10 lekkere dingen om te doen met overgebleven pizza

Inhoudsopgave:

10 lekkere dingen om te doen met overgebleven pizza
10 lekkere dingen om te doen met overgebleven pizza
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Er is geen beter probleem dan het probleem van wat te doen met overgebleven pizza. Verwarm je pizza in de airfryer, zodat hij kleverig wordt met een knapperige korst, of gooi hem direct in de magnetron. Dat wil zeggen, tenzij je dezelfde ma altijd beu bent. Je zult verbaasd zijn over de heerlijke manieren waarop je je overgebleven pizza kunt transformeren (pizzacroutons of pizzafriet, wie dan ook?).

Natuurlijk, je kunt je pizza 30 seconden per keer in de magnetron opwarmen, dat is geen schande. Maar er is een bredere wereld aan opties.

De beste manier om pizza op te warmen: overgebleven pizza op het fornuis of in de luchtfriteuse

Afbeelding
Afbeelding

Het kan niet eenvoudiger dan pizza opwarmen op de kookplaat! Pak een koekenpan - je kunt een anti-aanbaklaag of gietijzer gebruiken, je hoeft alleen maar een deksel te hebben dat past. Je kunt er altijd voorzichtig wat folie bovenop doen, waarbij je erop let dat je je vingers niet verbrandt.

Zet de pan op middelhoog vuur, dek af en ga op pad voor een taak die vier tot zes minuten duurt. Je pizza is klaar als je terugkomt.

Als je fan bent van de airfryer, is de overgebleven pizza uit de airfryer in een mum van tijd klaar. Plaats folie op de bodem van de mand van de airfryer en begin met het bakken van uw pizza in stappen van drie minuten op 360°F totdat de pizza precies is zoals u hem lekker vindt.

Overgebleven pizza opwarmen in de oven

Afbeelding
Afbeelding

Als je nog een paar dingen te doen hebt of het niet erg vindt om te wachten, kan het opwarmen van je pizza in de oven onmogelijk eenvoudiger zijn. Stap één: verwarm uw oven voor op 375 ° F en plaats uw bakplaat in de oven. Zodra je de kenmerkende pieptoon van je oven hoort, leg je je pizza op de bakplaat.

Begin na ongeveer zeven minuten met het controleren van je pizza en zorg ervoor dat hij precies zo gaar is als je wilt, totdat je het perfecte kleverige, opgewarmde stuk hebt.

Pizzafriet maken met overgebleven pizza

Afbeelding
Afbeelding

Pizza frietjes? Kaas ja! Dit is net zo eenvoudig als het in stukken snijden of snijden van de overgebleven pizza in frietvormpjes, en deze met de overgebleven of reeds gekookte frietjes in een oven van 375°F gedurende ongeveer 5 minuten stapelen.

Voeg gerust extra kaas en je favoriete pizzatoppings toe.

Maak van je overgebleven pizza een ontbijtpizza

Afbeelding
Afbeelding

Gooi een ei met de zonnige kant naar boven of een kleverig roerei op je pizza - koud of voorzichtig opgewarmd op het fornuis - voor een diner dat zonder veel werk een ontbijt wordt.

Het is misschien niet het ontbijt van kampioenen, maar het is het ontbijt van degenen die weten hoe ze de dag goed moeten beginnen.

Overgebleven pizzalasagne

Afbeelding
Afbeelding

Verwarm je oven voor op 100°C en pak dan je koude overgebleven pizzapunten, een pot tomatensaus en wat geraspte kaas.

Net zoals je lasagna-noedels met saus en kaas in laagjes bereidt, worden je pizzapunten hier de noedels. Dek af met folie en bak gedurende dertig minuten, haal vervolgens het deksel eraf en bak nog eens tien minuten.

Het is een lasagne die je nooit zult vergeten. Wees niet verlegen, je kunt ook wat extra pizzatoppings toevoegen.

Overgebleven pizzacroutons

Afbeelding
Afbeelding

Maak een hartige salade klaar of verander je tomatensoep in iets dat de moeite waard is om de telefoon over te nemen. Het enige wat je nodig hebt is je overgebleven pizza.

Stapel de pizzapunten alsof je een broodje maakt, met de kaas aan de binnenkant. Snijd de pizza in blokjes en houd de stukken tegen elkaar.

Verwarm een koekenpan voor op middelhoog, voeg de pizzablokjes toe en kook tot de kaas gesmolten is en de korst geroosterd is. Voeg toe aan je salade, je soep of waar je ook van croutons houdt. Of eet ze!

Pizzabroodjes van overgebleven pizza

Afbeelding
Afbeelding

Verwarm je pizzapunt (of plakjes!) kort in de magnetron, zodat het stuk pizza kneedbaar is. Snijd je pizza in lange reepjes en rol ze op zodat ze op vuurraderen lijken. Prik in elke rol een tandenstoker om de vorm te behouden.

Bak de kaasachtige heerlijkheid in een voorverwarmde oven van 425 ° F gedurende ongeveer acht minuten. Oh, verwijder de tandenstokers voordat je gaat eten.

Overgebleven Pizza Panini

Afbeelding
Afbeelding

In drie stappen naar een overgebleven pizzapanini? Zeg dat het niet zo is; wensen komen uit. Verwarm je paninipers en voeg twee pizzapunten toe met de korst aan de buitenkant en de kaas in het midden. En dan presto! Je hebt een pizzapanini.

Ga nog een stap verder door extra toppings toe te voegen, zoals champignons of ham, voordat je naar een nieuwe sando gaat.

Geef uw overgebleven pizza een wafelbehandeling door de bovenstaande instructies te volgen met uw wafelijzer.

Overgebleven pizza op een hoger niveau brengen

Afbeelding
Afbeelding

Soms is het veranderen van je overgebleven pizza in iets nieuws net zo eenvoudig als het aanbrengen van nieuwe garnituren. Strooi er vóór het voorverwarmen extra toppings over, zoals kip, groenten of extra kaas.

Vergeet een scheutje hete honing niet om het geheel af te maken.

Overgebleven Pizza Gegrilde Kaas

Afbeelding
Afbeelding

Je pizzapunten zijn het brood in een overgebleven pizza-grillkaas. Leg een stuk pizzabodem met de kant naar beneden in een koekenpan, voeg een paar plakjes kaas en je favoriete topping met gegrilde kaas toe. Werk af met het tweede stuk pizza, met de korst naar boven.

Laat de korst en de kaas smelten en draai ze een of twee keer om om je nieuwe favoriete gegrilde kaas gelijkmatig te verwarmen.

Overgebleven pizzarecepten die opscheppen waard zijn

Afbeelding
Afbeelding

Niet om helemaal opschepperig te zijn, maar deze overgebleven pizza-ideeën zijn de beste. Overgebleven pizza veranderd in een panini? Als geroosterde pizzabroodjes? Dat is voedsel voor de ziel.

Ontspan, en neem het gewoon cheesy. Met deze kleverige overgebleven pizza-gebruiken wordt het zeker een gouden dag.

Aanbevolen: