Pizza maken

Inhoudsopgave:

Pizza maken
Pizza maken
Anonim
Pizza maken
Pizza maken

Niets lijkt op traditionele pizza, helemaal opnieuw gemaakt, en hoewel je misschien denkt dat het makkelijker is om een taart te halen bij je plaatselijke pizzeria, is het verrassend eenvoudig om zelfgemaakte pizza te maken. Omdat het deeg moet rijzen en de saus moet sudderen, kun je het eigenlijk 's morgens of de avond ervoor maken en heb je zodra je thuiskomt een kant-en-klare ma altijd.

Traditioneel pizzadeeg

Voor velen kan de korst de hele pizza-eetervaring maken of breken. Wanneer het wordt gekookt, moet de textuur aan de buitenkant een licht knapperig laagje hebben, maar aan de binnenkant taai zijn, zoals goed gebakken brood. Deze unieke textuur wordt meestal gemaakt met Italiaans superfijn "00" -meel.

Italiaans "00" -meel is echter niet noodzakelijkerwijs direct verkrijgbaar in de winkels. Daarom gebruikt dit recept twee verschillende soorten bloem om de textuur en soepelheid van het deeg te verbeteren en het een authentieker uiterlijk en smaak te geven. Het recept maakt twee grote pizza's (ongeveer 14 inch), of drie tot vier middelgrote pizza's (ongeveer 10 inch). De korst moet er dunner dan dik uitzien… maar het is geen echte pizza met 'dunne korst'.

Ingrediënten

  • 3-1/2 kopjes broodmeel (Als u geen broodmeel heeft, kunt u bloem voor alle doeleinden gebruiken plus 3 theelepels essentiële tarwegluten. U kunt bloem voor alle doeleinden niet alleen gebruiken en goede resultaten krijgen.)
  • 1 kopje fijn griesmeelmeel - verkrijgbaar in de bakkerijafdeling van de meeste grote supermarkten
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 2 pakjes gist of 4-1/2 theelepels gist
  • 1-1/2 theelepel suiker
  • 2-1/2 kopjes warm water

Routebeschrijving

  1. Zeef de bloem en het zout samen in een grote kom.
  2. Vul een middelgrote kom met warm water. Voeg de suiker, gist en olie toe aan het water. Laat een paar minuten staan terwijl de gist bloeit.
  3. Maak een kuiltje in het bloemmengsel.
  4. Giet de vloeistof in het kuiltje in het bloemmengsel.
  5. Roer voorzichtig met een vork en meng de bloem geleidelijk door de vloeistof.
  6. Als de bloem gemengd is, gebruik dan goed bebloemde handen en kneed het deeg. Blijf kneden tot je een soepel, veerkrachtig deeg hebt. Het deeg moet soepel zijn, maar niet plakkerig.
  7. Leg ze uit op een met bloem bestoven oppervlak en plaats ze in een met bloem bedekte kom. Dek af met een warme, vochtige doek en plaats op een tochtvrije plaats. Laat rijzen tot het in omvang is verdubbeld, ongeveer een uur.
  8. Zodra het deeg in omvang is verdubbeld, slaat u het neer en laat u het vijf minuten rusten. Hierna ben je klaar om je pizza's te vormen.

Traditionele pizzasaus

Pizzapuristen zullen zweren dat ze alleen verse ingrediënten gebruiken voor een goed resultaat. Hoewel het absoluut de voorkeur verdient om de meest verse ingrediënten te gebruiken, zijn tomaten uit blik en ander gemaksvoedsel voldoende. Dit recept bevat verse ingrediënten en acceptabele vervangers en levert ongeveer drie tot vier kopjes saus op (genoeg voor twee grote pizza's.)

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 tot 2 eetlepels knoflookpoeder of 2 tot 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels uienpoeder of 1/4 kopje fijngesneden gele ui
  • 2 pond verse pruimtomaten of twee blikjes San Marzano-tomaten, uitgelekt
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel oregano of 1 eetlepel verse oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum of 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 kopje Parmezaanse kaas (optioneel)

Routebeschrijving

  1. Sauteer de knoflook en ui in een zware pan als je verse knoflook en uien gebruikt. Als je uien- en knoflookpoeder gebruikt, voeg ze dan gewoon toe aan de olijfolie en ga door naar de volgende stap.
  2. Plette de tomaten in een aparte middelgrote kom met een aardappelstamper. Je kunt de tomaten ook met een goed resultaat pletten met een keukenmixer. Zodra ze gepureerd zijn, voeg je ze toe aan de olijfolie. Het is prima om fijne stukjes tomaat te hebben, maar zorg ervoor dat je geen grote stukken achterlaat, want die zijn te zwaar voor het deeg.
  3. Meng de extra kruiden erdoor.
  4. Als je saus dun lijkt (of je houdt van de extra smaak), voeg dan een kopje Parmezaanse kaas toe.

Je kunt de saus laten sudderen of je kunt hem eenvoudigweg mengen en gebruiken zoals hij is. Als je ervoor kiest om te laten sudderen, laat het dan enkele uren op laag vuur sudderen.

Alles samenvoegen

In het ideale geval gooit u uw taart hoog in de lucht om een perfect gevormde en dunne korst te krijgen, en bakt u deze in een steenoven. Als dat proces je echter intimiderend lijkt, is het volgende voor de meeste mensen iets beter beheersbaar.

De pizza vormen

Neem je bulkdeeg en verdeel het gelijkmatig in het aantal pizza's dat je wilt. Nadat je het hebt verdeeld, laat je het een paar minuten rusten voordat je het deeg begint te vormen.

  1. Begin met het platdrukken van het deeg met de achterkant van je handpalm op een werkoppervlak dat is bestrooid met griesmeel of maïsmeel. Ga door met het platmaken van het deeg met een met bloem bestoven deegroller. Zorg ervoor dat je de pizza in meerdere richtingen rolt om hem de gewenste vorm te geven. Als het te plakkerig is, voeg dan wat meer bloem toe.
  2. Ga door met het uitspreiden van het deeg totdat het net iets kleiner is dan de steen of pan die je gebruikt om het te koken. Strooi maïsmeel op je steen of pan om te voorkomen dat het deeg invet, en breng je deeg over.
  3. Ga verder met het verspreiden van het deeg door met je vingertoppen vanuit het midden naar de randen van het deeg te duwen. Wees geduldig en werk voorzichtig, en binnen ongeveer 10 minuten zul je merken dat je een perfect verdikte korst hebt.

De pizza samenstellen en koken

Zodra je pizzabodem gaar is, gebruik je een kleine juslepel en schep je de saussaus voorzichtig op de pizza. Voeg een laag vers geraspte mozzarella en Asiago-kazen toe en beleg met je favoriete pizzatoppings. Veel voorkomende toppings die je in Italië kunt tegenkomen zijn (maar zijn niet beperkt tot):

  • Pepperoni
  • Prosciutto
  • Italiaanse worst, in dunne plakjes gesneden en gekookt
  • Paddestoelen
  • Olijven
  • Artisjokken
  • Paprika's
  • Uien
  • Aubergine, in dunne plakjes

Terwijl je je pizza belegt, zet je de oven op 550 graden (of zo heet als mogelijk is). Verplaats het rek naar het midden. Bak je pizza ongeveer acht tot vijftien minuten. Hoe lang je moet koken hangt af van de dikte van de korst, de hoeveelheid toppings die je hebt en je oven, aangezien sommige ovens veel heter zijn dan andere. Je kunt zien dat het klaar is als de randen mooi bruin zijn en de kaas gesmolten is.

Traditionele variaties om te proberen

Een van de geweldige dingen van pizza is dat het oneindig veelzijdig is met onbeperkte opties, passend bij jouw persoonlijke smaak. Van buffelkip tot saladepizza, er is niet veel dat niet op een pizza is gelegd. De volgende zijn echter klassieke variaties die je in de meeste Italiaanse pizzeria's aantreft.

  • Margherita- Topsaus met dun gesneden tomaten, mozzarella en verse basilicum als toppings.
  • Napoli - Voeg ansjovis en verse oregano toe aan de bovenkant van deze pizza. (Traditioneel kan dit Asiago of Parmezaanse kaas omvatten.)
  • Prosciutto - Voeg de prosciutto toe nadat de pizza gaar is, niet eerder.
  • Mushroom - Voeg veel verschillende soorten champignons toe aan de pizza. Veel voorkomende soorten zijn morelli, porcini, crimini en portobello.
  • Worst - Voeg dun gesneden zoete of pittige Italiaanse worst toe.
  • Kaas - In plaats van je pizza te beleggen met alleen mozzarella, probeer dan fontina, mozzarella, Parmiggiano en gorgonzola te mengen voor de echt Italiaanse variant op een kaaspizza.

Geweldige ingrediënten maken geweldige pizza

De truc om een werkelijk fenomenale pizza te hebben, is ervoor te zorgen dat je kookt met de meest verse en beste ingrediënten die je beschikbaar hebt. Dit is het begin van een heerlijk stuk pizza en is de sleutel om te garanderen dat je zo dicht mogelijk bij een Italiaans stuk pizza komt zonder naar Italië te gaan.

Aanbevolen: