Recept voor Pepperoni-pizza

Inhoudsopgave:

Recept voor Pepperoni-pizza
Recept voor Pepperoni-pizza
Anonim
pepperoni-pizza
pepperoni-pizza

Een pizzaparty geven is twee keer zo leuk als je je eigen recept voor pepperoni-pizza hebt.

Hoe pizza de wereld heeft gered

Het is een wijdverbreide overtuiging dat de pizza de belangrijkste uitvinding van de mensheid is, na natuurlijk bier, dat, zoals we allemaal weten, de hoeksteen van de beschaving is. Natuurlijk beweren veel mensen dat het wiel de belangrijkste uitvinding van de mensheid is, maar laten we eens naar de feiten kijken:

  1. Pizza is rond, net als het wiel. De vorm van het wiel is dus niet eens origineel.
  2. Het wiel is handig, maar niet zo lekker als pepperoni-pizza als het met bier wordt geserveerd.
  3. Veel mensen (die ik ben) geloven dat het wiel is gemaakt om een snellere bezorging van pizza's en bier mogelijk te maken.

Als we deze vrijwel volledig verzonnen feiten in ogenschouw nemen, zien we dat pizza veel belangrijker is dan het wiel. Nog een laatste test: Roep een paar vrienden op en vertel hen dat je een feestje hebt en zelfgemaakte wielen gaat maken. Bel nu nog wat mensen en vertel hen dat je een feestje hebt en zelfgemaakte pizza gaat maken. Ik denk dat je zult merken dat meer mensen enthousiast zullen zijn over het eten van pizza dan over wielen.

Een perfecte pizza in drie delen

Als we aan pizza denken, en dat doe ik vaak, merken we dat pizza eigenlijk uit drie afzonderlijke maar gelijke delen bestaat, net zoals bij onze overheid, maar in tegenstelling tot onze overheid is pizza bedekt met smakelijke kaas.

Als we een pizza uit elkaar halen, merken we dat deze een korst, een saus en toppings heeft. Om je eigen recept voor pepperoni-pizza te maken, moet je al deze onderdelen aanschaffen.

Laten we eerst eens kijken naar de korst

Je kunt je pizzadeeg kopen door het bij je plaatselijke pizzeria te kopen, een kant-en-klare korst in de supermarkt te kopen, of, als je daar zin in hebt, je kunt je eigen pizzadeeg helemaal zelf maken. Voor mijn pizzadeeg gebruik ik graag een recept voor aardappelfoccacia. Het toegevoegde zetmeel van de aardappelen geeft de pizza een dikkere, sterkere korst.

Om je eigen pizzadeeg helemaal opnieuw te maken, heb je nodig:

  • 1 1/2 ounce verse gist
  • 14 ons water
  • 1 pond aardappelpuree (bak een grote aardappel en laat hem afkoelen. Pureer hem)
  • 1/2 ounce zout
  • 2 1/2 pond broodmeel (je hebt misschien niet alle bloem nodig)

korstinstructies

  1. Los de gist op in het water.
  2. Voeg de aardappel en ongeveer de helft van het broodmeel toe.
  3. Voeg het zout toe en voeg langzaam de rest van de bloem toe tot het deeg een gladde en werkbare consistentie heeft.
  4. Leg het deeg op tafel en kneed het ongeveer 9 minuten tot het glad en zacht aanvoelt.
  5. Bedek het deeg en laat het rusten totdat het in omvang is verdubbeld. Je kunt het deeg eventueel in een met olie ingevette kom doen en het afdekken met plasticfolie, of het gewoon op je tafel laten rusten, afgedekt met een vochtige theedoek.
  6. Zodra het deeg in omvang is verdubbeld, slaat u het neer en snijdt u het in twee gelijke delen.
  7. Rol uit tot ronde pizzavormen van ongeveer twintig centimeter breed.
  8. Bestrijk de pizza met olijfolie.

Nu ben je klaar voor de saus

Elke tomatensaus die je lekker vindt, past op je pizza, maar traditioneel is pizzasaus iets zoeter dan de tomatensaus die je op je pasta zou gebruiken, dus misschien wil je wat suiker aan de saus toevoegen. Wat je hier zoekt is een gladde saus. Als je marinara over hebt, kun je deze door je keukenmachine of blender halen. Je wilt niet dat er stukjes in je pizzasaus zitten, omdat je niet wilt dat je toppings moeten concurreren met je saus. Jarred-saus doet het prima, of als je de tijd hebt, kun je je saus van tevoren maken. Als je je pizza in een feestsituatie maakt, maak de saus dan de avond ervoor.

Recept voor Pepperoni-pizza

Nu je de korst en de saus hebt, is de rest aan jou. Mozzarellakaas is verplicht omdat het goed smelt zonder te verbranden en je de vezelige, kaasachtige ervaring geeft die het eten van pizza leuk maakt. Het zou zeer nuttig zijn als u een broodsteen had om uw pizza op te bakken of voor het beste resultaat een houtgestookte pizzaoven, maar als u deze dingen niet heeft, kunt u deze rechtstreeks op uw bakplaat of bakplaat in uw standaardoven bakken.. Voor een echte pepperoni-pizza moet je de saus beleggen met mozzarella, daarna wat pepperoni (uiteraard) en dan wat je het lekkerst vindt. Ik hou van ansjovis, maar dat ben ik maar.

Bak je pizza in een oven van 375 graden gedurende 10 tot 15 minuten of tot hij klaar is. Je weet dat het klaar is als de kaas lichtbruin en bubbelend is en de korst is gerezen.

Aanbevolen: