20 ongebruikelijke pizza-toppings die niet van deze wereld zijn

Inhoudsopgave:

20 ongebruikelijke pizza-toppings die niet van deze wereld zijn
20 ongebruikelijke pizza-toppings die niet van deze wereld zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De beste avond van de week is zonder twijfel pizza-avond. Ja, taco-avond is best leuk, maar dan is er al het hakken en druipen en het schoonmaken.

Pizza-avond is waar het om draait. En als je zin hebt in een pizza waarbij je niet de gebruikelijke ingrediënten gebruikt (soms is pepperoni gewoon niet genoeg), neem dan een hap van deze ongebruikelijke pizzatoppings.

Nationale Pizzadag is 9 februari. Wat voor pizza ga jij eten?

Bananencurry-pizza

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt waarschijnlijk wel eens bananenpaprika's op pizza gehad, maar gewone bananen? Dat zijn een soort bananen. Of misschien niet.

Als je van de school bent dat fruit niet op een pizza hoort, doe dan je gordel om. Banaan, en vooral pizza met bananencurry, is iets waar je van droomt waarvan je niet eens wist dat het bestond.

De traditionele pizza met bananencurry, verrassend genoeg uit Zweden, vraagt om gesneden banaan en kerriepoeder, maar wees niet bang om een beetje rode ui aan de mix toe te voegen. Sla het kerriepoeder over als dat net iets te ver is en voeg een klein beetje rode pepervlokken, een snufje chilipoeder of zelfs een scheutje kaneel toe.

Groene Erwtenpizza

Afbeelding
Afbeelding

Populaire onder pizzaliefhebbers in Brazilië zijn groene erwten op pizza een briljante toevoeging die geen extra werk van uw kant vergt. Zie het als een geweldige vervanging voor paddenstoelen, of een manier om groenten aan je pizza toe te voegen, zodat je kunt zeggen dat je vandaag iets groens hebt gegeten. Wat het ook is, deze hartige, aardse topping is een must-try. Smeer dit op een taart voor vegetarische liefhebbers om je tenen nat te maken.

Kokospizza

Afbeelding
Afbeelding

Deze pizza met kokosnoot is er een die je smaakpapillen naar het paradijs zal sturen. De perfecte manier om de grenzen te verleggen voor degenen die er helemaal van overtuigd zijn dat ananas op pizza hoort of voor degenen die graag hete honing op een plakje smeren: de gezoete, knapperige kokospizza is de perfecte zoute, zoete en bevredigende smaak.

En weet je, dit gaat prachtig samen met een beetje ananas, wat prosciutto, wat garnalen of zelfs mango. Ja, mango. Blijkt dat ananas toch op pizza thuishoort.

Ontbijtpizza

Afbeelding
Afbeelding

Studenten weten dat pizza als ontbijt iets is – meestal koude restjes rechtstreeks uit de koelkast.

Pizza als ontbijt is moeilijk te verslaan, maar wat als je wat moeite doet om het ontbijtachtiger te maken? Denk aan eieren, varkensworst en spek - allemaal superlekkere ontbijtproducten op zichzelf die de perfecte ontbijtpizza vormen die geen restjes achterlaat.

En ga er niet vanuit dat dit alleen voor het ontbijt hoeft te zijn. Dit is de perfecte, goed afgeronde ma altijd. Breek een ei erbovenop voor een vloeibaar eigeelgevoel of gebruik roerei. Het is je favoriete ontbijtsandwich of burrito op een pizza.

Volledig Engels ontbijtpizza

Afbeelding
Afbeelding

En over ontbijt gesproken, je hebt gelijk als je een beetje geïntimideerd bent door het idee van een volledig Engels ontbijt op een pizza; dat is een zware ma altijd voordat je zelfs maar pizzadeeg aan de mix toevoegt.

Grijp je partner, pak je katervriendje en begin lekker te knabbelen. Bezuinig niet op de toppings. Net als de "traditionele" ontbijtpizza (citaten absoluut noodzakelijk), kun je hiervan genieten met een biertje of een Bloody Mary.

Ananaspizza

Afbeelding
Afbeelding

Weinig pizzabeleg veroorzaakt ruzies zoals ananas. Het is een ongebruikelijke toevoeging die vriendschappen en families verdeelt. Ondanks deze bekende vete blijft de ananas een ongebruikelijke pizza-topping, alleen al vanwege zijn bekendheid. Voor degenen die de ananasvervolging willen ontvluchten: mensen uit Oregon, Maine en Californië zijn allemaal dol op deze topping.

Kiwi-pizza

Afbeelding
Afbeelding

Net als de bananenpizza kun je de Zweden loven voor deze kleurrijke en intrigerende pizzatopping. Als je bang bent (ik weet dat je dat bent), begin dan met het toevoegen van een paar kleine stukjes en geen gigantische plakjes.

Als je tot de mensen behoort die geen fruit op pizza eten, raad ik je aan deze over te slaan.

Ingeblikte tonijnpizza

Afbeelding
Afbeelding

De thunfisch-pizza is een populaire keuze in Duitsland, uiteraard met rode ui. Hoe zijn zij daar gekomen? Dat blijft een mysterie. Als je het niet lekker vindt, zijn er genoeg andere Duitse gerechten (en bier!) om die smaken te verjagen.

Mockba koude vispizza

Afbeelding
Afbeelding

Hou je van zeevruchten? Ben je dol op die eerste hap koude, overgebleven pizza? Welkom, pizzavriend, bij de Russische Mockba koude vispizza. Mockba-pizza heeft je gebruikelijke deeg, saus en misschien een beetje kaas, maar niets te zout. Het is allemaal gegarneerd met zalm, sardine, tonijn, makreel en uien en wordt zo koud geserveerd als het hart van je ex.

Pizza met inktvis en garnalen

Afbeelding
Afbeelding

Misschien minder vreemd dan veel andere pizza-toppings: wat dacht je van een taart gegarneerd met inktvis, garnalen en een beetje inktvisinkt? Het meest populair in Japan (je kunt deze daar bij Pizza Hut vinden), soms vind je inktvisinkt gemengd in de tomatensaus om deze unieke pizza-toppings naar een hoger niveau te tillen.

Sardinepizza

Afbeelding
Afbeelding

De sardine is een even grote mythe, legende als onbegrepen: de sardine is een interessante pizza-topping, net zoals je een zijdelingse blik werpt op iemand die een voorgerecht met lever en uien bestelt. Ja, ze zijn sociaal aanvaardbaar, maar ze zijn een verworven smaak en niet voor bangeriken.

Ondanks hun visachtige uiterlijk hoeven ze niet zo afschrikwekkend te zijn. Snijd de sardines in blokjes, of breng ze al in stukjes mee naar huis, voor een topping met een hartige oceaansmaak.

Alles behalve de zandzeevruchtenpizza

Afbeelding
Afbeelding

Een beetje paella en een beetje van wat je favoriete zeevruchten ook zijn, inclusief calamares en mosselen, dit is de compromispizza. Of misschien is het de compromisloze pizza.

Jakobsschelpen? Ja. Gerookte zalm? Absoluut. Garnaal? Vergeet niet om er eerst wat scampisaus overheen te gooien. Kokkels? Vriend, ja, mosselen. Welke zeevruchten je hersenen ook laten tintelen van vreugde, het gaat op deze pizza. Hoe ongebruikelijk ook.

Ph'o Pizza

Afbeelding
Afbeelding

Hou je van ph'o? Zet de bouillon neer. Maar pak wel al je favoriete ph'o-toppings! Een klein beetje rode ui, dunne jalapeño-muntjes, wat hoisinsaus, eventueel een gemarineerd eiwit, rijstnoedels, alles in de oven. Gegarneerd met rijstnoedels en groen vlak voor het serveren. Ja, ik heb nu ook honger.

Kimchi Pizza

Afbeelding
Afbeelding

Zelfgemaakt of in de winkel gekocht, dit Koreaanse gerecht van gefermenteerde kool lijkt misschien een vreemde pizza-topping, maar nadat je het één keer hebt geprobeerd, wil je niet meer terug naar een leven zonder.

Om een kimchi-pizza te maken, gooit u de kimchi erop voordat u de taart kookt en belegt u deze met paksoi. Of je dat toevoegt zodat het warm is of als een knapperige last-minute toevoeging, is aan jou. Oh, en kimchi zit boordevol antioxidanten en is geweldig voor de darmgezondheid. Win voor het lichaam, win voor de smaakpapillen.

Geladen Aardappelpizza

Afbeelding
Afbeelding

Aardappelpuree, spek, groene uien, kaas, zure room. Nee, geen pizzasaus. De aardappelpuree is jouw saus. De zure room en kaas zijn, nou ja, jouw kaas. En je spek en groene uien zijn je toppings. Wat je ook aan je gepofte aardappel wilt toevoegen, gooi het op een belegde aardappelpizza. Bijt na zalige hap, het is elke koolhydraten waard.

Pickles-pizza

Afbeelding
Afbeelding

Pickles? Op pizza? Ik weet dat je aan het kwijlen bent, vooral als jij degene bent die de augurken van iedereen steelt als een hongerige strandmeeuw. Ik ben hier behoorlijk schuldig aan. Je vindt de pizza met dille-augurk bovenop een witte saus en met veel dille en knoflook. Vampieren vallen je niet meer lastig.

BBQ-pizza

Afbeelding
Afbeelding

Pulled pork, gegrilde BBQ-kip, gerookt borststuk, ribben die je van het bot hebt getrokken, gooi ze allemaal op een pizzabodem, met of zonder BBQ-saus en kaas. Maar serieus, voeg niets toe waarvoor je door botten moet navigeren. Dit is een pizza die het vleeszweet waardig is.

Cheeseburgerpizza

Afbeelding
Afbeelding

Heeft iemand trek in een cheeseburger en een pizza? Nee? Alleen ik? Nee, jij wilt ook een cheeseburgerpizza.

Volg je gebruikelijke pad voor het maken van een gewone kaaspizza. Maar voeg het gehakt van uw voorkeur toe, gehakte augurken, tomaten, ui, spek, wat u gewoonlijk op uw cheeseburger stapelt. Ja, deze pizza-topping draait het script om waar de burger van topping naar topping gaat. Wat is er typischer Amerikaans?

Pastapizza

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen aan boord van de koolhydratentrein! De enige regels bij deze ongebruikelijke pizzatopping is het matchen van de pastasaus met je pizzasaus.

Als je de ongewone wereld van Alfredo Rigatoni-pizza wilt verkennen, gebruik dan een witte saus. Voor degenen die de weg van wodka-penne bewandelen, gebruik een rode saus op de pizza. Perfect voor een late snack op de avond, pasta op pizza is ongebruikelijk, maar mijn hemel, wat is dit heerlijk. Woord voor de wijzen: sla de noedels in spaghetti-stijl over.

Appels en uien met geitenkaaspizza

Afbeelding
Afbeelding

Een lekkere pizzatopping die een sausloos ontwerp vereist, smeerbare geitenkaas vervangt de traditionele tomatensaus. Gegarneerd met appels en uien, bij voorkeur gekarameliseerd (uiteraard), en vervolgens gebakken, zou deze pizza met appel en ui kunnen lijken op: is het pizza of is dit een wonder? Misschien minder raar en lekkerder, je zult dol zijn op deze zoete, hartige, complexe taart.

Pizza-toppings waar je versteld van staat

Afbeelding
Afbeelding

Er is niets beter dan een pepperoni-pizza, een klassiek eeuwig verlangen. Aan de andere kant is er iets te zeggen over de vreemde pizza-toppings die op je wachten in je kasten, om de hoek of aan de andere kant van de wereld. Pak een stukje van iets nieuws en je zult misschien ontdekken dat het toch niet zo raar is.

Aanbevolen: