10 indrukwekkende binnendeuropties

Inhoudsopgave:

10 indrukwekkende binnendeuropties
10 indrukwekkende binnendeuropties
Anonim
Elegant slaapkamerontwerp
Elegant slaapkamerontwerp

Het kiezen van de juiste deurstijl voor het interieur van uw huis moet een prioriteit zijn. Er zijn veel keuzes en elke keuze kan van invloed zijn op uw algehele ontwerp.

1. Elegante provinciale stijl

Het dubbele deurontwerp heeft een zeer elegant deurkozijn en kozijn in Provinciale stijl. Lange slanke verticale bodempanelen reiken tot kleinere verhoogde panelen aan de bovenkant van de deur. De ruimte tussen de twee panelen is voorzien van verstekvormige horizontale details. Gebruik dit type deur in een traditioneel interieur, vooral Franse provinciale of Georgische stijlen.

Elegant Provinciaal slaapkamerontwerp
Elegant Provinciaal slaapkamerontwerp

2. Deur met gouden rand

Deze deur loopt door in de hele kamer. Geschilderd in dezelfde kleur als de muren, worden de langwerpige verticale panelen, gecreëerd door het gieten, herhaald in een uniek gevormd paneel. Het vormstuk vormt een ingesprongen vorm op het onderste gedeelte met een omgekeerde herhaling op de bovenste helft. Gebruik deze deurstijl in elke elegante of formele interieurstijl.

Blauwe deur met gouden randontwerp
Blauwe deur met gouden randontwerp

3. Combinatie van ruiten en houten panelen

Dit is een klassieke look, ideaal voor elke boerderij, kust- of traditionele inrichting. Dubbele deuren laten een plagerig kijkje in het aangrenzende kamerdecor toe. Selecteer deurknoppen die dit soort decor weerspiegelen, zoals ouderwetse gewreven brons of antieke afwerkingen.

Ontwerp met glazen ruiten en houten panelen
Ontwerp met glazen ruiten en houten panelen

4. Moderne Franse deuren

Het Franse deurconcept kan worden aangepast aan een moderne inrichting. Deze panelen hebben een cirkel die over de elkaar kruisende kleinere ruiten is getransponeerd. De dunne frames zijn strak en voegen een ultramoderne uitstraling toe aan een interieur. Deze deuren zijn perfect voor een stedelijke loft en voegen ook een verfijnde flair toe aan elk eigentijds interieur.

Modern Frans deurontwerp
Modern Frans deurontwerp

5. Gebogen Franse deuren

Deze gebogen deuren zijn een andere variant op Franse deuren, hoewel de niet-traditionele vorm extra kosten met zich meebrengt voor een dergelijke speciale deurbehandeling. U kunt deze gebruiken in elk interieur waar openslaande deuren gerechtvaardigd zijn, vooral in huizen waar u licht naar andere kamers wilt laten doordringen. Deze stijl kan het beste worden gebruikt in kamers met hoge plafonds en een luxe inrichting.

Gebogen Franse deurontwerp
Gebogen Franse deurontwerp

6. Verstekpaneeldeuren

Deze traditionele deurstijl geeft een aanzienlijke diepte, dankzij de versteklagen die een afgeschuind effect creëren voor het buitenframe in combinatie met het verhoogde middenpaneel. Deze deurstijl is ideaal voor elk federaal, Georgisch of luxe eigentijds interieur. Kies een mooie handgreep voor deze deurstijl om de schoonheid ervan tot zijn recht te laten komen.

Ontwerp met verstekpaneeldeur
Ontwerp met verstekpaneeldeur

7. Gebeitst eiken paneeldeuren

Het midden van deze deur is verhoogd terwijl de panelen dat niet zijn, waardoor een ander uiterlijk ontstaat dan typische paneeldeuren. Het lijstwerk vormt langwerpige smalle panelen waarvan de twee langere bovenaan de deur zitten. Dit type deur is ideaal voor een landelijke of rustieke huisstijl, maar kan zowel in traditionele als moderne huizen worden gebruikt. Het is vooral geschikt in huizen met eikenhouten elementen, zoals vloeren, lambrisering en lijstwerk.

Gebeitst eiken deurontwerp
Gebeitst eiken deurontwerp

8. Deur met zes panelen

Deze elegante binnendeur met zes panelen heeft een unieke uitstraling met twee kleine middenpanelen, geaccentueerd door twee langwerpige bovenpanelen en twee onderpanelen in een open boek. De middenpanelen zijn afgeschuind en de buitenste omlijsting is voorzien van verstekafschuining op meerdere niveaus. Deze stijl kan worden gebruikt in elk traditioneel of luxe interieur dat dat extra vleugje elegantie garandeert.

Deurontwerp met zes panelen
Deurontwerp met zes panelen

9. Kruis en Bijbel

Deze deurstijl heeft de bijnaam 'Kruis en Bijbel' gekregen, omdat het bovenste gedeelte van de deur met zes panelen op een kruis lijkt en het onderste gedeelte op een open boek. Het middelste inzetpaneel heeft afgeschuinde randen. Dit is een zeer traditionele deurstijl en kan worden gebruikt in elk modern, rustiek, ambachtelijk of traditioneel interieur.

Kruis- en bijbeldeurontwerp
Kruis- en bijbeldeurontwerp

10. Gekleurde verticale lamellendeur

Laat de schoonheid van hout doorschijnen als je een houten deur beitst. Zware stukken mahonie zijn gekleurd om de houtnerf zichtbaar te maken en verschillende houten planken zijn samengevoegd om een prachtige deur te vormen. Dit type deur kan worden gebruikt in een hut, chalet, huis in Tudor-stijl, landelijke of rustieke inrichting.

Gekleurd verticaal lamellendeurontwerp
Gekleurd verticaal lamellendeurontwerp

Pas uw interieur aan

Een richtlijn die u kunt gebruiken bij het selecteren van een binnendeurstijl is om te zoeken naar de stijl die het beste past bij de algehele stijl van de inrichting van uw huis. Er kan zelfs een geval zijn waarin een alternatief voor een deur beter werkt dan een traditionele deur.

Aanbevolen: