Antieke geschiedenis en identificatie van Buffalo China

Inhoudsopgave:

Antieke geschiedenis en identificatie van Buffalo China
Antieke geschiedenis en identificatie van Buffalo China
Anonim
4 vintage Buffalo China blauwe wilgenwaren
4 vintage Buffalo China blauwe wilgenwaren

Antiek Buffalo-porselein is een favoriet onder verzamelaars. Dit stevige restaurantservies is verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren en is een leuk item om te verzamelen. Leer hoe je een stukje Buffalo-porselein kunt herkennen.

Geschiedenis van Buffalo-aardewerk

Volgens Collectors Weekly maakte Buffalo-porselein deel uit van de hausse aan spoorwegporselein, wat ertoe leidde dat een aantal bedrijven goedkope porseleinen artikelen maakte voor gebruik in treinen en in restaurants en hotels. Buffalo Pottery werd in de begindagen van de 20e eeuw opgericht door Larkin Soap Company. Het bedrijf wilde een goedkoop artikel produceren dat weggegeven kon worden bij de zeepaankopen van hun klanten, vergelijkbaar met carnavalsglas en depressieglas. Het bedrijf wilde porselein maken dat concurreerde met de Engelse pottenbakkerijen uit Staffordshire en creëerde wat een van de meest populaire lijnen voor verzamelaars zou worden: Deldare Ware. Buffalo ging verder met het maken van porselein voor zowel commercieel als persoonlijk gebruik. Tot hun klanten behoorden spoorwegen, restaurants, het leger en cruiseschepen.

Buffalo China Kornoelje Appelbloesem
Buffalo China Kornoelje Appelbloesem

Antieke Buffalo China-patronen herkennen

Door de jaren heen heeft Buffalo China verschillende patronen en trends onderzocht. Enkele van de meest populaire en mooie zijn de volgende.

Deldare Ware

Deldare Ware was olijfgroen van kleur en er lagen kleurrijke scènes overheen. Deze scènes zijn gereproduceerd naar tekeningen van de Engelse aquarellist Cecil Aldin. De Fallowfield Hunt was een reeks afbeeldingen:

  • Ontbijt bij de Drie Duiven
  • Het begin
  • De Dash
  • Brekende dekking
  • De braakveldjacht
  • De dood
  • De terugkeer
  • Het jachtavondmaal
  • Bij de drie duiven

Het werd geproduceerd van 1908 tot 1909 en vervolgens opnieuw van 1923 tot 1925. Hoewel het oorspronkelijk was bedoeld als premium zeep, werd het alleen aangeboden in de catalogus van 1922-1923. Hierdoor is het een relatief zeldzaam en duur exemplaar van Buffalo China.

Buffalo China koffiekopje uit de jaren 60
Buffalo China koffiekopje uit de jaren 60

Emerald Deldare

Nog zeldzamer dan de Deldare is de Emerald Deldare. Het werd in 1911 slechts één jaar geproduceerd en is onder verzamelaars de meest gewaardeerde van alle antieke Buffalo China. Het ontwerp is klassiek Art Nouveau, met de hand beschilderd met een bloemen- en geometrisch motief op een delicate olijfgroene achtergrond. Meestal staat er een vers in het stuk geschreven.

Abino Ware

Van 1911 tot 1913 produceerde Buffalo Abino Ware. Deze was bleekgroen en roestkleurig en bevatte boten, windmolens en zeetaferelen.

Bonrea

Het Bonrea-patroon is een bijna Aziatisch motief in koningsblauw op een witte achtergrond. Het werd gemaakt van 1905 tot 1916.

Vintage Buffel China
Vintage Buffel China

Blauwe Wilg

Buffalo produceerde de eerste Amerikaanse versie van het Blue Willow China-patroon in 1907. Blue Willow is een oud Chinees liefdesverhaal in afbeeldingen. De legende gaat dat een jong meisje, verloofd met een oudere man die door haar vader was uitgekozen, feitelijk verliefd was op een jonge man. Ze rende weg en trouwde met haar ware liefde, maar de verloofde volgde hen en vermoordde hen. De duiven in het patroon vertegenwoordigen de zielen van de jonge geliefden. Blauw-wit porselein is al tientallen jaren populair bij verzamelaars, en Buffalo's Blue Willow-patroon is daarop geen uitzondering.

Buffel China Blauwe Wilg
Buffel China Blauwe Wilg

Blauwe vogel

Het Blue Bird-patroon is gemaakt van 1919 tot 1922 en heeft bluebirds in Art Deco-stijl die naar het midden van de plaat vliegen. Het bord is wit met een blauwe rand.

Chessie Kat

Het Chessie Cat-patroon was een witte schaal met een gestreepte kat die in een bed sliep en alleen zijn gezicht en oor liet zien. Het werd in 1933 gemaakt voor de Chesapeake and Ohio Railroad.

Mandalay

Mandalay werd gemaakt in 1930. Het is een oosters bloemmotief in roze, lavendel en blauw met saliegroene bladeren. De bloemen zijn tegen een witte achtergrond.

Statler

Statler was een ontwerp van lichtbruine bloemen met blauw en groen op een lichtere bruine achtergrond. Het werd uitgebracht in 1910.

Buffalo China-markeringen identificeren

Buffalo Pottery is een van de gemakkelijkst te identificeren antiek-porseleinbedrijven, omdat ze bijna altijd de naam Buffalo Pottery, een buffel en de datum op de bodem van het porselein hebben gestempeld. Hoewel het uiterlijk van het meesterteken door de jaren heen is veranderd, is het nog steeds gemakkelijk herkenbaar als Buffalo. Tot 1940 bevatte de postzegel zelfs altijd de naam van de klant, zodat hij nog gemakkelijker te identificeren was.

Vintage Buffel China c. 1911
Vintage Buffel China c. 1911

Gemakkelijk te vinden en te verzamelen

Je kunt antiek Buffalo China gemakkelijk vinden op eBay, online antieksites, lokale antiekwinkels en zelfs garageverkopen. Het was een goed gemaakt item, en er bestaat er tegenwoordig genoeg van voor de verzamelaar. Buffalo China bestaat nog steeds als onderdeel van de Oneida Company en maakt nog steeds commercieel porselein. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die van plan zijn een betaalbare porseleincollectie te starten.

Aanbevolen: