40+ opbergideeën voor de badkamer om de ruimte te maximaliseren & Stijl

Inhoudsopgave:

40+ opbergideeën voor de badkamer om de ruimte te maximaliseren & Stijl
40+ opbergideeën voor de badkamer om de ruimte te maximaliseren & Stijl
Anonim

Creëer overzichtelijke routines in je huis met een georganiseerde en mooie badkamer.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Modern luxe badkamerinterieur
Modern luxe badkamerinterieur

Haal het maximale uit je badkamer met opbergupdates die de ruimte maximaliseren. Of u nu opbergruimte wilt toevoegen aan een kleine badkamer, de ruimte aan de muur wilt benutten of uw aanrecht overzichtelijk wilt houden, met een paar organisatorische tips bent u goed op weg om de badkameropbergruimte te vinden die uw huis nodig heeft.

Maximaliseer de ruimte met kleine badkameropslag

Een kleine badkamer hoeft geen organisatorische ruimte te hebben voor al uw benodigdheden. Voeg creatieve opberghacks en functionele producten toe om je kleine badkameropbergruimte naar een hoger niveau te tillen.

Bespaar ruimte met een draaibaar handdoekenrek

Draaibaar handdoekenrek
Draaibaar handdoekenrek

Handdoekhouders zijn onmisbaar in de badkamer, maar ze nemen kostbare ruimte op de muur in beslag. Als uw badkamer klein is, probeer dan een innovatief draaibaar handdoekenrek. Hierdoor kun je meerdere handdoeken ophangen om te drogen zonder ruimte aan de muur op te offeren.

Zoek naar slanke opbergeenheden

Comfortabele badkamer met slank opbergmeubel
Comfortabele badkamer met slank opbergmeubel

Opbergmeubels die netjes in de ruimte tussen je wastafel en toilet kunnen worden geplaatst of tegen de muur tegenover je douche kunnen worden geplaatst, kunnen opbergmogelijkheden toevoegen zonder je badkamer te verdringen. Zoek naar slanke kasten op wielen, zodat je ze eruit kunt trekken als dat nodig is, en ze vervolgens netjes kunt opbergen.

Voeg een decoratieve kruk toe

Badkamer met kruk
Badkamer met kruk

Als u tijdens een ontspannend bubbelbad geen ruimte heeft op uw tafelblad of ergens uw spa-artikelen of kaarsen kunt plaatsen, kan een decoratieve kruk helpen. Gebruik dit om handdoeken op te stapelen, een dienblad met toiletartikelen vast te houden, of om een comfortabele zitplaats voor de kinderen te creëren tijdens het baden.

In een vrijstaand ladeblok schuiven

Kleine badkamer met groene rechthoekige wandtegels, make-upspiegel en kast
Kleine badkamer met groene rechthoekige wandtegels, make-upspiegel en kast

Of het nu lang en slank of kort en diep is, een vrijstaande ladekast kan waardevolle opbergruimte aan je kleine bad toevoegen voor het opbergen van spullen als medicijnen of toiletartikelen. Als je ruimte hebt tegen een muur, naast je wastafel of onder een wastafel op een voetstuk, voegt een ladeblok de ruimte toe die je nodig hebt om al je badkamerbenodigdheden op te bergen.

Houd wasgoed van de vloer met stijlvolle mandjes

Moderne badkuip
Moderne badkuip

Een kleine badkamer kan er nog kleiner uitzien als handdoeken en wasgoed verspreid liggen. Houd de rommel tot een minimum beperkt met stijlvolle wasmanden voor handdoeken en kleding. Zoek naar mandjes met een deksel, zodat er geen rommel zichtbaar is, zelfs als de mand vol is.

Zoek naar verborgen opslagmogelijkheden

Luxe Design Badkamer Met Natuurzicht En Sauna
Luxe Design Badkamer Met Natuurzicht En Sauna

Als je opbergruimte en extra meubelstukken nodig hebt in een kleine badkamer, is verborgen opbergruimte die ook dienst doet als handig meubilair je beste vriend. Probeer een bank die zitplaatsen biedt en tevens dienst doet als opbergruimte met een scharnierend blad. Gebruik deze om handdoeken, badspeelgoed voor kinderen of toiletpapier op te bergen.

Verdubbel uw kastruimte

Schoon interieur van moderne appartementbadkamer
Schoon interieur van moderne appartementbadkamer

Een vrijstaande kast kan ervoor zorgen dat je wastafel niet rommelig aanvoelt en vol zit met spullen. Verdubbel je opbergruimte door een kastje aan de muur tegenover je wastafel toe te voegen en deze te vullen met producten die je zelden voor een spiegel gebruikt, zoals je reservehanddoeken, schoonmaakmiddelen en een voorraad toiletpapier.

Opbergruimte verbergen met een spiegel

Kleine wit betegelde en groen geschilderde badkamer met spiegelkast
Kleine wit betegelde en groen geschilderde badkamer met spiegelkast

Een grote spiegel die openklapt en een verzonken opbergmeubel blootlegt, voegt voldoende ruimte toe aan uw kleine badkamer. Met een lange verticale uitsparing achter je spiegel heb je ruimte voor het opbergen van toiletartikelen, schoonheidsproducten, haargereedschap en al het andere dat je badkamer nodig heeft.

Een gelaagde plank toevoegen

Badkamer met gelaagde plank
Badkamer met gelaagde plank

Als je kleine badkamer echt behoefte heeft aan planken, win dan verticaal zoveel mogelijk ruimte. Smalle, gelaagde planken helpen uw badkamerbenodigdheden hun plaats te vinden. Door te focussen op de verticale ruimte voorkom je dat de badkamer druk aanvoelt. Schuif een gelaagde plank overal waar dat zinvol is, maar zoek naar mogelijkheden om hem tussen bestaande badkamermeubels te nestelen om nog meer ruimte te besparen.

Breng een badconsole mee

Blauwe badconsole
Blauwe badconsole

Net als een consoletafel in uw woonkamer of hal, is een badconsole een slanke, smalle tafel. Het verschil is dat badconsoles zijn ontworpen om over de achterkant van uw commode te rusten. Dit ontwerp bespaart ruimte in uw badkamer en geeft u tegelijkertijd het tafelblad dat u nodig heeft.

Denk buiten de gebaande paden met toiletpapieropslag

Eigentijds modern badkamerontwerp
Eigentijds modern badkamerontwerp

Een absolute noodzaak in je badkamer, toiletpapier is misschien niet je favoriete product om neer te zetten. Zoek naar manieren om toiletpapier minder zichtbaar te houden door een vrijstaande toiletpapierhouder met een deur te gebruiken of deze discreet op te bergen in een stijlvolle mand.

Maak gebruik van een ladder

Stijlvol badkamerinterieur met groene planten en ladder
Stijlvol badkamerinterieur met groene planten en ladder

Een kleine, decoratieve ladder neemt weinig ruimte in beslag in uw badkamer en zorgt voor minimale visuele rommel. Gebruik dit voor handdoeken, schone badhanddoeken of zelfs hangende handdoeken om te drogen. Je kunt zelfs kwetsbare wasgoed op je badkamerladder drogen.

Haal het maximale uit uw ruimte met stapelbare opslag

Stapelbare kunststof opbergdozen
Stapelbare kunststof opbergdozen

Je hebt misschien het maximale uit je opbergruimte gehaald, maar je wilt je vloeren niet rommelig maken. Stapelbare opbergmogelijkheden helpen u de verticale ruimte in uw badkamer te benutten. Zoek naar bakken met stevige deksels, zodat je ze naast je bad of wastafel kunt stapelen. U kunt zelfs stapelbare ladebakken vinden, zodat u deze kunt aanpassen aan uw exacte behoeften en de items kunt krijgen die u nodig heeft zonder de bakken te hoeven verplaatsen.

Converteer een barwagen

Badkamer kar
Badkamer kar

Als je de opslagruimte probeert te maximaliseren, kom je met een beetje creativiteit al een heel eind. Verander een gemiddelde barwagen in uw alles-in-één badkamerorganizer. Je kunt handdoeken, badartikelen, schoonheidsproducten en badspeelgoed voor kinderen allemaal op één plek opbergen, zodat deze gemakkelijk uit het zicht kan worden verwijderd.

Breng luxe naar badtijd

Huidverzorgende badproducten
Huidverzorgende badproducten

Een badcaddy draagt niet alleen bij aan dat verwende gevoel als je in een warm bad stapt, maar voegt ook veel opbergruimte toe zonder je badkamer rommelig te maken. Vaak verborgen achter uw douchegordijn, kan een badcaddy al uw dagelijkse doucheroutineartikelen, luxe badproducten en zelfs artikelen die tijdens het baden voor de kinderen worden gebruikt, bevatten.

Gooi in een drumtafel

Witte ronde bijzettafel in moderne en luxe designbadkamer
Witte ronde bijzettafel in moderne en luxe designbadkamer

Een korte tafel die heel weinig ruimte in beslag neemt, zoals een drumtafel, voegt een decoratief tintje toe aan uw badkamer en biedt u tafelruimte. Gebruik dit om je boek of telefoon op te leggen tijdens een ontspannend bad of om een stapel frisse handdoeken te stylen.

Stapel een kast boven het toilet

Kleine badkamer met kast boven het toilet
Kleine badkamer met kast boven het toilet

Je kunt veel opslagruimte winnen als je de ruimte terugwint die je commode in beslag neemt. Gebruik een kast die speciaal is ontworpen om boven de achterkant van uw toilet te plaatsen. Dit geeft je heel veel extra kastruimte, en veel van de stijlen bieden ook vakjes aan elke kant voor het opbergen van handdoeken of papierwaren.

Declutter-gootstenen met opbergruimte in de badkamer

Houd je badkamerblad vrij van rommel met een paar slimme manieren om je benodigdheden binnen handbereik op te bergen. Je ochtendroutine of nachtelijke huidverzorgingsroutine is veel ontspannender als alles opgeruimd is.

Voeg een paar laden toe

Ijdelheid in een luxe betonnen badkamer
Ijdelheid in een luxe betonnen badkamer

Kleine en grote bakken houden de spullen op je aanrecht overzichtelijk. Of het nu je verzameling zeep en lotion is, je favoriete serums of een paar favoriete sieraden, een dienblad hier of daar zal je helpen een plekje te vinden voor de dingen die je liever buiten op je aanrecht bewaart.

Gebruik hoekruimte slim

Grijze badkamer met hoekrek
Grijze badkamer met hoekrek

Op de toonbank kun je je dagelijkse spullen binnen handbereik houden. Je kunt je aanrecht vrij van rommel maken en toch alles bevatten wat je het meest gebruikt door een gelaagde plank in de hoek te schuiven waar je aanrecht de muur raakt. Kleine, vrijstaande planken die in de hoek passen, besparen je ruimte en bieden je de opbergruimte die je nodig hebt.

Houd cosmetica georganiseerd met een draaiende caddy

Roterende cosmetische organizer
Roterende cosmetische organizer

Als je make-uproutine je ochtenden vreugde brengt, laat de aanrechtruimte dan voor je werken. Een draaiende caddy voor al uw foundation- en schaduwpaletten maakt de toegang tot uw favoriete producten eenvoudig en bespaart ruimte op uw werkbladen. Geen gedoe meer met tubes lippenstift en mascara terwijl ze over het aanrecht rollen, want al je producten hebben een thuis.

Kies mooie zeepdispensers

Groene badkamer
Groene badkamer

Zichtbare verpakking van je favoriete handzeep of vochtinbrengende crème kan visuele rommel aan werkbladen toevoegen. Kies voor mooie dispensers, zodat de productverpakking geen afleiding is en uw persoonlijke stijl tot in de kleinste details naar voren komt.

Plaats een stijgbuis boven je kraan

Boven de kraan badkamerplank
Boven de kraan badkamerplank

Rek uw aanrechtruimte nog wat verder uit door een stijgbuis boven uw gootsteenkraan te plaatsen. Hij rust op de randen van uw wastafel en biedt smalle, maar toch nuttige opbergruimte voor uw aanrecht. Gebruik hout, metaal of acrylmaterialen, afhankelijk van de stijl die je wilt bereiken.

Curate georganiseerde stijl met gecompartimenteerde producten

Make-upproducten en borstels in plastic container
Make-upproducten en borstels in plastic container

Opbergproducten met kleine compartimenten helpen je toonbank opgeruimd te houden en zorgen ervoor dat al je kleine huidverzorgings- en schoonheidsproducten tentoongesteld worden zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Zoek naar opbergoplossingen met compartimenten van verschillende grootte om parfum, wattenstaafjes of stukjes zeep op te bergen.

Gebruik stijlvolle potten voor kleine spullen

Stijlvolle potten voor het opbergen van kleine spullen
Stijlvolle potten voor het opbergen van kleine spullen

Als je wattenschijfjes of nagelvijlen in het zicht wilt bewaren, kies dan voor de stijlvolle route voor opbergproducten. Zoek naar kleine glazen, plastic of keramische potjes om je minuscule badkamerbenodigdheden in op te bergen.

Selecteer grote opbergruimte voor dubbele wastafels

Grote opbergruimte voor dubbele wastafels
Grote opbergruimte voor dubbele wastafels

Als je de ruimte hebt, gebruik die dan! Hoge opbergmeubels met meerdere niveaus zijn een goede optie voor dubbele wastafels. Plaats uw niveau-eenheid in het midden van de ijdelheid, zodat deze van beide kanten bereikbaar is. Berg al je favoriete spullen op en zorg ervoor dat je er niet te veel spullen in stopt als je een overzichtelijk uiterlijk wilt. Het is een goede vuistregel om alleen de items te selecteren die je dagelijks gebruikt.

Versieren met manden

Moderne badkamer met manden
Moderne badkamer met manden

Kleine decoratieve manden kunnen voldoende opbergruimte bieden en tegelijkertijd een visueel interessante textuur aan uw badkamer toevoegen. Gebruik manden op je aanrecht om als opvangbak te dienen als dat nodig is, of om een aantal van je dagelijkse benodigdheden op te bergen. Je kunt er zelfs een Bluetooth-luidspreker in verbergen voor rustgevende muziek tijdens een luxe bad.

Heb een plek voor alles met opbergruimte aan de muur in de badkamer

Als je kasten en werkbladen je laten verlangen naar opbergruimte, zijn ideeën voor wandopbergers jouw keuze. Creëer een opgeruimde plek voor alles wat je nodig hebt in je badkamer met wandplanken, organisatie-eenheden en innovatieve tips voor het maximaliseren van je opbergruimte.

Gebruik een dekenrek om handdoeken op te bergen

Chromen handdoekrek voor handdoeken in de badkamer
Chromen handdoekrek voor handdoeken in de badkamer

Houd handdoeken stijlvol opgeborgen door een dekenrek om te bouwen tot een handdoekenrek aan de muur. Rol handdoeken op en laat ze tentoonstellen zonder dat dit ten koste gaat van de kast- of vloerruimte.

Inbouwplanken toevoegen

Moderne badkamer
Moderne badkamer

Bewaar al uw huidverzorgingsproducten, tandheelkundige benodigdheden en zelfs een paar decoratieve items in een verzonken plank. Door dit type product toe te voegen, krijgt u de opbergruimte die u nodig heeft, en hoeft u zich geen zorgen te maken over grote planken die uw badkamer in beslag nemen.

Monteer een slimme tandenborstelhouder

Badkamer met tandenborstelhouder
Badkamer met tandenborstelhouder

Bespaar ruimte op het aanrecht en houd tandenborstels binnen handbereik voor kinderen met eenvoudige, maar slimme opbergbeugels. Probeer producten die een gezamenlijke ruimte bieden voor alle tandenborstels in uw gezin, of zoek naar kleine muurbeugels die elke individuele tandenborstel op zijn plaats houden. Zorg ervoor dat je deze op veilige afstand van je commode monteert, omdat er ziektekiemen zijn.

Wees creatief met manden

Rieten mandje voor in de badkamer
Rieten mandje voor in de badkamer

Rieten en draadmanden zijn niet alleen bedoeld om op planken te staan of om je achter een kast te verstoppen. Draai je favoriete opbergmanden om en monteer ze aan de muur voor een handige opberghack voor handdoeken of washandjes. Monteer manden met de onderkant tegen de muur en voorraad met alles van toiletpapier tot huidverzorgingsproducten.

Monteer zwevende planken voor gestroomlijnde opslag

Badkamer met zwevende planken
Badkamer met zwevende planken

Eenvoudige planken zonder extra volume en zichtbare beugels zorgen ervoor dat uw badkamer er netjes uitziet. Installeer drie tot vier zwevende planken op de muren van uw badkamer voor alle spullen die gewoonlijk op uw aanrecht of kast staan. Je kunt zelfs zwevende planken bij de douche plaatsen om handdoeken op te stapelen, zodat je er gemakkelijk bij kunt.

Een kruidenrek transformeren voor opslag

Modern metalen kruidenrek
Modern metalen kruidenrek

Een kruidenrek dat aan de muur wordt gemonteerd, is de perfecte opbergoplossing voor schoonheidsproducten, essentiële oliën, nagellak en huidverzorgingsartikelen. Gebruik deze handige thuishack om meer dan alleen kruiden en specerijen te organiseren.

Houd haarhulpmiddelen netjes

Badkamer haar organisator plank
Badkamer haar organisator plank

Haartools nemen ruimte in op het aanrecht als je je klaarmaakt, maar ze hoeven je aanrecht niet rommelig te maken als ze niet in gebruik zijn. Monteer een opbergplank voor haargereedschap aan de muur naast uw wastafel, zodat u gemakkelijk uw föhn kunt pakken of uw krultang kunt verwarmen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat kleine handjes gewond raken.

Probeer een aan de muur gemonteerde wasmand

Gemonteerde wasmand
Gemonteerde wasmand

Wasmanden hoeven je onschatbare vloeroppervlak in een kleine badkamer niet in beslag te nemen. Gebruik een aan de muur gemonteerde versie om gebruikte handdoeken uit het zicht te houden en uw vloeren vrij te houden van extra volume.

Hanghaken voor handdoeken en meer

Badkamer haak
Badkamer haak

Als meerdere mensen de badkamer delen, kunnen te veel handdoekhouders buitensporig en rommelig aanvoelen. Kies in plaats daarvan voor haken waaraan je handdoeken hangen, zodat er minder visuele rommel is en meer efficiëntie. Haken zijn ook ideaal voor het ophangen van badjassen of het stomen van kleding.

Voeg een arrangement van hoekplanken toe

Houten hoekplank
Houten hoekplank

De hoek achter de deur van je badkamer of parallel aan je wastafel is een geweldige kans om wat opbergruimte aan de muur te krijgen zonder de kamer te verdringen. Installeer drie of vier hoekplanken om decoratie tentoon te stellen, handdoeken bij de hand te houden of schoonheidsproducten op te bergen.

Geef de illusie van meer ruimte met acrylrekken

Badkamer acryl wandplank
Badkamer acryl wandplank

Acrylplanken zijn niet alleen trendy, maar zorgen er ook voor dat je badkamer schoon en open blijft. In plaats van dat de ogen op de details van de plank zelf rusten, zien mensen alleen de opstelling van parfumflesjes of de zorgvuldig geplaatste plant. Als je slimme opbergruimte wilt creëren zonder de kamer te overbelasten, is acryl de juiste keuze.

Een aan de muur gemonteerde kast installeren

Badkamermeubel voor wandmontage
Badkamermeubel voor wandmontage

Als je make-upspiegel of inbouwspiegel niet alle opbergmogelijkheden biedt die je nodig hebt, monteer dan een extra kast aan de muur. Voor evenwicht kun je deze het beste tegenover of naast je wastafel plaatsen. Gebruik de extra ruimte om washandjes, huidverzorgingsartikelen en EHBO-benodigdheden op te bergen.

Plaats planken boven de deur

Badkamer met planken boven de deur
Badkamer met planken boven de deur

Als je een paar badkamerartikelen hebt die niet vaak worden gebruikt, maar toch een plek nodig hebben om neer te zetten, kun je een plank boven je badkamerdeur monteren. Hierdoor blijft alles grotendeels uit het zicht en wordt de visuele rommel tot een minimum beperkt. Voorraadhanddoeken gereserveerd voor gasten, reservebadmatten en overtollige papieren goederen op een plank die grotendeels uit het zicht is.

Monteer chique vazen aan de muur

Hangende opbergvazen
Hangende opbergvazen

Kleine opbergvazen zijn een leuke en stijlvolle manier om overal in je badkamer opbergruimte te creëren. Je kunt elk materiaal kiezen dat bij je persoonlijke stijl past, waarin je alles kunt opbergen, van haarproducten tot tandheelkundige benodigdheden.

Bespaar ruimte in je douche met doordachte opbergruimte

Zelfs uw douchewanden bieden tal van mogelijkheden om opbergruimte aan uw badkamer toe te voegen. Voeg een paar douche-organisatieproducten toe om de functionaliteit van uw douche naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd een overzichtelijke aanpak te behouden.

Plan voor een douchenis

Moderne badkamer met douchenis
Moderne badkamer met douchenis

Als je je badkamer bouwt of verbouwt, vergeet dan niet de kleine toevoegingen die een enorme impact hebben op je woonruimte. Door een of twee douche-uitsparingen toe te voegen, krijgt u ruimte voor het opbergen van al uw doucheproducten. Uitsparingen zijn ook een kans om wat decoratieve flair aan uw douche toe te voegen, dus wees niet bang om wat tegeldetails toe te voegen om de stijl van uw badkamer naar een hoger niveau te tillen.

Maak gebruik van een douchewagen

Hoekdouchewagen
Hoekdouchewagen

Douchewagentjes zijn niet alleen voor studenten. Gebruik een douchewagentje om je doucheproducten mee te nemen en berg ze op in een kast als je klaar bent. Dit maakt je douche vrij van rommel, terwijl je toch een overvloed aan je must-have producten kunt behouden.

Gebruik slimme opbergruimte voor badspeelgoed

Opbergruimte voor badspeelgoed
Opbergruimte voor badspeelgoed

Als je kinderen hebt, is speelgoed een noodzakelijk onderdeel van elke kamer in je huis. Voor de badkamer verberg je speelgoed met handige opbergruimte in je douche. Zoek naar bakken die aan de muur worden gemonteerd en aan de onderkant een afvoer hebben om overtollig water af te voeren. Voor een nieuwe nautische installatie kan een gaas- of open geweven tas speelgoed opbergen en tegelijkertijd als decor dienen. Je kunt zelfs een paar plastic manden aan zuighaken bevestigen voor een betaalbare doe-het-zelfzaak.

Een hoekplank installeren

Modern badkamerinterieur
Modern badkamerinterieur

Eén hoekplank in je douche kan net genoeg zijn om je favoriete producten bij de hand te houden. Als u een staande douche verbouwt of toevoegt, kunt u deze optie van tevoren plannen, zodat de hoekplank naadloos aansluit bij uw tegelkeuze. Anders kun je enkele metalen hoekplanken en zelfs gelaagde hoekplanken vinden om toe te voegen aan je bestaande douche.

Hang een organizer boven je douchekop

Hangende douche-organizer
Hangende douche-organizer

Als het monteren van items aan de muur geen goed idee lijkt voor jouw specifieke douche, kun je altijd op de douchekop vertrouwen. Pak een opbergproduct dat speciaal is ontworpen om aan je douchekop te hangen, zodat je lichaamsscrubs, haarverzorgingsproducten en favoriete loofa allemaal netjes uit het zicht kunnen blijven.

Zorg dat je badkamer op orde is

Je brengt je ochtenden door met het klaarmaken en je avonden met het wassen van de kinderen of het ontspannen van een lange dag, allemaal in dezelfde kamer. Maak er dus een kamer van waarin je echt wilt verblijven. Slimme opbergoplossingen en creatief gebruik van vloer-, wand- en doucheruimte zorgen ervoor dat je badkamer niet langer de kamer is waar je moet zijn, maar de kamer wordt waar je wilt zijn. in.

Aanbevolen: