5 belangrijke tips voor het gebruik van kamerplanten in het interieurontwerp

Inhoudsopgave:

5 belangrijke tips voor het gebruik van kamerplanten in het interieurontwerp
5 belangrijke tips voor het gebruik van kamerplanten in het interieurontwerp
Anonim
Planten in woonkamer
Planten in woonkamer

Planten brengen kleur en textuur in uw interieur. Er zijn veel plantenkeuzes voor kamers met weinig ochtend- of middaglicht. Met een paar tips kunt u dit levendige element aan elke kamer toevoegen. Zorg ervoor dat u de plant verplant in een pot die bij uw interieur past.

Tip 1. Individuele groepen of plantengroepen

Als je een plant alleen of in een groep wilt gebruiken, houd dan rekening met de bladvormen, kleur en planthoogte. Dit is vooral belangrijk bij het groeperen van planten. Werk met oneven cijfers voor de beste esthetische uitstraling, zoals drie, vijf en zeven. Je kunt ook meer dan één plant in een pot planten voor een gelaagd effect.

Kamerplanten in potten
Kamerplanten in potten

Tip 2. Het draait allemaal om licht

Bepaal het type zonlicht in elke kamer. Begrijp of de plant(en) kan (kunnen) gedijen bij weinig, gemiddeld en fel licht. Sommige zijn veelzijdig en kunnen in elk licht overleven, terwijl andere lichtgevoelig zijn. Zorg ervoor dat er voldoende licht in de kamer is voor de plant(en).

Kamer met planten en bank
Kamer met planten en bank

Tip 3. Bonte bladeren

Planten met bonte bladeren brengen diepte en interesse in een kamer. Sommige planten hebben groene en witte bladeren, terwijl andere in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Plant in bloempot
Plant in bloempot

Dieffenbachia

Tropisch uitziende rietachtige stengels met bonte bladeren maken deze boomachtige plant een uitstekende keuze, vooral voor kust-, tropische en Aziatische decors. Groei in helder indirect licht. Deze plant is verkrijgbaar van klein tot groot formaat. Het is een uitstekende keuze voor lege ruimtes, zoals hoeken en ruimtes tussen grote meubelstukken, zoals een bank en boekenkast. (Waarschuwing: sap kan giftig zijn als het wordt ingeslikt.)

Croton

Deze tropische plant is verkrijgbaar in een breed scala aan bonte kleuren, zoals rood, geel, roze, oranje, crème en zelfs zwart. Meestal wordt hij twee voet lang, maar sommige worden wel anderhalve meter hoog. Het vereist helder tot weinig licht. Groepeer met groene bladplanten voor contrast. Geplaatst op een slapende open haard, foyer of aan de voet van een trap in een groep van drie of vijf. (Waarschuwing: het sap is giftig als het wordt ingeslikt.)

Tip 4. Hoge planten

Er zijn verschillende hoge planten die ideaal zijn voor hoeken en andere plekken waar je een kolom- of boomachtige plant nodig hebt.

Hoge plant in moderne eetkamer
Hoge plant in moderne eetkamer

Massastok

De suikerrietplant heeft bladeren in de vorm van maïsstengels. Gebogen puntige bladeren hebben een gouden band in het midden. Deze boomachtige plant met twee of meer stengels produceert 's nachts geurige bloemen. Het vereist indirect helder licht. Gebruik deze plant in ruimtes waar hoge planten nodig zijn, zoals een hoek- of trapoverloop.

Norfolkeilandpijnboom

Haal een klein bos in huis voor een magisch tintje. Deze plant heeft helder indirect of direct licht nodig. Je hebt ongeveer twee tot drie voet vloeroppervlak nodig om deze ontzagwekkende plant te huisvesten. Plaats hem aan weerszijden van een binnendeur, zoals de dubbele deuren van een eetkamer of woonkamer. Je kunt hem ook aan weerszijden van een slapende open haard plaatsen of er een lege hoek mee vullen.

Dwergparaplu (Schefflera)

De wasachtige groene ovale bladeren zijn overvloedig aanwezig op de dwergparaplu, met enorme scheuten die een volle en weelderige uitstraling vormen. Hij wordt vier tot anderhalve meter lang en heeft ongeveer vier uur indirect helder licht nodig. Het is een ideale keuze voor een grote ruimte, vooral in combinatie met grotere dwergplanten.

Tip 5. Ideale planten voor tafels en hangmanden

Er zijn verschillende compacte planten die ideaal zijn voor tafels, zoals salontafels, eettafels, bijzettafels, nachtkastjes, buffet- en consoletafels. Sommige zijn ook hangmandwaardig. Deze omvatten:

  • Vetplanten: deze zijn verkrijgbaar in groen en meerdere kleuren. Gebruik vetplanten om een ingelijste doos te vullen en op de schoorsteenmantel te laten zien.
  • Gebedsplant: Groene bladeren met roze, witte of gele nerven en vlekken voegen een vleugje kleur toe. Het groeit bij weinig tot indirect fel licht. Gebruik op tafelbladen en oudere planten in vloergroepering.
  • Orchideeën: voeg kleur toe met een verfijnd element aan elk interieur. Plaats een orchideeplant op een tafel die gemiddeld licht ontvangt.
  • Pothosplant: Deze klimplant wordt ongeveer 30 cm hoog. Gebruik hem voor een uniek tafellandschap en train de plant om een levende hardloper te creëren. Hij is ook geweldig om manden op te hangen in een thuiskantoor of keuken.
  • Babytranen: Plaats deze hangplant in een hangende plantenbak. De kleine, ronde bladeren lopen langs slanke stengels naar beneden en produceren kleine bloemen. Hang hem in een raam of boven een tafel.
  • Varens: Er zijn veel varenvariëteiten die je op een kleine tafel of hangende mand kunt gebruiken. De meeste varens hebben geen direct zonlicht nodig. Varens voegen een luchtige textuur en een nostalgische sfeer toe.
  • Engelse klimop: Met bonte of donkergroene bladeren kan Engelse klimop harde hoeken van planken, boekenkasten, kast of hoge jongens verzachten. Het groeit bij laag tot helder indirect licht.

    Hangplant in de kamer
    Hangplant in de kamer

De juiste kamerplant kiezen

Er zijn meer keuzes voor kamerplanten dan je zou kunnen gebruiken. Zorg ervoor dat een kamer voldoet aan de lichtbehoefte van de plant voordat je hem in een kamer plaatst.

Aanbevolen: