Groeiende sterjasmijn

Inhoudsopgave:

Groeiende sterjasmijn
Groeiende sterjasmijn
Anonim
ster jasmijn close-up
ster jasmijn close-up

Sterjasmijn (Trachelospermum jasminoides) wordt ook wel Zuidelijke jasmijn en handelaarskompas genoemd. Het komt uit Japan, Korea, Zuid-China en Vietnam. Sterjasmijn heeft de bijnaam Confederate jasmijn vanwege zijn oorsprong in de Maleisische Confederatie. Het wordt handelarenkompas genoemd vanwege een gezegde uit Oezbekistan dat sterjasmijn handelaren in de goede richting zal leiden als ze een goed karakter hebben. Sterjasmijn behoort tot de familie Apocynaceae (dogbane).

Uiterlijk

muur van jasmijn
muur van jasmijn

Sterjasmijn is een groenblijvende wijnstok die 6 meter hoog kan worden als hij wordt ondersteund door een latwerk. Hij heeft donkergroene bladeren en prachtige stervormige witte bloemen. Sterjasmijn heeft de Award of Garden Merit van de Royal Horticulture Society gewonnen.

Gebruik

Sterjasmijn wordt gebruikt als sierplant in tuinen en containers. Het wordt gebruikt als klimplant en als bodembedekker. In Azië worden de bloemen gebruikt om een waardevolle olie of tinctuur te destilleren die als basis voor veel geuren wordt gebruikt. In een meer verdunde vorm vormt de tinctuur de basis voor veel Aziatische wierook. Sterjasmijn is aantrekkelijk voor vogels en bijen. Alle delen van de plant zijn niet giftig. Het is veilig voor honden en katten.

Cultivatie

Sterjasmijn groeit in de zones 8-10, vooral in het zuiden van de Verenigde Staten. Hij groeit in alles, van zon tot halfschaduw, waardoor hij waardevol is als bodembedekker in schaduwtuinen. Hij groeit beter in halfschaduw dan in de zon, waar hij onderhevig is aan wintersterfte. Sterjasmijn heeft een structuur nodig om te kunnen klimmen om een wijnstok te produceren. Dit kan een latwerk of een andere plant zijn. Sterjasmijn bloeit van het midden van de lente tot de zomer.

De bodem voorbereiden

Deze plant heeft goed doorlatende grond nodig. Om dit te bereiken, bewerkt u de grond tot een diepte van vijftien centimeter. Voeg vijf centimeter compost toe en zorg dat het goed inwerkt. De compost zal de grond afbreken en zorgen voor een goede drainage.

Sterjasmijn planten

Sterjasmijn wordt geplant uit containers. Plaats de planten anderhalve meter uit elkaar als bodembedekker. Planten kunnen naast een latwerk worden geplant en er een wijnstok van maken. Graaf in beide gevallen een klein gaatje en plant de sterjasmijn op dezelfde diepte als in de container. Water erin.

Onderhoud

Sterjasmijn moet één keer per week worden bewaterd met een centimeter water per keer. Sterjasmijn is droogtebestendig, maar heeft nog steeds wekelijks water nodig. Snoei de sterjasmijn na de bloei als deze te krachtig wordt en ergens groeit waar hij niet gewenst is. In het voorjaar bemesten met een uitgebalanceerde meststof. Anders is er geen extra onderhoud nodig.

Plagen en ziekten

Sterjasmijn is kwetsbaar voor aanslag, wat kan worden bestreden met tuinbouwoliën. Als de kalkaanslag aanv alt, druppelt er honingdauw op de wijnstok, wat roetachtige schimmel kan veroorzaken. Als u de plant te vochtig houdt, kan dit ook leiden tot wortelrot. Anders is sterjasmijn behoorlijk winterhard en ziektebestendig. Konijnen grazen graag op deze plant. Sterjasmijn is resistent tegen herten.

Leveranciers van sterjasmijn

Deze leveranciers bieden sterjasmijn ten minste een deel van het jaar te koop aan.

Leveranciers Locatie

Accents for Home and Garden (Pepper's Greenhouse) bestaat sinds 1985. Peppers's Greenhouse accepteert niet alleen creditcards, maar ook cheques en postwissels, waardoor ze een goede keuze zijn voor iemand die geen krediet wil gebruiken.

Jasmine wordt geleverd in potten van 10 cm voor ongeveer $ 5 en alle bestellingen worden verzonden met Priority Mail.

Milton, Delaware

Almost Eden Plants is gespecialiseerd in bijzondere, exotische en mooie planten. Ze garanderen dat hun planten in goede staat aankomen als de temperatuur hoger is dan 45 graden F.

Jasmine wordt geleverd in een pot van 10,5 cm voor ongeveer $ 10.

Merryville, Louisiana
Lazy S'S Farm & Nursery bestaat 42 jaar. Ze kweken al hun eigen planten om rechtstreeks aan de klant te verkopen. Ze verzenden jasmijn in een pot van een kwart gallon voor ongeveer $ 14. Barbourville, Virginia
Niche Gardens bestaat sinds 1986. In de quarantainezone van de brandmieren worden alle planten behandeld met Talstar voordat ze worden verzonden. Ze verzenden jasmijn in een pot van een kwart gallon voor ongeveer $ 10. Chapel Hill, Noord-Carolina

Geurige schoonheid

Sterjasmijn is een geurige schoonheid die met één plant een hele tuin kan laten geuren. Deze veelzijdige plant wordt gebruikt als klimplant of bodembedekker en is droogtetolerant. Plant vandaag nog sterjasmijn in uw tuin voor een winterharde en geurige schoonheid.

Aanbevolen: