Ideeën voor kleine wasruimtes om uw ruimte optimaal te benutten

Inhoudsopgave:

Ideeën voor kleine wasruimtes om uw ruimte optimaal te benutten
Ideeën voor kleine wasruimtes om uw ruimte optimaal te benutten
Anonim

Hier leest u hoe u uw kleine wasruimte kunt maximaliseren voor een mooie en functionele kamer.

Jonge vrouw doet haar was in kleine wasruimte
Jonge vrouw doet haar was in kleine wasruimte

Een dromerige wasruimte is mogelijk voor ruimtes van elke omvang, en kleine wasruimtes vormen daarop geen uitzondering. Met designertips en -trucs kunt u de compacte wasruimte creëren die u altijd al wilde hebben, die even mooi als functioneel is. Ideeën voor kleine wasruimtes variëren van doe-het-zelf-projecten die uw ruimte gebruiksvriendelijk maken tot creatieve plaatsing van apparaten om ruimte te besparen. Een kleine wasruimte die perfect bij uw huis past, is slechts een paar doordachte ontwerptips verwijderd.

Focus op details om uw kleine wasruimte een grote persoonlijkheid te geven

Kleine wasruimtes kunnen, zoals de meeste huiselementen, met aandacht voor detail worden verhoogd. Verander uw kleine wasruimte van eenvoudig naar stijlvol, met details die functioneel zijn en veel persoonlijkheid bieden.

Maak visuele details op je muren

Muren zijn een van de eerste plekken waar je ogen zullen rusten als je de kamer binnenkomt, dus zorg ervoor dat je ze niet over het hoofd ziet in je wasruimte. Er zijn eindeloze mogelijkheden, maar zelfs het toevoegen van slechts een paar designerdetails kan de hele sfeer van uw wasruimte veranderen.

Vrouw die de was doet in de blauwe kamer
Vrouw die de was doet in de blauwe kamer
  • Gedurfd behang in felle kleuren of leuke prints kunnen ervoor zorgen dat je kleine wasruimte aanvoelt als een spannende ontsnapping.
  • Neutrale verfkleuren kunnen een tijdloze uitstraling creëren en tegelijkertijd een prachtig canvas bieden voor strakke apparaten en stijlvolle opbergruimte.
  • Lichte verfkleuren zoals stoffig blauw of zachte blos creëren een rustige sfeer terwijl uw wasruimte licht en luchtig blijft.
  • Verticale wandpanelen trekken de aandacht naar boven en geven rijke textuurdetails.
  • Een achterwand achter kasten en toonbanken creëert een luxueuze sfeer en zorgt ervoor dat de kamer groter aanvoelt.
  • Kleine tegelachterwand geeft de illusie van meer ruimte en biedt tegelijkertijd designerdetails en veel textuur.
  • Muurstencils zijn een geweldig alternatief voor behang en laten je kiezen op welke plekken je de aandacht wilt vestigen.
  • Helderwitte muren creëren een open uitstraling en laten voldoende ruimte over voor meer kleurrijke details.
  • Rechthoekige of vierkante paneellijsten verhogen uw wasruimte en trekken de aandacht naar boven en naar buiten voor de illusie van een grotere ruimte.

Voeg ontwerperdetails toe aan kasten

Kasten kunnen een groot percentage van de ruimte in uw wasruimte in beslag nemen. Maak van de gelegenheid gebruik om ze naar een hoger niveau te tillen voor een designerlook.

  • Tweekleurige kasten, met een lichtere kleur bovenaan, trekken de aandacht naar boven.
  • Geheel witte kasten creëren een ruimtelijke uitstraling die strak en scherp is.
  • Kasten met opvallende of leuke kleuren leggen de nadruk op de details van de ontwerper.
  • Kasten die in dezelfde kleuren zijn geverfd als de muren zorgen voor een langgerekte look.
  • Glazen kastdeuren zorgen ervoor dat de ruimte opener aanvoelt en geven u de mogelijkheid om mooi beddengoed of decor tentoon te stellen.
  • Rieten of rotan kastdeuren zijn een geweldig alternatief voor glas. Ze creëren nog steeds een luchtig gevoel en helpen je minder stijlvolle wasproducten te verbergen.
  • Donker getinte kasten tegen lichte muren kunnen de illusie wekken van meer kastruimte en de aandacht vestigen op architectuur in plaats van op de grootte van de kamer.
  • Kasten met lichte houttinten zoals blonde en honingtinten creëren een moeiteloze, luchtige sfeer.

Probeer gereedschap en accessoires die ruimte besparen

Praktische wasartikelen die ruimte besparen, zijn een must voor kleine wasruimtes. Gebruik zoveel mogelijk ruimtebesparende items om elke centimeter van uw wasruimte te maximaliseren.

Wasruimte
Wasruimte
  • Een opklapbaar droogrek is perfect voor een compacte wasruimte.
  • Een aan het plafond gemonteerd droogrek geeft je alle functionaliteit zonder dat je ruimte op de muur opoffert.
  • Een mini-strijkplank die gemakkelijk in een kast of lade kan worden opgeborgen, bespaart vloerruimte.
  • Een uittrekbare strijkplank die netjes kan worden opgeborgen als lade is een slimme manier om opbergruimte stijlvol te houden.
  • Een lade die kan worden uitgetrokken voor een vlak droogoppervlak bespaart ruimte en zorgt ervoor dat je kleding correct wordt gewassen.
  • Wasmanden die neerklapbaar of plat zijn, zijn perfect om op te bergen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Maximaliseer uw wasruimte met strategie en opslag

Strategisch ontwerp en slimme opbergoplossingen kunnen uw kleine wasruimte van krap en vol naar op maat gemaakt en samengesteld maken. Pas een paar designertips toe op je kleine wasruimte en zie hoe de ruimte transformeert.

Stapel uw wasmachine en droger

Een directe manier om horizontale ruimte te besparen, is door uw wasmachine en droger met voorlader verticaal te stapelen. Dit is perfect voor het plaatsen van apparaten in een smalle kast, naast inbouwkasten of in een kleine bijkeuken.

Probeer een L-vormige toonbank

Als je wasruimte echt ruimte nodig heeft, maar vierkante meters een uitdaging blijken te zijn, probeer dan een L-vormige toonbank in een smalle kamer. Hierdoor kunt u de maximale hoeveelheid ruimte gebruiken en toch een open verkeerspatroon behouden.

Plaats een houten plaat over de voorladers

Als uw wasmachine en droger voorladers zijn, probeer dan een mooi gebeitste houten plaat eroverheen om op een kleine ruimte aanrechtruimte te creëren. Dit is een geweldige plek om kleding voor te behandelen, kledingstukken plat te laten drogen en wasgoed snel op te vouwen als het net uit de droger komt.

Plaats apparaten op stijgbuizen

Als je de verticale ruimte wilt maximaliseren en gemakkelijke toegang tot je apparaten wilt creëren, plaats ze dan op een verhoging. Hierdoor worden ze opgetild zodat ze gemakkelijker te bereiken zijn en creëer je meteen een designersfeer in je kleine wasruimte.

Probeer laden onder het apparaat

Als uw apparaten op een verhoging worden getild, biedt dat veel creativiteit voor extra opbergruimte. De grote onderste laden zijn perfect voor het opbergen van linnengoed of veelgebruikte wasproducten.

Geef ruimte aan voor manden en mandjes

Ongebruikte manden en mandjes kunnen kostbare vloerruimte in beslag nemen. Zorg ervoor dat ze een huis hebben in uw wasruimte. Gebruik ingebouwde rekken, ruimtes naast apparaten of muurhaken om ongebruikte mandjes op te bergen en manden in opbergruimte boven het hoofd of op speciale vloeroppervlakken te plaatsen.

Probeer een smalle plank boven apparaten

Als uw wasmachine een bovenlader is, maar u nog steeds planken binnen handbereik nodig heeft, probeer dan een dunne plank die niet voorbij de opening van uw wasmachine reikt om wasproducten op te bergen.

Maximaliseer de verticale ruimte met kasten

Op maat gemaakte kasten of inbouwkasten kunnen helemaal tot aan de rand van het plafond worden geplaatst om de verticale ruimte te maximaliseren. Hierdoor lijken plafonds hoger en heb je tegelijkertijd de maximale hoeveelheid opbergruimte.

Hang een industriële pijp of spanstang op

Voor open ruimtes boven apparaten of tussen kasten kun je een industriële pijp of trekstang ophangen, zodat er ruimte is voor het ophangen van fijne was of voorbehandelde kleding.

Gebruik de achterkant van de deur

Gebruik elke centimeter van uw kleine wasruimte. De achterkant van deuren is een perfecte mogelijkheid om spullen op te hangen. Probeer haken of hangende zakken voor opbergmogelijkheden die multifunctioneel zijn en gemakkelijk verborgen kunnen worden.

Probeer een wasmand voor over de deur

Wasmanden hoeven geen enkele vloer- of muurruimte in beslag te nemen. Probeer een speciaal ontworpen mand die zich rond de achterkant van uw deur uitstrekt, zodat u vuile was kunt weggooien of schone spullen kunt opbergen totdat u tijd heeft om ze op te vouwen.

Monteer uw droger ondersteboven

Wist je dat je je droger ondersteboven kunt monteren? Hierdoor kun je apparaten verticaal stapelen terwijl je nog steeds ruimte overhoudt bovenop je wasmachine. In eerste instantie ziet het er misschien verrassend uit, maar het bespaart zoveel ruimte!

Probeer wasmandlades

Geen fan van de typische wasmanden of mandjes? Probeer ingebouwde lades die ook dienst doen als opbergruimte voor vuile was. Dit is een geweldige manier om kastruimte onder kostbare aanrechtruimte te gebruiken en tegelijkertijd de vloer van uw wasruimte schoon te houden.

Installeer zwevende planken op de langst mogelijke lengte

Verspil geen centimeter kostbare muurruimte. Installeer zwevende planken in uw wasruimte die zich over de hele wand uitstrekken.

Voeg voldoende muurhaken toe

Muurhaken bieden eindeloze opbergmogelijkheden. Installeer stijlvolle haken voor het ophangen van waszakken, voorbehandelde artikelen of productopslagcontainers.

Probeer een aan de muur gemonteerde gootsteen

Als je wasruimte echt een gootsteen nodig heeft, probeer dan een kleine, aan de muur gemonteerde versie, zodat er voldoende vloerruimte overblijft voor andere benodigdheden. Als bonus zijn deze spoelbakken strak en modern en geven ze je wasruimte een designgevoel.

Probeer planken- en haakcombinaties

Sommige opbergplanken hebben onderaan extra haken om kleine voorwerpen op te hangen. Gebruik deze om de opslag te maximaliseren en veelzijdigheid in uw opslagopties te creëren. Je kunt ook een collectie wandhaken proberen met bijpassende opbergproducten die perfect bij de haken passen.

Gebruik elke centimeter opslagruimte

Laat niets verloren gaan in je kleine wasruimte en gebruik wat je hebt. Kijk eens naar het soort ruimte dat je hebt – aanrecht, vloer, muur, kasten, laden – wat je ook in overvloed hebt, gebruik het in je voordeel.

Creëer de illusie van ruimte

Tips en trucs voor ontwerpers die de illusie van een grotere kamer wekken, kunnen de sleutel zijn om ervoor te zorgen dat uw wasruimte uitnodigender aanvoelt. Gebruik deze eenvoudige of doe-het-zelf-ideeën om uw wasruimte groter te laten lijken.

Zonnige wasruimte
Zonnige wasruimte

Gebruik verf om de illusie van hoogte of breedte te creëren

Strategische kleurplaatsing met betrekking tot verf kan het uiterlijk van de grootte van een kamer veranderen. Markeer het grootste gedeelte van de muur met een accentkleur, voeg lengte toe door de smalste muur in een accentkleur te schilderen, of voeg breedte toe door een stoelrail toe te voegen in dezelfde kleur als de muren.

Wees strategisch met verlichting

Accentverlichting die strategisch geplaatst is, kan de gebieden benadrukken waarop u zich het liefst wilt concentreren, terwijl u de illusie wekt van meer ruimte in donkere gebieden. Gebruik hanglampen om de aandacht te vestigen op de verticale ruimte en probeer verzonken montagebeugels om de focus op de horizontale ruimte te houden.

Bedek de kamer in kleur

Probeer je primaire verfkleur op de bekleding of zelfs het plafond aan te brengen om een grote, uitgestrekte uitstraling te creëren in je kleine wasruimte. Lichte, neutrale of gedempte kleuren werken goed met deze techniek.

Selecteer open planken voor een ruime uitstraling

Open planken in plaats van kasten kunnen breedte of hoogte aan de kamer toevoegen. Open planken laten muren ook met meer lege ruimte achter, zodat de kamer niet druk aanvoelt.

Maak verstandige achtergrondbeslissingen

Behang met een lineaire of verticale print kan de indruk wekken van bredere muren of hogere plafonds. Een kleine tot middelgrote print creëert de illusie van meer ruimte, terwijl een grotere print de aandacht vestigt op de grootte van kleinere kamers.

Kies wasmanden die open zijn

Rieten of draadwasmanden voelen licht en open aan, zodat uw wasruimte niet rommelig aanvoelt. Dit draagt bij aan een luchtige sfeer in plaats van deze te verzwaren met zware materialen.

Raambekleding hoog monteren

Als er een raam in je kleine wasruimte zit, probeer dan de gordijnroeden zo dicht mogelijk bij het plafond te monteren, en zorg ervoor dat de gordijnen de vloer nauwelijks raken. Dit geeft de illusie van hoge plafonds.

Apparaten achter deuren verbergen

Slimme, op maat gemaakte kastontwerpen geven u de keuze om uw wasmachine en droger te verbergen wanneer deze niet in gebruik zijn. Hierdoor zal de kamer minder rommelig aanvoelen en kunnen de ogen op andere details rusten in plaats van op de wasruimte te letten.

Maak multifunctionele wasruimtes

Een van de meest voorkomende en gemakkelijk aanpasbare wasruimtes is een wasruimte in een polyvalente ruimte of gedeelde ruimte. Als u met kleine, multifunctionele wasruimtes werkt, kan dit betekenen dat u elementen gebruikt die gemakkelijk kunnen worden weggestopt, opbergruimte die op een mooie manier verborgen is, of gewoon een duidelijke aanduiding van de ruimtes.

Creëer een wasruimte in je kelder

Voor een kleine wasruimte die toch ruim aanvoelt en afgescheiden is van de rest van je huis, kan een wasruimte in de kelder de perfecte keuze zijn. Voeg een vloerkleed, planken en accentverlichting toe om de ruimte duidelijk aan te duiden en de boel licht en luchtig te houden.

Maak je modderkamer multifunctioneel

Een wasruimte kan naadloos in uw modderkamer worden weggestopt. Hierdoor ontstaat de perfecte ruimte om vuil wasgoed direct in de wasmachine te gooien voordat je het hoofdgedeelte van het huis betreedt. Zorg voor voldoende extra opbergruimte voor wasproducten en benodigdheden voor de modderkamer, zoals paraplu's en jassen.

Wasmachine en droger in de wasruimte thuis
Wasmachine en droger in de wasruimte thuis

Bouw een wasruimte in de badkamer

Een ruim hoofdbad of een half bad dat niet vaak wordt gebruikt, kan de perfecte plek zijn voor uw kleine wasruimte. Probeer uw wasmachine en droger in ongebruikte ruimtes te stoppen of vervang een onnodige dubbele wastafel of zitmeubel door een gestapelde wasmachine en droger. Zo wordt het wassen en opvouwen van handdoeken een fluitje van een cent!

Probeer een bijkeuken die alle basissen bedekt

Als je een bijkeuken hebt met schoonmaakproducten of een boiler, waarom zou je dan niet een wasruimte toevoegen? Dit is de perfecte plek, weggestopt van het zicht van de gasten, om te gebruiken als wasruimte. Maak het uitnodigend met leuke verfkleuren of behang.

Voeg een wasruimte toe aan uw inloopkast

Verzamel de ingrediënten voor het avondeten en begin met het wassen van de was, allemaal op dezelfde plek. Een wasruimte weggestopt in een grote inloopkast kan een beter gebruik van de vierkante meters zijn als u op zoek bent naar een kleine wasruimte die in een praktische ruimte is geplaatst.

Doe de was in je inloopkast

Als je moeite hebt om je inloopkast te vullen met voldoende kleding om de vierkante meters te rechtvaardigen, zou een wasruimte in de kast misschien een oplossing zijn. Dit bespaart ruimte en tijd, omdat u de hele inhoud van uw kast gemakkelijk kunt wassen en opbergen.

Verander een ongebruikte kast in een wasruimte

Als je een ongebruikte halkast, linnenkast of reservekast bij je thuis hebt, kun je overwegen om daar je verborgen wasruimte van te maken. Berg uw apparaten op achter tweevoudige deuren of een schuifdeur. Als er gasten in de buurt zijn, zullen ze nooit weten dat uw wasruimte daar in de oude linnenkast staat!

Laat ongebruikte ruimtes voor u werken

Kijk eens rond in je huis en misschien vind je een ongebruikte ruimte die perfect is voor je wasruimte. Reservekamers, serres, ontbijthoekjes en nissen in de gang kunnen worden omgebouwd tot de ideale wasruimte.

Wasruimte met kleding, was- en droogmachine
Wasruimte met kleding, was- en droogmachine

Bespaar ruimte en beheer een kamer waar je van houdt

Kleine wasruimtes kunnen functioneel en mooi zijn en een prachtige ruimte bieden om al die verloren sokken te herenigen. Concentreer u op de kleine details die ervoor zorgen dat de ruimte voor u werkt en kies decoratieve elementen die ervoor zorgen dat de kamer ruimtelijk en rustig aanvoelt. Gebruik deze designertips en je kunt een wasruimte creëren waar je met veel plezier naar binnenloopt.

Aanbevolen: