14 Ideeën voor interieurdecoratie met bamboe

Inhoudsopgave:

14 Ideeën voor interieurdecoratie met bamboe
14 Ideeën voor interieurdecoratie met bamboe
Anonim
Moderne woonkamer met bamboe
Moderne woonkamer met bamboe

Er zijn verschillende manieren om bamboe-elementen in je interieur te introduceren. Sommige zijn subtiel, terwijl andere je kunnen helpen een ruimte te transformeren met een decor met een tropisch thema.

Kleine accenten van bamboe

Misschien ben je op zoek naar eenvoudige, kleine accenten van bamboe-elementen om toe te voegen aan je bestaande interieur, zonder je thema te onderbreken of te kapen. Dit kan worden gedaan met eenvoudige accessoires en andere voorwerpen, zelfs een eenvoudige lucky Bamboo-plant die wordt gebruikt in feng shui-toepassingen.

Probeer enkele van deze decoratie-ideeën:

  • Vloermatten:Bamboematten zijn speciaal gemaakt voor bureaustoelmatten, vlakke vloermatten voor keukens en bad-douchespamatten.
  • Placemats: Bamboe tafelplacemats zijn verkrijgbaar in alle kleuren en ontwerpen die een eenvoudig tafellandschap in een ontbijthoekje kunnen aankleden.
  • Vazen: Kies uit een breed assortiment bamboevazen, zoals een steel met geribbelde knopen, of een fijn uitgesneden en glanzend geschilderde vaas. Sommige vazen zijn echte kunstwerken en mogen tentoongesteld worden. Anderen kunnen bloem- of grasarrangementen ondersteunen in een foyer, studeerkamer, eetkamer, badkamer of slaapkamer.
  • Kommen: Decoratieve bamboe schalen in verschillende vormen en maten kunnen op een salontafel of eettafel worden gebruikt.
  • Fotolijsten: Breng familiefoto's over naar een bamboelijst. Ga voor lichtgekleurde afwerkingen of opvallend marineblauw of zwart om een vleugje textuur en kleur aan je muren toe te voegen.
  • Spiegels: Voeg een exotisch tintje toe aan een foyer, slaapkamer of eetkamer met een elegante bamboe spiegel.
  • Waterfonteinen: Kies uit verschillende bamboe waterfonteinen, zoals een giet- of trapsgewijs ontwerp. Zet dit op een bijzettafeltje, salontafel of op kantoor.
  • Kaarslantaarns: De keuzes voor bamboe kaarslantaarns variëren van simplistische tot verfijnde ontwerpen. Plaats op een bijzettafeltje, schoorsteenmantel of terras.

Een laag textuur toevoegen

Als je een textuur aan je interieur wilt toevoegen met een grotere aanwezigheid van bamboe, kun je een aantal gedurfdere opties overwegen.

Tapijt

Als je aan een vloerkleed van bamboe denkt, denk je misschien aan een geweven vloerkleed van zandkleurig tot donkerbruin. Andere soorten bamboe karpetten bevatten beide kleurrijke patronen samen. Gebruik een bamboetapijt in een eetkamer om gemakkelijk gemorste vloeistoffen op te ruimen, of bij de ingang of in de modderkamer.

Muurbehandeling

Sommige vinylbehang maakt gebruik van foto's en prints van bamboescheuten en stengels, maar je kunt ook echte bamboeproducten vinden die speciaal voor muren zijn gemaakt, zoals lambrisering en screening. Kleurkeuzes omvatten vaak natuurlijk, verkoold, rauw groen of chocolade. Gebruik lambrisering in een studeerkamer of thuiskantoor boven lambrisering. Plaats een bamboescherm in een hoek met een grote palmplant en een comfortabele stoel, tafel en bamboelamp voor een fijne leeshoek.

Slaapkamer met bamboemuur
Slaapkamer met bamboemuur

Raambekleding

De omvang van bamboe rolgordijnen, vouwgordijnen en zonneschermen met volant is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren. U kunt zelfs raampanelen met doorvoertules gebruiken voor ramen en schuif- of terrasdeuren die zijn opgehangen aan bamboe gordijnroeden.

Ramen met bamboe tinten
Ramen met bamboe tinten

Lampen en verlichtingsarmaturen

Bamboe tafel- en vloerlampen met bijpassende lampenkappen zijn een uitstekende optie. Je kunt ook kijken naar verlichtingsarmaturen, zoals bamboe ventilatorbladen, gespleten bamboe hanglampen en bamboe wandkandelaars.

Deuropeningen

Bamboegordijnen bieden alternatieve keuzes voor deuropeningen. Sommige hebben een zeer rustiek ontwerp, terwijl andere zijn bedrukt met verschillende afbeeldingen en schilderijen voor een visuele aantrekkingskracht.

Bamboemeubels

Als je je interieurthema verandert, overweeg dan om helemaal uit de kast te gaan met bamboemeubels. Verschillende bedrijven vervaardigen authentieke bamboemeubels uit eetkamer-, slaapkamer- en woonkamersets. Kies voor een rustieke charme of een verfijnde stijl, passend bij het thema van uw kamerinrichting.

Bamboe zitbanken met lichte kussens
Bamboe zitbanken met lichte kussens

Bamboe voor je interieur

Kies slechts een paar stukjes bamboe voor je interieur en geef ze een andere textuur. Voor een complete make-over geeft u misschien de voorkeur aan een geheel tropisch thema of een Aziatisch decor. Bamboe is daarvoor een ideaal materiaal, en de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Aanbevolen: