Groeiende eikelpompoen

Inhoudsopgave:

Groeiende eikelpompoen
Groeiende eikelpompoen
Anonim
Eikelpompoen groeit
Eikelpompoen groeit

Het kweken van eikelpompoen is een voedzame en smakelijke groente om in uw tuin te kweken. Deze pompoen, genoemd naar zijn eikelachtige vorm, is verkrijgbaar in verschillende varianten, maar de meeste groeien vergelijkbaar met andere pompoenen.

Eikelpompoen kweken in uw tuin

Acornpompoen is de moeite waard om in te investeren. Dit type winterpompoen is in de meeste klimaten niet moeilijk te kweken. Het blijft ook lang houdbaar zonder te bederven nadat je het hebt geplukt. Voor het beste resultaat bereid je de ideale omgeving voor deze groenten voor.

Ruimte:De meeste eikelpompoenvariëteiten groeien op een grote plant, die zich gedurende het groeiseizoen blijft verspreiden. Geef de pompoen voldoende ruimte om te groeien, wat wel 50 vierkante meter per heuvel kan zijn. Op elke heuvel kunnen twee of drie planten staan. Dit aantal planten produceert gedurende het groeiseizoen een tiental of meer pompoenen.

Bodem: De pompoen op een heuvel planten is ideaal. Als dit geen optie is, is een hoop aarde de beste route. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan voedingsstoffen voor een grotere oogst en grotere pompoen. Goede drainage is de sleutel tot het succes van deze planten.

Zaden: Je kunt in de meeste Amerikaanse klimaten eikelpompoen uit zaden in de tuin laten groeien. Ook bij uw kas- of tuinwinkel kunt u startplanten kopen. Plant niet voordat de dreiging van vorst voorbij is. Als je uit zaad kweekt, plaats dan vier tot vijf zaden per heuvel met een tussenruimte van ongeveer 50 vierkante meter voor andere heuvels. Verzamel losse aarde in een heuvelvorm en duw de zaden enkele centimeters diep.

Eerste verzorging: Zodra je de zaden of planten hebt geplant, moet je ze gedurende het groeiseizoen zorgvuldig in de gaten houden. Houd onkruid op afstand, want onkruid ha alt belangrijke voedingsstoffen uit de grond. Houd de grond in de heuvel los, maar pas op dat u geen wortels uitgraaft. Houd de grond vochtig, maar vermijd te veel water. Goede drainage zorgt ervoor dat wortels niet in te vochtige grond blijven zitten, wat tot rotting kan leiden.

Groeiseizoen: Zodra de zaden ontkiemen en de wijnstokken beginnen te verschijnen, is er weinig verzorging nodig om deze planten goed te laten presteren. Wees echter voorzichtig met het gebruik van ongediertebestrijding op deze planten. Bijen zijn nodig om de bloemen bestoven te houden. Eenmaal bestoven begint de eikelpompoen te groeien. Veel insecticiden doden bijen, waardoor de planten niet meer kunnen produceren. Als u insecticiden in uw tuin moet gebruiken, breng deze dan buiten de bloemen aan. Alleen aanbrengen aan het einde van de dag, nadat de bijen de bloemen hebben bezocht.

Oogsten: Het kan tot 90 dagen duren voordat de eikelpompoen volledig volwassen is. Sommige soorten bieden veel kortere groeiperioden. Je kunt de pompoen echter op elk moment oogsten, zodra hij een overwegend effen groene kleur krijgt en de schil hard is. Als u in mei of begin juni plant, kunt u van september tot en met oktober oogsten. Zorg ervoor dat je alle pompoenen oogst vóór de eerste strenge vorst van het seizoen. Om te oogsten gebruik je eenvoudig een scherp mes om de pompoen van de wijnstok te snijden. Laat ongeveer vijf centimeter stengel op de pompoen zitten.

Bewaren: Bewaar de pompoen na de oogst op een goede, droge plaats. Handhaaf een temperatuur van 50 tot 55 graden F om de pompoen voor langere tijd te bewaren.

Typische problemen

Bij het kweken van eikelpompoenen kunnen ongedierte een probleem vormen, vooral aan het begin van het seizoen. Breng een insecticide aan op de wijnstokken en nabij de basis van de plant als u komkommerkevers opmerkt. Spuit zoals gezegd geen insecticiden op bloemen en doe dit pas laat in de avond. Squashbugs zijn een ander soort ongedierte dat wijnstokken aanv alt.

Als de grond te vochtig blijft, zal de pompoen moeite hebben met rijpen. De schil mag niet hard worden en insecten kunnen de plant gemakkelijk besmetten. Om dit te voorkomen, bouwt u een hoop losse grond op van wel 30 cm hoog en 30 cm breed, waarin u de zaden of jonge planten kunt planten.

Aanbevolen: