Verlichtingsideeën voor wasruimtes

Inhoudsopgave:

Verlichtingsideeën voor wasruimtes
Verlichtingsideeën voor wasruimtes
Anonim
onder kastverlichting
onder kastverlichting

De verlichting voor wasruimtes wordt vaak over het hoofd gezien, maar adequate verlichting kan het werken in deze kamer gemakkelijker maken. Benader de verlichting van deze kamer zoals u dat in elke andere kamer zou doen. Laag de soorten verlichting, van omgevingsverlichting tot directe verlichting.

Onder kastverlichting

Er zijn veel keuzes voor dit soort verlichting. U kunt zowel directe draadstijlen als plug-in-ontwerpen gebruiken voor een betere lichtuitzending. Een plafondlamp is de typische verlichtingskeuze voor de meeste verlichtingsbudgetten van bouwers. Als je betere taakverlichting wenst, wil je misschien wat uitgeven onder de kastverlichting.

Voor directe bedrading is een elektricien nodig. Als u over de nodige kennis/vaardigheden beschikt, kunt u dit misschien zelf doen; Plug-in-stijlen worden echter meestal geleverd met de benodigde hardware voor eenvoudige bevestiging onder de kasten. Zorg ervoor dat het stekkersnoer zich binnen het bereik van een stopcontact bevindt.

Een paar keuzes voor verlichting onder de kast zijn:

  • LED direct wire-armaturen met een lengte van 8", 12", 24", 36", 48". Deze stijl is een veel voorkomende en populaire keuze.
  • Een aluminium behuizing voor dimbare, draaibare koplampen zorgt ervoor dat je ze in de gewenste richting kunt verstellen.
  • Opbouw- of inbouwschijflampen kunnen met bepaalde tussenpozen onder de kast worden geplaatst voor uitstekende taakverlichting.
  • Dimbare LED-balk onder tegenlichtarmatuur is verkrijgbaar als directe draad of plug-in optie. Dit is een andere populaire keuze die je in de meeste wasruimtes aantreft.

Lange plafondlampen boven het hoofd

bovenverlichting
bovenverlichting

Je kunt elk type plafondlamp gebruiken dat bij je interieur past. Een van de beste utilitaire stijlen is een verzonken montage of een grote paneelstijl. Dit is een verlichtingsarmatuur van gangbare afmetingen die vaak in wasruimtes wordt aangetroffen. Als uw kamer kleiner is dan een vierkante meter, kan deze lamp te groot blijken voor de benodigde ruimte en een korte lengte hebben.

Je hebt voor de installatie een elektricien of voldoende vaardigheden nodig, zoals bij elke verlichtingsarmatuur met directe bedrading.

  • Een inbouwplafondlamp met vier T8-lampen werpt een krachtige hoeveelheid licht op wasklussen.
  • Ga voor een decoratieve twee-lineaire armatuur die T8-fluorescentielampen gebruikt.
  • Maak een architectonisch statement met een 1,20 meter lange lineaire fluorescentielamp die met vliegtuigkabels aan het plafond wordt opgehangen.
  • Een geweldige look voor elk interieur, vooral als het een afwerking van donker hout heeft, is een Minka Lavery inbouwarmatuur met notenhouten frame. Deze lamp is voorzien van twee T8-TL-buislampen van 1,20 meter.

Industriële stijl

industriële bovenverlichtingsarmatuur
industriële bovenverlichtingsarmatuur

Als je stijl industrieel is, zijn er veel geweldige verlichtingsopties voor een wasruimte om je ontwerpthema uit te voeren. Zoals bij alle verlichtingsarmaturen geldt: als u niet over de nodige vaardigheden beschikt, kunt u een professionele elektricien inhuren om verlichtingsarmaturen te installeren die directe bedrading vereisen. Sommige industriële stijlen zijn duurder dan populaire, gewone armaturen.

  • Een geborstelde nikkelafwerking op een ronde inbouwarmatuur met twee lampen is een ideale industriële look voor een wasruimte op zolder of een inrichting in industriële stijl.
  • Een neo-industriële hanglamp van gewreven brons met een aantrekkelijke draadbeschermer is een luxe uitstraling voor elke chique wasruimte. Een hanglamp of meerdere hanglampen kunnen boven een open toonbank/bar worden gebruikt om taakverlichting te creëren die ook nog eens zeer stijlvol is.
  • Een wandkandelaar is een andere verlichtingskeuze die voor directe verlichting kan zorgen voor een werkplek, hoek of entree. Een hoge bronzen of gegalvaniseerde afwerking voor deze verlichtingsarmatuur in "urban barn" -stijl zal de industriële look naar de wasruimte brengen.
  • Een heel schattige industriële hanglamp met een zwarte parasolkap kan elke wasruimte opfleuren, vooral voor een moderne, stedelijke of industriële inrichting.
  • Voor een geweldige keuze voor plafondverlichting biedt een halfverzonken montage met geborstelde nikkelafwerking voldoende sfeerverlichting met een retro-industriële uitstraling.
  • Als je een hoog plafond en een grote wasruimte hebt, heb je misschien de ideale ruimte om twee of drie hangende lampen met een kooiontwerp te plaatsen. Vaak gebruikt voor buitenverlichting, houdt niets u tegen om de Craftmade Lighting Hadley Aged Galvanized Hanglamp in een wasruimte te gebruiken. Dit prachtige ontwerp geeft elke wasruimte een authentieke industriële uitstraling.

Verlaagd plafondpaneelverlichting

verlichting van plafondpanelen
verlichting van plafondpanelen

Verlaagde plafondpaneelsystemen bieden ideale mogelijkheden voor passende paneelverlichting die een natuurlijk onderdeel is van de plafondpaneelstijl. Voor de installatie van dit type verlichtingsarmatuur is een ervaren persoon vereist. Huur een elektricien in als u geen ervaring heeft met het werken met elektriciteit. Een onjuist geïnstalleerd armatuur is brandgevaarlijk.

  • Afhankelijk van de grootte van uw wasruimte kunt u mogelijk meer dan één lichtpaneel gebruiken. Een 2' x 4' LED- of fluorescentielichtpaneel zorgt voor een eenvoudige installatie. Sommige zijn voorzien van dimmogelijkheden voor meer veelzijdigheid in sfeerverlichting.
  • Als u bestaande traditionele lichtpanelen heeft, kunt u besluiten deze een frisse uitstraling te geven met verlichtingspaneelontwerpen van kunststof styreen. Deze lichtgewicht panelen kunnen meer glans in uw wasklussen brengen. Kies uit verschillende ontwerpen, zoals eierkrat, gebarsten ijs, prismatisch of zelfs een golvend ontwerp.
  • De was doen hoeft niet saai te zijn. Veel wasruimtes bevinden zich in kamers zonder ramen. Breng een beetje plezier in deze ruimte met decoratieve lichtpanelen/afdekkingen. Ga voor een astronomisch ontwerp met een nevel, strandlandschap, wolken, bomen, watervallen en andere natuurlandschappen boven je hoofd.

Spoorverlichting

baan verlichting
baan verlichting

Een van de favorieten aller tijden voor verlichting in moderne stijl is railverlichting. Deze verlichtingsstijl heeft een lange weg afgelegd sinds de versies uit de jaren zestig. Zoals bij alle directe bedrading moet u voor de installatie een professionele elektricien inhuren. Veel railverlichtingsarmaturen hebben verstelbare spots, waardoor het een zeer veelzijdige keuze is.

  • Niet alle railverlichting volgt een plafondrail. Sommige ontwerpen zijn voorzien van een bovenlichtaansluiting met een hangende railverlichting. Ga voor deze bronzen verlichtingsarmatuur van gewreven olie die zes gerichte spots ondersteunt. De spots kunnen worden gedraaid om het licht te laten schijnen in de richting waarin jij het nodig hebt.
  • Kichler's Hatter's Bay-collectie bestaat uit een gepolijst nikkel afgewerkt armatuur met een hangende rail van drie individuele halogeenlampen. De lampen kunnen 90° worden gedraaid en tot 350° worden gedraaid voor geweldige gerichte taakverlichting.
  • Deze 3 meter lange S-vormige railverlichting met vijf lichtpunten is wellicht precies wat u nodig heeft voor diverse gerichte taakverlichting.

Inbouwverlichting

ingebouwde verlichting
ingebouwde verlichting

Inbouwverlichting is een prachtige manier om directe verlichting toe te voegen aan taken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en montagestijlen. Je kunt dit type verlichting op een dimmer plaatsen voor meer controle over de verlichting. Deze stijl kan worden geïnstalleerd onder de kasten, het plafond direct boven werkplekken/tafel, wasmachine en droger en in het midden van de wasruimte.

Huur een professionele elektricien in om deze lampen met directe bedrading te installeren. Als u lampen installeert die niet verstelbaar zijn, kan het licht niet worden gericht en schijnt het rechtstreeks vanuit het plafond. Misschien kiest u liever voor inbouwlampen die kunnen worden aangepast om directe of zelfs taakverlichting te bieden.

  • Niet alle inbouwverlichting is gelijk. Je bent niet beperkt tot utilitaire potlichten in de wasruimte. Als uw inrichting sierlijk en elegant is, mag u de inrichting van de wasruimte niet verwaarlozen. Als u kiest voor een Florence Patina-bekleding, voelt uw wasruimte aan als de rest van uw huisstijl.
  • Een andere ontwerpkeuze voor inbouwverlichting is een Hurricane 10,25-inch inbouwlichtkap met prisma's en een chromen afwerking.
  • Een andere inbouwstijl is er een met een verstelbare hoekverlichtingsrand voor gerichte verlichting.

Belichtingskeuzes maken voor een wasruimte

Een wasruimte moet over verschillende soorten verlichting beschikken om de noodzakelijke taken in deze kamer te kunnen uitvoeren. Omgevings-, gerichte en taakverlichting zijn noodzakelijk voor een efficiënt ontwerp van een wasruimte.

Aanbevolen: