Hoe je cheerleading kunt coachen

Inhoudsopgave:

Hoe je cheerleading kunt coachen
Hoe je cheerleading kunt coachen
Anonim
Trainers en cheerleaders
Trainers en cheerleaders

Als je een nieuwe cheerleadingcoach bent, vraag je je misschien af hoe je cheerleading kunt coachen. Het organiseren van try-outs, het bedenken van oefenschema's en het creëren van nieuw gejuich kunnen overweldigende taken lijken voor een beginnende coach. Er zijn een aantal beproefde checklists die u kunnen helpen op het goede spoor te blijven. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je deze lijsten uiteraard aanvullen en verwijderen.

Cheerleading coachen: handige checklists

Een van de belangrijkste elementen van coaching is georganiseerd zijn. Niets zal ouders en cheerleaders sneller frustreren dan een coach die geen belangrijke informatie biedt, zoals aankomende trainingen of wanneer ze aanwezig moeten zijn voor wedstrijden. Met checklists kunt u ervoor zorgen dat u niets belangrijks mist.

Voor de try-outs

Als je wordt uitgekozen om te coachen vóór de try-outs, dan ben je ook verantwoordelijk voor het organiseren van de daadwerkelijke try-outoefeningen en try-outs. Afhankelijk van de school of sportschool waarvoor je coacht, heb je wel of geen inspraak in de manier waarop de cheerleaders voor je team worden gekozen. Dit is een goed moment om cheerleaders en ouders te laten zien dat je georganiseerd en op de hoogte bent. Jonge cheercoaches vinden misschien dat het coachen van tienermeisjes een uitdaging kan zijn, omdat er niet veel leeftijdsverschil is. Respect kan een probleem zijn. Het is belangrijk om vooraf vast te stellen wat er wordt verwacht en wie de leiding heeft.

  • Creëer het proefgevoel en ken het goed. Als er senior cheerleaders zijn die uit de ploeg afstuderen, wil je hen misschien vragen je te helpen met deze taak. Meisjes die het uitproberen, mogen het gejuich echter niet eerder leren dan andere meisjes.
  • Tenzij de school al een proefsysteem heeft, kun je een lijst opstellen met de vaardigheden die de meisjes nodig hebben voor de proeflessen. Jouw lijst moet de meisjes laten weten hoeveel punten elke vaardigheid waard is. Sommige items die andere coaches hebben opgenomen zijn referenties van leraren, het uitvoeren van de try-out-juiching, het uitvoeren van een sprong naar keuze en het uitvoeren van stunts. Voor sommige try-outs zijn zelfs persoonlijke interviews met een jury nodig.
  • Kies juryleden. Op sommige scholen kun je misschien alleen beslissen wie er in je team zit, maar dit is waarschijnlijk geen goed idee, tenzij je van plan bent elk meisje mee te nemen dat het probeert. Een panel van ten minste drie onpartijdige juryleden zal ervoor zorgen dat geen enkel talent per ongeluk over het hoofd wordt gezien en dat de beoordeling eerlijk is.
  • Zorg ervoor dat ten minste één andere, niet-verwante persoon samen met u proeftrainingen bijwoont. Laat ten minste één andere persoon u helpen om u te beschermen tegen beschuldigingen van partijdigheid of onprofessioneel gedrag.
  • Bepaal hoeveel dagen de proeftrainingen plaatsvinden en op welk tijdstip. Laat de geplande tijden en dagen goedkeuren door uw superieuren. Kondig het minimaal een week van tevoren aan door flyers uit te delen. Als je voor een cheerleader op school bent, probeer dan ook de try-outs te krijgen die vermeld staan tijdens de aankondigingen.

Eerste training

De eerste training kan de toon zetten voor het hele seizoen van cheer-oefeningen. Wees volledig voorbereid met meer materiaal dan je nodig hebt. Hier is een checklist die u kan helpen:

  • Maak een schema met oefeningen om uit te delen bij deze eerste oefening. Bij voorkeur heb je elke week vaste dagen en tijden waarop de ploeg bij elkaar komt. Als dat niet het geval is, plan het schema dan zo lang mogelijk van tevoren, zodat cheerleaders dienovereenkomstig kunnen plannen. Als je jongere cheerleaders of een junior varsity-team coacht, kunnen veel meisjes ook afhankelijk zijn van ouders en anderen voor ritjes.
  • Maak een pakketje met alle basis-aanmoedigingsbewegingen waarvan je denkt dat de meisjes ze moeten raadplegen, een lijst met regels voor je team (zoals geen kauwgom, haar altijd omhoog) en woorden voor al het gejuich dat je plant om de ploeg les te geven. Deel alle informatie over aankomende inzamelingsacties.
  • Plan om de oefening in verschillende fasen op te delen. Neem tien minuten de tijd om de oefentijden en regels door te nemen. Besteed nog eens tien tot vijftien minuten aan het opwarmen en strekken van de meisjes. Besteed de rest aan het buitengewoon goed leren van twee of drie gejuich. Geef de tijd om uit te rekken en af te koelen.
  • Beëindig de eerste training met een positieve noot en herinner de ploeg eraan wanneer de volgende training zal zijn.

Doorlopende taken

Er zijn een aantal doorlopende taken waardoor je opv alt als coach en die je cheerleaders helpt het beste uit zichzelf te halen.

  • Focus bij elke training op de basis. Zorg ervoor dat de bewegingen scherp en strak zijn, de stemmen luid en werk aan precisie.
  • Communiceer wijzigingen in het schema snel via een telefoonboom die u bij de eerste training aanmaakt of door iedereen een e-mail te sturen. Je zult moeten ontdekken welke methode het beste werkt voor je team en ouders.
  • Neem een cheerleadingkit mee naar alle wedstrijden/optredens. Het pakket moet extra spankies, haarelastiekjes, elastiekjes, gezichtsdoekjes, veiligheidsspelden, een klein naaisetje, vlekverwijderaar, pluisverwijderaar, schoenveters, haarlak, neutrale cover-up make-up, witte sokken (of welke kleur dan ook die je cheerleaders dragen), bevatten. EHBO-doos, lijst met contactpersonen voor noodgevallen voor elke cheerleader.

Na een paar oefeningen komt alles goed

Je vraagt je nu misschien af hoe je cheerleading kunt coachen, maar nadat je een paar trainingssessies hebt geleid, zul je erachter komen wat het beste werkt voor jouw persoonlijke coachingstijl. Na een paar trainingen zul je je draai vinden en zou je team moeten gaan schitteren. Vergeet niet dat de beste teams weten hoe ze hard moeten werken, maar dat de trainingen ook leuk en lonend zijn.

Aanbevolen: