Hoe je dans in willekeurige volgorde kunt afspelen voor beginners

Inhoudsopgave:

Hoe je dans in willekeurige volgorde kunt afspelen voor beginners
Hoe je dans in willekeurige volgorde kunt afspelen voor beginners
Anonim
Danseres dansen in verlaten gebouw
Danseres dansen in verlaten gebouw

Je kunt leren dansen in willekeurige volgorde door de basisstappen te oefenen. Shuffle-dansen is geen specifieke dans, maar een stijl met wortels in andere danssoorten zoals jazz en swing. Deze bewegingen zijn geweldig voor beginners die net de kneepjes van het vak leren of voor veteranen die hun schuiftechniek willen verbeteren

De rennende man

De running man is de basis van je shuffle-danstraining. Beheers dit eerst voordat u doorgaat met andere stappen.

  1. Begin met je voeten bij elkaar te staan, met de tenen naar voren gericht.
  2. Til uw rechterknie omhoog tot deze ongeveer op heuphoogte of hoger is.
  3. Terwijl je je rechtervoet terug naar de grond brengt, spring en schuif je je linkervoet naar achteren. Aan het einde van deze stap zou uw gewicht op uw rechtervoet moeten liggen.
  4. Herhaal deze beweging aan de linkerkant en ga verder met het wisselen van kant.

Kick zijstap

Genomen uit de top rock-stijl, wordt de zijstap met een lichte zijwaartse beweging voltooid. Hoewel het voortbouwt op de rennende man, kan het voor sommige beginners zelfs eenvoudiger zijn dan de basisbeweging.

  1. Begin met je voeten bij elkaar.
  2. Til je rechterbeen op en schop je voet voor je uit.
  3. Terwijl je hem terugbrengt, spring je van je linkervoet en naar rechts. Trek tegelijkertijd uw linkerknie omhoog tot ter hoogte van uw middel.
  4. Schop je linkervoet opzij. Je hebt de mogelijkheid om met je teen naar beneden te tikken of je voet van de grond te houden.
  5. Herhaal aan de andere kant en ga dan verder met afwisselend van de ene kant naar de andere.

De trapzijstap kan worden voltooid door op zijn plaats te blijven of vooruit te gaan. Als je een beginner bent, concentreer je dan eerst op het naar beneden krijgen van de treden. Voeg vervolgens wat flair toe door je armen naar boven en naar de zijkanten uit te strekken.

De T-stap

De t-stap is ook een zijwaartse beweging. De naam komt van de uitgangspositie, waarbij je voeten in de vorm van de letter t worden geplaatst, of wat in ballet de tweede positie wordt genoemd. Het vereist wat meer coördinatie en balans.

  1. Begin met je voeten bij elkaar, de tenen naar de zijkanten gedraaid.
  2. Til tegelijkertijd je linkervoet van de vloer, trek je knie omhoog richting je heup, en draai op de hiel van je rechtervoet, terwijl je je tenen naar binnen draait.
  3. Terwijl je je linkervoet naar beneden brengt om lichtjes op de grond te tikken, draai je je rechtertenen weer naar buiten.
  4. Herhaal deze stap zo vaak als je wilt, ga naar links en schakel dan over naar de rechterkant.

Aangezien deze beweging iets ingewikkelder is dan andere shuffle-stappen voor beginners, wil je de techniek misschien eerst langzaam oefenen om de beweging in je spiergeheugen te krijgen. Als je eenmaal meer zelfvertrouwen hebt, versnel het dan en oefen het op muziek.

De Charleston

Deze beweging is verwerkt in een verscheidenheid aan dansstijlen, van swing tot hiphop. Beschouw het als een tweestaps met een twist.

  1. Begin met je linkervoet iets voor de rechter, de tenen naar de zijkant gedraaid.
  2. Til je rechtervoet op. Terwijl je dit doet, draai je beide voeten naar het midden, zodat je tenen en knieën naar elkaar wijzen.
  3. Tik met je rechtervoet op de grond voor je en draai beide voeten zodat je tenen van elkaar af wijzen.
  4. Herhaal stap nummer twee, waarbij je je rechterbeen langs je linkerbeen brengt, met je voet van de vloer.
  5. Plaats je rechtervoet achter de linker, met de tenen van beide voeten naar buiten gedraaid.
  6. Til deze keer je linkervoet op, draai opnieuw beide voeten, met de tenen naar het midden gericht.
  7. Tik met je linkervoet achter de rechter, beide voeten naar buiten gedraaid.
  8. Herhaal stap nummer zes.
  9. Verplaats je linkervoet voor de rechter.
  10. Begin opnieuw.

Herhaal dit zo vaak als je wilt en begin dan opnieuw met je rechtervoet voor de linkerkant, waarbij je de linkervoet eerst naar voren beweegt.

Oefen en bouw je shuffle-bewegingen

Begin met het leren van de shuffle door deze basisbewegingen te oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Zodra je elke stap onder de knie hebt, kun je voortbouwen op wat je hebt geleerd door combinaties te maken. Ze kunnen in elke volgorde worden gedanst, dus wees creatief bij het samenstellen van je eigen routines. Voeg vervolgens wat persoonlijkheid en flair toe om het geheel eigen te maken.

Aanbevolen: