Modelleringstips voor kinderen

Inhoudsopgave:

Modelleringstips voor kinderen
Modelleringstips voor kinderen
Anonim
Portret van drie meisjes die modelleren
Portret van drie meisjes die modelleren

Het lijkt erop dat vrijwel elke ouder denkt dat zijn kind schattig genoeg is om een kindermodel te zijn. De modellenindustrie betreden kan een langdurig en tijdrovend proces zijn, waarbij zowel de ouder als het kind veel werk moet verrichten.

Het modelleren van kinderen beoordelen

Ouders horen graag hoe schattig hun kind is. Misschien ben je zelfs benaderd door mensen die modellenwerk voorstellen als een manier om zijn/haar uiterlijk te laten zien. Hoe schattig uw kind ook is, u moet weten dat er meer nodig is dan alleen een schattig gezichtje om door te breken in de modellenwereld.

Denk aan de persoonlijkheid en het temperament van het kind

Het belangrijkste onderdeel van modellenwerk is de persoonlijkheid van uw kind. Is zij/hij verlegen? Uitgaand? Gereserveerd? Kinderen die modellenwerk gaan doen, moeten met vreemden kunnen omgaan (onder ouderlijk toezicht), vriendelijk zijn en geduld hebben voor potentieel lange fotoshoots. Goed kunnen omgaan met kritiek en omgaan met afwijzing zijn andere noodzakelijke gedragskenmerken van kinderen, vooral voor oudere kinderen.

Maak testfoto's

Modellen moeten ook fotogeniek zijn. Beoordeel de vaardigheden van uw kind door hem/haar gewone kleding aan te trekken en een paar foto's te maken. Kan hij/zij een paar seconden lang een pose vasthouden? Vraag oudere kinderen wat ze van de amateurfotosessie vonden. Als uw kind geen plezier heeft gehad met de activiteit, dan is modellenwerk niets voor hem/haar.

Volg richting

Jonge kinderen, zoals peuters en kleuters, moeten bijzonder goed aanwijzingen kunnen volgen en het vermogen hebben om met volwassenen om te gaan. Kinderen moeten volwassen met zichzelf kunnen omgaan.

Inbreken in de kindermodellenbranche

Nadat je hebt beoordeeld of je kind een kindermodel kan zijn, moet je een manier vinden om in te breken in de kindermodellenwereld.

Modelfraude

Er zijn veel oplichters, bureaus en scholen die wachten op nietsvermoedende ouders en kinderen. Houd het volgende in gedachten om te voorkomen dat u wordt opgelicht:

  • Gerensommeerde bureaus en managers vragen niet vooraf om geld. In plaats daarvan houden ze een commissie in op het werk dat uw kind ontvangt.
  • Professionele, dure foto's zijn meestal niet nodig voor kinderen jonger dan 4 jaar, omdat hun uiterlijk snel kan veranderen. In plaats daarvan zijn eenvoudige momentopnamen van hoofd en lichaam meestal voldoende. Professionele foto's moeten in een studio worden gemaakt, niet bij het bureau, en het geld moet rechtstreeks aan de fotograaf worden betaald.
  • De meeste modellenscholen zijn erop uit om geld te verdienen met honoraria, en garanderen geen werk.
  • Legitieme bureaus/managers geven u de tijd om een contract te beoordelen voordat u het ondertekent.

Als u op straat wordt aangesproken door een fotograaf, manager of agent, controleer dan zijn/haar reputatie bij het Better Business Bureau. Vraag ook om een portfolio van het werk dat hun klanten hebben gedaan en neem contact op met eerdere klanten. Soms kan een eenvoudige Google-zoekopdracht niet-legitieme aanbiedingen verwijderen.

Inbreken in modellenwerk

Om uw kind te laten beginnen met modellenwerk, wilt u actuele foto's hebben. Een of twee portretfoto’s (lachend en serieus) en een lichaamsfoto van volledige lengte zijn vaak voldoende. Houd kleding en haar eenvoudig en zonder opsmuk. Stuur foto's en de statistieken van uw kind (lengte, leeftijd, kledingmaat) naar instanties bij u in de buurt. Geïnteresseerde agenten zullen u dan bellen als zij uw kind willen vertegenwoordigen of werk voor hem/haar willen hebben.

Andere manieren waarop kindermodellen aan werk kunnen komen zijn:

  • Doe mee aan fotowedstrijden voor modellen, zoals wedstrijden die worden gesponsord door grote bedrijven als GAP.
  • Deelnemen aan schoonheidswedstrijden, lokaal en nationaal.
  • Werk in lokale advertenties.
  • Doe mee aan modeshows die worden georganiseerd door winkelcentra of kinderkledingbedrijven.

Het bezoeken van open castingoproepen van gerenommeerde bureaus is een andere manier om modellenwerk voor kinderen te vinden. Maar pas op voor castingoproepen die iedereen lijken te accepteren, en heb dan professionele foto's nodig waarvoor u het bureau beta alt, en inschrijving bij een modellenschool, ook betaald aan het bureau. Deze castingoproepen zijn meestal oplichting.

Meisjesmodel poseren voor portret
Meisjesmodel poseren voor portret

Modelbureaus zoeken

Hoewel het het beste is om individueel onderzoek te doen naar modellenbureaus in jouw specifieke gebied, zijn er een paar erkende bureaus die kinderen vertegenwoordigen. Er zijn ook enkele bureaus die baby's vertegenwoordigen.

Wilhelmina Kinderen en Tieners

Het Wilhelmina-bureau, opgericht in 1967 door model Wilhelmina Cooper, is al lang aanwezig in de branche. Hun kinder- en tienerafdeling biedt mogelijkheden voor modellenwerk en merkambassadeurschap. Om aan de slag te gaan, moeten ouders het onlineformulier invullen (of de informatie per post verzenden) samen met drie foto's van het kind.

Barbizon

Barbizon is een door Consumentenzaken geaccrediteerd bedrijf en werd opgericht in 1939. Ze vertegenwoordigen kinderen, jonge tieners en tieners en bieden een verscheidenheid aan diensten op het gebied van modellenwerk, acteren en persoonlijke ontwikkeling. De eerste stap die ouders kunnen zetten is het invullen van een kort onlineformulier op de website van Barbizon met hun contactgegevens. Een talentdirecteur zal dan contact met u opnemen om verdere details te bespreken.

Zuri-model en talent

Aanbevolen door de MomTrotter-blog en de HollywoodMomBlog, heeft Zuri Model and Talent locaties in New York en Los Angeles. MomTrotter prijst het bedrijf omdat het geen dure fotoshoot nodig heeft, en dacht dat het meer een nieuwkomer in de scene was (opgericht in 2008). Volgens castingdirecteur Katie Taylor uit Californië wordt het genoemd als een van de tien beste bureaus voor kindertalent. Ga om te beginnen naar de Zuri-website en stuur de vereiste informatie, inclusief drie tot vier foto's, geboortedatum en kledingmaten, per e-mail.

Voordelen van kindermodellering

Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om de wereld van het modellenwerk te betreden, kan het voor een kind ook een aantal grote voordelen hebben. Deze omvatten:

  • Vermogen om nieuwe vaardigheden te leren en de wereld op een bredere schaal te ervaren
  • Leuk en leerrijk door naar verschillende locaties te reizen
  • Verbeterde interpersoonlijke communicatieve vaardigheden en vermogen om met andere kinderen en volwassenen om te gaan
  • Een gevoel van voldoening en meer zelfvertrouwen
  • Oefen het stellen van doelen en het bereiken van doelen

Bezorgdheid van ouders over kindermodellen

De modellenwereld kan een harde wereld zijn voor jonge kinderen. Er zijn veel zorgen die ouders kunnen hebben als ze hun kind toestaan modellenwerk te doen.

Jonge jongen modelleren van kleding voor catalogus
Jonge jongen modelleren van kleding voor catalogus

Emotionele tol

De modellenwereld kan extreem competitief zijn, en dit kan moeilijk zijn voor kinderen. Als uw kind vraagt om te stoppen of boos lijkt te zijn over het bijwonen van modellenafspraken, is het misschien tijd om te stoppen met modellenwerk. De meeste kinderen worden immers niet rijk als model - het is de opwinding van het werk en het zien van hun gezicht op papier wat het meeste voor hen betekent.

Ken de kinderarbeidwetten

Voordat u een succesvolle kindermodellenafspraak voor uw kind kunt boeken, moet u op de hoogte zijn van de arbeidswetten op het gebied van kinderentertainment in uw land. Het kan nodig zijn dat u een werkvergunning krijgt waarmee uw kind het werk mag doen. Toestemmingsbrieven van artsen en scholen kunnen ook nodig zijn. Bel het arbeidsbureau van uw staat of vraag uw agent om de benodigde documentatie.

Financiële kosten

Ouders moeten veel van hun eigen vrije tijd en zelfs wat geld investeren in de modellencarrière van hun kind. Afspraken (" kijk, zie" genoemd) worden vaak met weinig tot geen voorafgaande kennisgeving gegeven. Reiskosten, zoals benzine en parkeren, worden niet vergoed. De betaling is vaak klein, nadat de commissie aan agenten/managers van de top is afgetrokken. Lokale bedrijven of zelfs sommige grotere bedrijven betalen mogelijk met cadeaubonnen in plaats van contant.

Tijdszorgen

Een andere zorg die ouders kunnen hebben, is dat het tijd kan kosten, van het zoeken naar castingoproepen en potentiële banen tot het daadwerkelijk doen van het modellenwerk zelf. Ouders moeten overwegen of ze voldoende tijd hebben om te vertrekken, te werken of andere verantwoordelijkheden te hebben. Er moet ook rekening worden gehouden met de scholing van een kind. Als er aanzienlijke tijd vrij moet worden genomen van school, zijn er dan andere opties, zoals thuisonderwijs of privéleraren, mogelijk voor uw gezin? Er moet ook rekening worden gehouden met de reistijd.

De wereld van kindermodellen

Er zijn veel dingen waar ouders rekening mee moeten houden als ze een kind hebben dat geïnteresseerd is in modellenwerk. Het kan een lonende ervaring zijn, maar er zijn tegelijkertijd ook een aantal mogelijke problemen. Neem de tijd om alle voor- en nadelen te overwegen terwijl u besluit uw kleintje de wereld van het modelleren van kinderen te laten betreden.

Aanbevolen: