17 Prachtige ontwerpen voor hoofdslaapkamers en badkamers & Ideeën

Inhoudsopgave:

17 Prachtige ontwerpen voor hoofdslaapkamers en badkamers & Ideeën
17 Prachtige ontwerpen voor hoofdslaapkamers en badkamers & Ideeën
Anonim

Ensuite badkamers

Afbeelding
Afbeelding

Aan elkaar gekoppelde hoofdslaapkamers en badkamers worden steeds vaker in nieuwe woningen geïnstalleerd. Deze bed-badcombinaties kunnen op talloze manieren worden gestyled, maar moeten minimaal één verbindingspunt hebben. Dit vergemakkelijkt de overgang van het ene gebruik naar het andere, terwijl het toch een gevoel van continuïteit in huis biedt.

Het schilderen van de muren van beide kamers in dezelfde kleur kan helpen een gevoel van eenheid te creëren, vooral als de kamers gescheiden zijn door een smalle deuropening.

Vloerkeuze

Afbeelding
Afbeelding

Als de muurkleur in een kamer zo dramatisch is dat herhalen te veel zou zijn voor de ruimte, overweeg dan om in beide kamers dezelfde vloer te gebruiken. Hoewel hardhout en tapijten geen geweldige keuzes zijn voor badkamers, kunnen stenen of porseleinen tegelvloeren in slaapkamers met veel effect worden gebruikt, vooral in huizen in zowel moderne als ouderwetse stijl.

Vergeet niet om de grootte van de vloertegels groot te houden om een drukke vloer te voorkomen. Het patroon van de tegels kan van de ene kamer naar de andere veranderen als er extra details gewenst zijn.

Arches

Afbeelding
Afbeelding

Een manier om een slaapkamer te openen naar een badkamer zonder een volledig open plattegrond te creëren, is door bogen in de deuropeningen te gebruiken. Dit helpt de twee ruimtes af te bakenen, terwijl ze open voor elkaar blijven. Door de herhalende vorm van de boog in de badkamer te gebruiken, wordt het ontwerp versterkt en wordt een gevoel van continuïteit aan de ruimte gegeven.

Maak een centraal punt

Afbeelding
Afbeelding

Voor grote slaapkamer-badkamersuites kunt u overwegen de twee kamers naar elkaar toe te openen om een ruime plattegrond en een ontspannen sfeer te creëren. Zorg er in dit geval voor dat u een centraal punt in de badkamer creëert dat gemakkelijk zichtbaar is vanuit de slaapkamer.

Een vrijstaand bad in het midden van een kamer is de perfecte manier om een spa-achtig gevoel in de ruimte te creëren. Veel texturen en moderne lijnen zorgen ervoor dat de twee kamers goed samenwerken.

Voeg een vleugje kleur toe

Afbeelding
Afbeelding

Als de slaapkamer een dramatische kleur heeft, helpt het om de badkamer een beetje te verzachten om het oog een rustplaats te geven. Het helpt echter wel om slechts één klein vleugje van de dramatische kleur toe te voegen aan het rustigere badkamerpalet.

Een gordijn boven het bad in dezelfde kleur als de slaapkamermuren is de perfecte manier om de gestructureerde en koele leistenen tegels te compenseren.

Gebruik zwart als neutraal

Afbeelding
Afbeelding

Neutrale kleuren worden vaak gebruikt in badkamers, maar kunnen een slaapkamer een saaie uitstraling geven als ze door beide ruimtes worden gedragen.

Als je kleur schuwt, overweeg dan om in beide ruimtes een paar kleine hoeveelheden zwart toe te voegen aan een verder neutraal ontwerp. Zwart glas of stenen tegels kunnen een verder vanillekleurige badkamer aankleden, terwijl stoffen een dramatische flair aan de slaapkamer kunnen toevoegen.

Reflectie

Afbeelding
Afbeelding

Onthoud dat de hoofdbadkamer een weerspiegeling moet zijn van de rest van het huis, zelfs als deze ervan wordt gescheiden door de hoofdslaapkamer. Deze blokhutbadkamer heeft een rustieke wastafel en veel natuurlijk materiaal om hem te verbinden met de rest van het huis, terwijl de muurkleur hem aan de slaapkamer verankert.

Kleine kleurtoevoegingen

Afbeelding
Afbeelding

Als je slaapkamer in een felle kleur is geschilderd die een kleine badkamer zou overweldigen, overweeg dan om deze als accent te gebruiken terwijl je de andere kleuren neutraal houdt. Deze met mozaïek bedekte badkamer gebruikt de slaapkamerkleur aan de boven- en onderkant van elke kolom, waardoor de kleur naar voren komt zonder de kamer te overheersen.

Mimische vormen

Afbeelding
Afbeelding

Als je hoofdbadkamer en slaapkamer met elkaar in verbinding staan, overweeg dan om de vormen in beide kamers na te bootsen voor een gevoel van continuïteit. In deze slaapkamer/badkamercombinatie hebben de wastafel- en nachtkastjes dezelfde basisvorm en hardware, waarbij het patroon in beide kamers wordt herhaald.

Verschillende kleuren helpen de gebieden te scheiden en te definiëren.

Kleedkamer

Afbeelding
Afbeelding

Als je een kleine scheiding wilt tussen de hoofdslaapkamer en de aangrenzende badkamer, overweeg dan om er een kleedkamer tussen te plaatsen. De kleedkamer fungeert als buffer tussen de twee ruimtes, waardoor totaal verschillende ontwerpen in de twee ruimtes mogelijk zijn, terwijl er ook extra, ingebouwde opslagruimte voor beide ruimtes wordt geboden.

Spiegelmuur

Afbeelding
Afbeelding

Maak de ruimte tussen de slaapkamer en de badkamer groter en laat de badkamer veel groter lijken met een spiegelwand. Deze muur geeft wat privacy aan de badkamergebruiker vanuit de slaapkamer, terwijl hij de rest van de ruimte weerspiegelt en de ruimte visueel opent.

Ingetogen luxe

Afbeelding
Afbeelding

Het hebben van een accentmuur in je slaapkamer of badkamer betekent niet dat je een heldere of opvallende kleur moet gebruiken. Deze donkere taupemuur voegt een gevoel van rijkdom en luxe toe aan de slaapkamer, terwijl het palet voor de badkamer wordt vormgegeven met rustige neutrale tinten.

Luxe badkamer

Afbeelding
Afbeelding

Neutrale tinten in de badkamer kunnen bijzonder luxueus zijn als ze via de materialen worden geïntroduceerd. Deze marmeren badkamer maakt gebruik van structuurbehang dat de donkere kleur van de vloer oppikt en ook aansluit bij de slaapkamer.

Zitkamer

Afbeelding
Afbeelding

Als er ruimte is tussen de hoofdslaapkamer en de badkamer, overweeg dan om van deze ruimte een aparte zitkamer te maken. Een zitkamer kan qua ontwerp een geweldige overgangsruimte zijn tussen de twee ruimtes, waarbij kleuren, texturen en materialen uit beide ruimtes worden gecombineerd.

Herhalende vormen

Afbeelding
Afbeelding

Het plafond van deze slaapkamer vormt de inspiratie voor de rest van het ontwerp van de kamer. Door de vorm over te nemen en te herhalen in de rest van de kamer, terwijl je deze benadrukt met witte verf, krijgt de kamer zowel een eigentijds als een warm, traditioneel gevoel.

Bianco Venetino

Afbeelding
Afbeelding

Dezelfde soort continuïteit kan in de badkamer worden bereikt door één materiaal - in dit geval Bianco Venetino-marmer - in de hele kamer te gebruiken. De herhalende vormen van rechthoeken in de tegels, gootstenen en aanrecht helpen het ontwerp verder uit te dragen.

Maak een tegelkleed

Afbeelding
Afbeelding

Als er een vloerkleed in de hoofdslaapkamer ligt dat kleur, textuur of interesse aan de ruimte toevoegt, overweeg dan om het uiterlijk van tegels in de badkamer te dupliceren. Tegeltapijten kunnen eenvoudig zijn, gemaakt van grote tegels in twee kleuren, of het kunnen dramatische mozaïekcreaties zijn. In beide gevallen richten ze het oog en voegen ze interesse toe aan een verder utilitaire ruimte.

Je hoofdslaapkamer en badkamer moeten je toevluchtsoord zijn. Zorg ervoor dat u de tijd en moeite erin investeert die nodig zijn om uw dromen waar te maken.

Aanbevolen: