Hoe je een druivenprieel bouwt

Inhoudsopgave:

Hoe je een druivenprieel bouwt
Hoe je een druivenprieel bouwt
Anonim
Een druivenprieel bouwen
Een druivenprieel bouwen

Leren hoe je een druivenprieel moet bouwen kan een uitdaging zijn, maar hoeveel uitdaging hangt af van de complexiteit van het prieel dat je selecteert. Zelfs iets eenvoudigs zal schoonheid en functionaliteit aan uw tuin toevoegen als u druiven kweekt.

Doe-het-zelf druivenprieel

Het bouwen van een druivenprieel hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zolang je je druiven een soort structuur geeft om te klimmen, zullen ze het waarschijnlijk goed doen. Het is belangrijk dat de structuur hoog genoeg en stevig is, omdat wijnstokken na verloop van tijd zwaar kunnen worden, wat kan leiden tot het instorten van minder dan sterke traliewerkontwerpen.

Om met uw project te beginnen, doorloopt u het volgende proces. Zorg ervoor dat u uw plannen in kaart brengt voordat u verder gaat.

  1. Kies het juiste hout: Voor buiten heeft u behandeld hout nodig. Een druivenprieel gaat jaren mee, als je de juiste houtsoort kiest om het te maken. Ceder is een goede optie omdat het beter bestand is tegen meeldauw en rot, zelfs bij slechter weer. Het is ook gemakkelijk te vormen en sterk maar lichtgewicht.
  2. Kies een zonnige plek: Druiven staan graag in de volle zon, maar u wilt ook een plek kiezen die bijdraagt aan de uitstraling van uw tuin. Een prieel kan een grote toevoeging zijn aan de inrichting van uw huis. Je wilt er ook voor zorgen dat er voldoende kwaliteitsgrond en goede drainage beschikbaar is.
  3. Palmen uitzetten: Het is belangrijk om de locaties van de palen uit te leggen. Ze vormen het raamwerk voor het prieel en moeten van sterk, dik materiaal zijn. Hoe meer je erin steekt, hoe groter het prieel zal zijn, maar in de meeste omstandigheden wil je niet dat de palen meer dan 1,80 meter uit elkaar staan.
  4. Gaten graven: Graaf gaten voor elke paal. Plaats de palen in de gaten en zorg ervoor dat ze waterpas staan. Plaats vervolgens beton rond de basis van elk exemplaar. Laat ze uitharden voordat je verder gaat.
  5. Kies een rooster: U kunt uw eigen roosterontwerp maken voor de bovenkant van het prieel of een kant-en-klaar product kopen bij uw houtzagerij. De sleutel is om het type raamwerk te kiezen dat nodig is voor het type druiven dat je hebt geselecteerd. Het traliewerk moet aan elk van de palen worden bevestigd met spijkers of bouten.

Meer uitgebreide plannen voor druivenbomen

Als het gaat om het leren bouwen van een druivenprieel dat complexer is, zijn er enkele geweldige hulpmiddelen om je te helpen. Het kan zijn dat je verlichting in de ruimte wilt toevoegen, zodat je deze ook als zithoek kunt gebruiken. Mogelijk moet u draden aan de palen toevoegen om de wijnstokken beter te laten klimmen. Om u te helpen, kunt u de volgende bronnen voor het ontwerpen van druivenbomen overwegen:

  • Michael James biedt een reeks YouTube-video's die je kunnen helpen meer te leren over het bouwen van een traliewerk, inclusief stapsgewijze ontwerphulp. Hij biedt verschillende opties waaruit u kunt kiezen, waaronder lage en hoge trellissystemen.
  • The WoodWrokersWorkshop.com biedt een aantal gratis plannen die u kunt downloaden en gebruiken om een druivenprieel of latwerk te maken. Neem de tijd om er verschillende te overwegen totdat u degene vindt die het beste werkt voor uw druiventeeltbehoeften.
  • HGTV.com biedt op hun website een gedetailleerde, stapsgewijze uitleg over het bouwen van een druivenprieel. De meeste mensen met basisvaardigheden voor het verbeteren van hun huis kunnen dit indrukwekkende ontwerp binnen een paar dagen bouwen.

Neem contact op met lokale bouwers en woningverbeteringscentra

Als je niet zeker weet of je het project om je eigen prieel helemaal opnieuw te bouwen, op je wilt nemen, praat dan met lokale bouwers voor hulp. Bovendien bieden sommige thuisverbeteringscentra kant-en-klare producten aan die u kunt kopen en gebruiken als druivenprieel. Zoek naar elk type tuinprieel, maar zorg ervoor dat het goed werkt voor het type druiven dat je hebt geselecteerd om te planten.

Aanbevolen: