Cheerleading op de basisschool

Inhoudsopgave:

Cheerleading op de basisschool
Cheerleading op de basisschool
Anonim
Cheerleader op elementaire leeftijd
Cheerleader op elementaire leeftijd

Hoewel organisaties als Varsity en de American Association of Cheerleading Coaches and Administrators (AACCA) traditioneel regels hebben opgesteld voor cheerleading op middelbare school- en universiteitsniveau, is cheerleading op de basisschool ook een belangrijke overweging. Omdat de eerste jaren van de cheerleadercarrière van een kind de weg vrijmaken voor basiskennis, vaardigheden en veiligheid, is het raadplegen van de jeugdrecreatieregels en all-star cheerleadingregels door de AACCA een stap in de goede richting.

Elementaire cheer versus middelbare school cheer

Wat u kunt verwachten als deelnemer

Sommige scholen en clubs bieden cheerleadingprogramma's aan voor de kleuterschool tot en met het zesde leerjaar, terwijl andere scholen alleen cheerleading aanbieden voor het derde leerjaar en hoger, of zelfs alleen voor het vijfde en zesde leerjaar. Ontdek wat er bij jou in de buurt beschikbaar is en betrek je kind erbij als je denkt dat ze er klaar voor is om zich bij een team aan te sluiten. Als je school of plaatselijke jeugdcompetitie geen cheerleading aanbiedt, wil je misschien contact opnemen met plaatselijke cheergyms om meer te weten te komen over All Star-squadrons, die al vanaf vier jaar kunnen beginnen (meestal "Tinies" genoemd).

Je zou verwachten:

  • Een focus op het leren van elementaire cheer-bewegingen, zoals paraatheid, touchdown, hoge V en lage V, T en dolken.
  • Basissprongen zoals de teenaanraking en snoek.
  • Beperkt tuimelen, maar sommige coaches leren een radslag, een voorwaartse rol en een afronding. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar kunnen misschien gaan werken aan de back-handsprings, afhankelijk van de capaciteiten van de coach en de meisjes in de ploeg. Verwacht meer tuimelen van een All Star-team.
  • Piramides moeten laag bij de grond blijven met volwassen of tienerspotters.

Bereid uw kind zo goed mogelijk voor op proeflessen. Als ze de routine de dag ervoor leert en de tweede dag uitprobeert, loop dan de avond vóór de try-outs de nieuwe routine zo vaak mogelijk met haar door. Laat haar zich kleden door haar uit te rusten met een cheershort, die verkrijgbaar is in winkels als Dick's Sporting Goods (shorts van het merk Soffe zijn populair) en een school-T-shirt. Houd je aan schoolkleuren en investeer in een mooie strik voor haar haar. Trek het haar omhoog en uit de weg.

Herinner haar eraan te glimlachen en veel energie te hebben terwijl ze haar routine uitvoert. Jouw aanmoediging als ouder zal een grote bijdrage leveren aan haar zelfvertrouwen. Verzeker haar dat je haar fantastisch vindt en dat je weet dat de coaches dat ook zullen zien. Als ze later niet wordt gekozen voor de selectie, kun je je ervan verzekeren dat je weet dat ze haar best heeft gedaan en dat ze volgend jaar wel zal meedoen.

Wat is er anders voor coaches

Basisleerlingen zijn heel anders dan tieners. Veel van je leerlingen hebben misschien nog nooit gejuicht, dus het houden van traditionele try-outs kan een nachtmerrie zijn. Tenzij de omvang van de groep die meedoet simpelweg onbeheersbaar is, kun je overwegen om alle meisjes die meedoen aan de selectie mee te nemen. Een fout die veel nieuwe coaches maken, is het selecteren van een handvol cheerleaders. Competitiesporten, gezinsverplichtingen of afnemende interesse kunnen je team echter snel wegvagen totdat je nog maar twee of drie meisjes over hebt. Het is beter om met te veel meisjes te beginnen en de onvermijdelijke weinigen tijdens het seizoen te verliezen, dan om met te weinig meisjes te beginnen en helemaal geen team te hebben.

Cheerleader op de basisschool
Cheerleader op de basisschool

Sommige dingen waarmee u rekening moet houden bij deze leeftijdsgroep:

  • Proefjes kunnen eng zijn voor jonge kinderen. Laat ouders aanwezig zijn, zolang ze maar rustig toekijken. Geen klappen voor je kind of gieren en schreeuwen. Geen coaching vanaf de zijlijn.
  • Breek de proefopvrolijking op in leerbare stappen en houd bewegingen en woorden eenvoudig genoeg zodat jonge kinderen ze kunnen onthouden. Deze kinderen doen niet mee aan de cheerleaders van de Dallas Cowboys. Het zijn beginners.
  • Zorg voor onpartijdige juryleden die je kunnen helpen beslissen of je alleen een bepaald aantal cheerleaders moet kiezen. Onpartijdig betekent dat de persoon geen banden heeft met de lokale gemeenschap en geen van de meisjes die het uitproberen kent, of hun ouders. U kunt dit bereiken door contact op te nemen met cheercoaches op scholen buiten uw district. Stem dit proces uiteraard goed af met uw administratie. Door onpartijdige rechters in te schakelen, elimineert u alle beschuldigingen van vriendjespolitiek.
  • Neem een lijst met regels mee naar de proeflessen en deel deze uit aan elke ouder, maar neem ze ook door zodat de kinderen het begrijpen.

Sommige regels die je kunt overwegen om te implementeren zijn: Niet meer dan een bepaald aantal trainingen missen, goede cijfers halen en geen ruzie maken met andere cheerleaders in de ploeg. Dit is op de basisschool niet echt een probleem, maar het kan voorkomen en is schadelijk voor de stemming van iedereen in het team.

Hoewel je niet te maken krijgt met het hormonale drama dat soms aanwezig is in een junior high-schoolteam, kun je een situatie tegenkomen waarin een cheerleader verlegen is of wordt gepest door de andere kinderen in het team. Als coach is het jouw taak om ervoor te zorgen dat elk meisje een goede ervaring heeft. Het is het beste om vooraf een anti-pestbeleid te voeren. Zorg dat er een aantal consequenties zijn voor je cheerleaders, waarbij ze eerst een waarschuwing krijgen, vervolgens een waarschuwing aan de ouder en uiteindelijk uit de ploeg worden verwijderd als het probleem aanhoudt. Meestal kunt u problemen voorkomen door vanaf het begin tijd te besteden aan teambuildingactiviteiten.

Een aantal basisproosten voor het basisonderwijs

Vergeet niet om de bewegingen en het gejuich zo eenvoudig mogelijk te houden, zodat zelfs de jongste teamleden ze gemakkelijk kunnen leren en uitvoeren. Probeer gejuich zoals:

  • Elementair basketbal proost
  • Leuk en gemakkelijk voetbal Proost

Of probeer de unieke cheer hieronder, die perfect is voor try-outs of een balspel.

Wij zijn de Eagles

Hé fans! Wij zijn de Eagles (vul de naam van uw mascotte in)

We zijn hier om te winnen

We zullen niet verslagen worden

Eagles-fans, ga aan de slag Ga, Adelaars!

Houd de bewegingen voor dit gejuich eenvoudig. Gebruik bewegingen zoals de gereedstand, touchdown, hoge V, lage V, T, gebroken T en dolken. Je kunt bewegingen herhalen. Het is ook een goed idee om aan het einde een sprong toe te voegen, zodat je de sprong van de cheerleader op je scoreformulier kunt noteren.

De elementaire ploeg

Of je nu een coach bent en moet beslissen welke meisjes je in je team wilt zetten, of dat je een ouder bent en hoopt dat je kind wordt gekozen, onthoud dat dit de beginfase is van een cheerleadercarrière. Een scoreblad kan een kind helpen gebieden te zien die verbetering behoeven, hetzij tijdens haar eerste jaar in de ploeg, hetzij voordat ze het volgend jaar opnieuw probeert. Werk het hele jaar door aan deze elementen en uw kind zal voor u het weet een cheerleader op varsity-niveau worden. Nou ja, in ieder geval over een paar jaar.

Aanbevolen: