ideaal voor het opbergen van wasgoed en andere soorten manden.
  • Rolmanden: Deze zijn ideaal om door het huis te manoeuvreren terwijl je vuile kleren opraapt. Zoek er een met verschillende verdeelde secties om de kleding te sorteren. Sommige worden geleverd met een stang boven het hoofd waar je schone kleding aan kunt ophangen.
  • Deurrekken: Gebruik zoveel deurrekken als u nodig heeft op de achterkant van de wasdeur en kastdeuren voor extra opbergruimte in mandstijl.
  • Rekken voor wasmachine en droger: Voeg verschillende planken toe boven de wasmachine en droger voor het opbergen van wasmanden.
  • Droogrekken: Selecteer een aan de muur gemonteerd neerklapbaar ontwerp of een uitbreidbare accordeonstijl.
  • Kaststijlkasten: Gebruik deze kasten zonder deuren. Gebruik in plaats daarvan kledingstangen. Stapel twee staven en gebruik deze voor overhemden, jassen, pantalons en blouses.

Alles samenvoegen

Selecteer een kaststijl die bij de rest van je interieur past. Misschien geef je er de voorkeur aan om planken boven kastdeuren te openen, maar het is het beste om ontwerpen te kiezen die beide combineren. Verwissel een paar massieve deuren voor glazen deuren om te voorkomen dat de kamer wordt overmeesterd door grote massieve kasten. Je kunt hierin decoratieve opbergmanden gebruiken om kleur en textuur toe te voegen, op dezelfde manier als in andere kamers.

Voeg een paar LED-verlichting in de gaten toe in de bovenste kasten met glazen deuren om sfeer te creëren en voor het benodigde licht te zorgen. Creëer een plek om even te pauzeren met een stoelontwerp bij het raam dat opbergruimte onder de stoel biedt.

Een voorbeeld van een nette en georganiseerde wasruimte

BEHR wasruimteontwerp
BEHR wasruimteontwerp

Je wilt dat de wasruimte netjes en georganiseerd is, zodat het werk efficiënt verloopt en alles een specifieke plek heeft als het niet wordt gebruikt. Als je in een wasruimte werkt die minstens één stevige muur heeft, dan kun je deze gebruiken om een waardevolle werkplekfunctie te creëren: planken.

Rekken

Dit kamerontwerp op de foto bevat een combinatie van plank en stang die ideaal in de buurt van de droger is geplaatst. Door deze plaatsing kunt u overhemden, blouses en tops kreukvrij houden door ze direct na het uit de droger halen op een hanger te hangen. Op de plank boven de stang kunnen andere wasartikelen worden geplaatst, zoals een strijkijzer, wasmiddelen en opbergdozen.

Twee andere planken worden ondersteund door decoratieve beugels en bieden extra opbergruimte en decoratieve ruimte.

Andere opslagopties

Onder het werkblad bevinden zich laden, planken en kasten. Een unieke hoekladefunctie zorgt voor een leuk en handig ontwerp voor gemakkelijke toegang. Opbergmanden kunnen handig op de open planken worden geplaatst.

Recreëer de kamer

Romeinse tinten bedekken de ramen en laten de bovenramen onbedekt, zodat natuurlijk licht de wasruimte binnen kan stromen. De hardhouten vloer voegt warmte toe aan het decor, waardoor het van een koude, noodzakelijke ruimte een deel van het interieur wordt. Voeg een paar bloeiende planten in potten toe voor een vleugje kleur.

Deze wasruimte maakt gebruik van kleuren en gebruikt er vier in dit ontwerp. Om deze look na te bootsen, gebruik je een donkere mokkakleur op de buitenmuur, een bleke tarwekleur voor de plankenwand en warm gepolijste parelmoer voor de kasten en wandplanken. De bekleding en het plafond moeten in een lichtere beige kleur worden geverfd.

Kelder wasruimte voorbeeld

Kelder wasruimte
Kelder wasruimte

Stel verschillende ideeën samen voor een samenhangend en functioneel wasontwerp. Dit ontwerp maakt gebruik van de grote open ruimte en biedt alle benodigde hulpmiddelen voor een geweldige werkruimte.

Gebruik werkruimtehulpmiddelen

Sommige van de gebruikte tools zijn:

  • Een rollende, verdeelde canvas mand die tegen de muur wordt bewaard wanneer deze niet wordt gebruikt. Je kunt kleding sorteren in de drie verdeelde secties, zodat stapels kleding van de vloer blijven.
  • Met een verstelbaar droogrek kunt u fijne was aan de lucht laten drogen in de wasruimte in plaats van in de slaapkamer.
  • Een gootsteen is een noodzakelijke voorziening voor elke wasruimte en bevindt zich in de buurt van de wasmachine. Het biedt ook opbergruimte onder de gootsteenkast.

Overvloedige opslagopties

Deze wasindeling biedt een groot L-vormig kastontwerp met laden en kastruimte. Bovenkasten hebben een open plank die perfect is voor verschillende maten draadmanden. Bovenop de apparaten staan meerdere rieten manden waar ook een extra koelkast in zit. Er is voldoende opbergruimte voor het opvouwen van kleding en andere wasbenodigdheden.

Recreëer de look

Dit ontwerp is eenvoudig opnieuw te creëren door elk van de opbergfuncties op te nemen. Daarnaast kun je het extra bijzonder maken door er enkele decordetails aan toe te voegen. De betonnen vloer is geverfd en afgedicht, waardoor deze ideaal is voor ruimtes waar water een belangrijk element is. Witte kasten passen bij de apparatuur en zijn voorzien van een bruin granieten aanrechtblad dat contrast geeft.

De muren en het plafond zijn geschilderd in neutrale kleuren die de lichte vloerkleur complementeren. Voeg inbouwplafondlampen toe voor voldoende verlichting. Als u directe taakverlichting nodig heeft, kunt u deze onder de tegenverlichting plaatsen. Woordkunst, potplanten en muurkunst kunnen naar persoonlijke smaak worden geselecteerd en tentoongesteld om deze kamer een samenhangende, huiselijke uitstraling te geven.

Opslag met stijl

Hoewel een wasruimte een noodzakelijke utilitaire ruimte is, hoeft het geen strak en saai ontwerp te zijn. Zorg ervoor dat elke opbergfunctie die aan dit kamerontwerp wordt toegevoegd, stijl heeft en uw leven gemakkelijker zal maken.

Aanbevolen: