Moeiteloze ideeën voor prachtige winterfamiliefoto's

Inhoudsopgave:

Moeiteloze ideeën voor prachtige winterfamiliefoto's
Moeiteloze ideeën voor prachtige winterfamiliefoto's
Anonim

Wat te dragen in de winter familiefoto's

Afbeelding
Afbeelding

Uitzoeken wat je op foto's moet dragen is altijd een beetje een uitdaging, maar als je daar de koude wintertemperaturen aan toevoegt, kan het nog lastiger aanvoelen. Maar geen zorgen. Winterfamiliefoto's zijn eigenlijk het gemakkelijkst om aan te kleden, omdat de achtergronden meestal superneutraal zijn. Een paar kleurenschema's zijn bewezen winnaars, en je kunt ze gebruiken als inspiratie voor het kiezen van je outfits en achtergronden.

Een goed startpunt zijn warme tinten. Winterlicht is meestal koel gekleurd (en vaak heel helder), dus het is altijd een goed idee om het op te warmen met je kledingkleuren. Denk aan jassen en accessoires in bordeauxrode en oranje tinten, gemengd met lichtere neutrale tinten.

Gezellige wollen kleding en een vleugje kleur

Afbeelding
Afbeelding

Besneeuwde bossen vormen prachtige achtergronden voor winterfoto's voor familiefoto's, en de perfecte bosoutfits zijn knusse truien en wollige accessoires met een felle kleuraccent. Om deze look af te maken, laat iedereen zich grotendeels in neutrale kleuren kleden en een opvallende tint kiezen om te accentueren. Goud is een goede keuze.

Snelle tip

Een eenvoudige formule voor het toevoegen van een vleugje kleur is om één persoon een kledingstuk in die tint te laten dragen en vervolgens dezelfde tint te herhalen in de accessoires van anderen.

Mad for Plaid in Winter Familiefoto's

Afbeelding
Afbeelding

Plaid is een andere winnende optie voor je outfits. Kleed enkele gezinsleden in effen kleuren en meng vervolgens verschillende plaids met één herhalende kleur. Iemand zou bijvoorbeeld een opvallend rood overhemd met buffelruit kunnen dragen, en iemand anders zou een jurk kunnen dragen met een kleiner geruit patroon in dezelfde rode tint.

Zachte pastelkleuren voor moeiteloze coördinatie

Afbeelding
Afbeelding

Pasteltinten voegen een beetje kleur toe aan een verder gedempte foto, en het leuke van deze tinten is dat je er niet super matchend uit hoeft te zien om het kleurenschema te laten werken. Het winterlicht kan zacht bewolkt zijn, waardoor uw familiefoto's een flatterend licht met weinig contrast krijgen. Als je outfits ook weinig contrast hebben, zoals een selectie pastelkleuren, zal de hele foto in elkaar passen zonder dat het lijkt alsof je te veel je best hebt gedaan.

Wit-op-witte sneeuwfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Een andere mooie optie met laag contrast is het dragen van tinten wit en ivoor tegen een besneeuwde achtergrond. Kleed iedereen in variaties op dit thema, met verschillende texturen zoals breisels en bont. Uw foto's zullen verfijnd en elegant aanvoelen zonder veel werk van uw kant.

Snelle tip

Zorg ervoor dat je van tevoren met je fotograaf over een wit-op-wit kleurenschema praat. Afhankelijk van de verlichting kan dit voor een fotograaf lastig zijn om werk te maken (je wilt tenslotte niet helemaal opgaan in de sneeuw). De fotograaf moet ervoor zorgen dat er meer licht op u v alt dan op de achtergrond, en dat kan van invloed zijn op uw locatiekeuze.

Heldere bijpassende jassen

Afbeelding
Afbeelding

Als je kinderen hebt van ongeveer dezelfde leeftijd en het budget om dit te ondersteunen, zijn bijpassende winterjassen een schattige keuze voor je familiefoto's. Zoek naar felle jassen met bontmutsen en kleed alle anderen in neutrale kleuren. Hierdoor staan de jassen (en de kinderen die ze dragen!) centraal op de foto's.

Speelse gemengde kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Een speelse keuze is om veel kleur in je winterse familiefoto's te brengen, vooral als je ergens fotografeert met een neutrale achtergrond. Kleurrijke jassen, truien met patronen, felgekleurde hoeden en mooie sjaals creëren een overvloed aan grillige tinten die super goed werken bij foto's van jonge kinderen. Meng een paar lichtgekleurde neutrale kleuren om het mooi en helder te houden.

Niet-bijpassende neutrale kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft niet gek te worden om iedereen in dezelfde kleuren te laten kleden, vooral als je een grote groep op je foto's wilt hebben. Vraag in plaats daarvan gewoon aan de gezinsleden om neutrale jassen en truien te dragen; het is niet nodig om een specifieke tint te kiezen. Zwart, bruin, bruin, ivoor, grijs en beige zien er allemaal prachtig uit en leggen de nadruk op de gezichten van mensen in plaats van op wat ze dragen.

Verbluffende tinten blauw

Afbeelding
Afbeelding

Een kleurenschema voor een winterfamiliefoto dat altijd werkt, is een palet van gemengde blauwtinten. Dit ziet er prachtig uit bij elke achtergrond en geeft een super winterse sfeer aan je foto's. Mix licht-ijsblauwe breisels met marineblauwe en middelblauwe jassen en wollen items om lagen met gezellige en coole charme te creëren.

Modieus bont voor uw winterfamiliefoto's

Afbeelding
Afbeelding

Bont is een leuk element om in je foto's te verwerken, omdat het goed past in accessoires, kapmantels en zelfs jassen. Geef een paar mensen op de foto iets harigs om te dragen, en het hele plaatje ziet er in elkaar gezet uit, zelfs als je verschillende kleuren en kledingstijlen hebt. Dit is vooral handig voor familiefoto's van meerdere generaties.

Wollen maxirok met neutrale kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Het kan leuk zijn om een wollen maxirok mee te nemen en dat een gezellige, vrouwelijke stijl aan je foto's toe te voegen. Je hoeft de kleding van anderen niet neutraal te houden, maar als je dat wel doet, zal de rok meer impact hebben en niets anders afleiden. Dit kan een zeer verfijnde look zijn die eigenlijk vrij eenvoudig te realiseren is.

Eenvoudige outfits voor binnenfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Winterfamiliefoto's buiten bieden veel geweldige achtergrondopties, maar soms kan het weer je dwingen om binnen te fotograferen. Als dit het geval is, zoek dan een plek met veel licht, bijvoorbeeld naast een schuifpui of een groot raam. Het lukt je misschien niet om een volledig overzichtelijke achtergrond te krijgen, dus zorg ervoor dat je outfits gezellig en eenvoudig blijven om dat te compenseren. Truien in neutrale tinten zijn perfect, net als simpele tops.

Bewezen tips voor succesvolle winterfamilieportretten

Afbeelding
Afbeelding

De winter is echt een geweldige tijd om familiefoto's te laten maken, maar er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden om uw fotosessie tot een succes te maken:

  • Blijf warm. Koude mensen zijn geen gelukkige mensen, dus draag iets dat warm genoeg is. Plan ook pauzes in om op te warmen in de auto.
  • Fotografeer in de middag. Winterdagen zijn meestal het warmst in de middag, en dan krijg je ook het beste licht. Als het een zonnige dag is, ga dan ongeveer een uur door voordat de zon ondergaat.
  • Word actief. Je kunt zeker een aantal foto's maken terwijl iedereen samen poseert en lacht, maar je kunt ook enkele actieve foto's maken. Vooral als je kleintjes hebt, kan het veranderen van dingen en het toevoegen van een leuke activiteit zoals sleeën of een sneeuwballengevecht je foto's extra charme geven.

Het draait allemaal om de emotie

Afbeelding
Afbeelding

Wat je draagt voor je winterfamiliefoto's doet er toe, maar is niet het allerbelangrijkste. Emotie zorgt ervoor dat uw foto's echt opvallen en de familiestukken worden die ze zouden moeten zijn. Doe eens gek en laat zien dat je van elkaar houdt, hoe koud de temperaturen ook zijn.

Aanbevolen: