Prachtige ideeën voor doopversieringen

Inhoudsopgave:

Prachtige ideeën voor doopversieringen
Prachtige ideeën voor doopversieringen
Anonim
doopversieringen
doopversieringen

Het verwelkomen van een nieuwe baby in de geloofsfamilie is een zeer sentimentele gelegenheid vol leven, liefde, traditie en vreugde. Maak er een gedenkwaardig feest van met opbeurende decoraties in een comfortabele omgeving.

Decor voor de doopceremonie

Bel de kerk ruim van tevoren om afspraken te maken voor de doop of doopceremonie. Elke kerk heeft andere regels of eisen over wat er van het gezin wordt verwacht. Op dit moment kunt u vragen stellen over eenvoudige, smaakvolle decoraties voor de ceremonie, zoals bloemstukken, kaarsen en een spandoek met de naam van het kind, waarmee u hem in de gemeente kunt verwelkomen.

De feestruimte versieren

Bloemen voor doopkaars
Bloemen voor doopkaars

Ouders of peetouders van een pasgedoopt kind organiseren gewoonlijk een bijeenkomst of feest om de doop of doop van de baby te vieren. Dit kan ook worden georganiseerd of gepland door goede vrienden of familieleden. De bijeenkomst kan klein zijn en alleen directe familie omvatten, of zeer groot zijn, inclusief familieleden en vrienden.

Gemeenschappelijke doopdecoratiesymbolen

De meest voorkomende symbolen die worden gebruikt voor de versiering bij een doop, zijn de symbolen die rechtstreeks verband houden met de intrede van de baby in haar religieuze familie. Symbolen worden vaak afgewisseld met een speciaal woord, vers of zin, zoals 'Zegeningen' of 'Dit kind is gezegend'. Veel voorkomende motieven zijn:

  • Kruisen: Een van de meest voorkomende thema's, het kruis staat centraal in de christelijke religie en wordt vaak aangetroffen op doopgerelateerde voorwerpen.
  • Angels: Engelen hebben een religieuze betekenis en geven een lieflijk tintje aan de versieringen.
  • Bijbels: Als het belangrijkste religieuze boek voor christenen is de Bijbel een ander veel voorkomend motief in decoraties.
  • Duiven: Duiven, het symbool van vrede en de Heilige Geest, zijn een elegant thema voor een doop.
  • Babyschoentjes: Een paar kleine babyschoentjes of doopschoentjes zijn een delicaat motief.
  • Biddende handen: Het beeld van biddende handen is geschikt voor een doop, omdat het zowel de gebeden van anderen voor het kind als de toekomst van het kind in het geloof kan vertegenwoordigen.

Algemene decoratie-ideeën

Het feest kan plaatsvinden bij iemand thuis, in een gehuurde feestzaal of -zaal, of in een restaurant. Hoe groot de bijeenkomst ook is of waar deze ook plaatsvindt, het gebruik van inspirerende of handgemaakte decoraties kan een speciaal tintje aan het evenement toevoegen.

Vaantjes in wimpelstijl

Doop vaandel
Doop vaandel

Verzamel wat kartonpapier, lint of touw, hobbyverf en een perforator en maak een spandoek om aan de muur, over de schoorsteenmantel of boven de buffettafel te hangen. Snijd het karton in vierkanten of driehoeken en stencil een letter op elke kaart. Maak een gaatje in elke bovenhoek en rijg een boodschap aan elkaar, zoals 'God Bless' aan het ene touwtje en de naam van de baby aan het andere.

Tissuepapier Pom-Poms

Roze en blauwe pompons
Roze en blauwe pompons

Maak grote pompons om aan het plafond te hangen, op dezelfde manier als voor het maken van bloemen van vloeipapier. Het enige echte verschil is de grootte; gebruik volledige vellen vloeipapier, gevouwen en doormidden gesneden. Bind een lang lint rond het midden van de vellen zodra ze in accordeonstijl zijn gevouwen, om ze aan het plafond of aan een lamp te hangen nadat je klaar bent met het opschudden van de vellen.

Tule stoelsjerp

Stoel sjerp
Stoel sjerp

Verfraaide rugleuningen van stoelen met een tule sjerp. Witte tule past bij de tafelbekleding of u kunt een van de tinten uit uw kleurenschema kiezen. Vijf meter tule bedekt drie stoelleuningen van 17-1/2 inch breed. Knip een stuk tule van vijf meter in drie gelijke delen van elk 53 inch. Wikkel de tule rond de bovenkant van de stoel en maak een knoop in de rug. Waaier de omwikkelde tule uit om een groter deel van de rugleuning van de stoel te bedekken.

Dooptafeldecoraties

Decoraties voor een doopbijeenkomst moeten een gevoel van zachtheid en elegantie opwekken. Denk aan pastelkleuren en laagjes wit. Bedek tafels met witte tafelkleden voor een neutrale achtergrond en breng vervolgens bijpassende kleuren aan op het serviesgoed, ook al is het zo simpel als papieren borden, kopjes en servetten met kleurrijke middenstukken. Je kunt tafels ook aankleden met placemats en tafellopers. Zet een grote tafel op met diverse lekkernijen en lekkers en laat de gasten zichzelf bedienen.

Kleurenschema's voor de tabellen

  • Overweeg voor een jongen wit met zachte blauwe en groene tinten, zilver of grijs, blauw met bruin of lichtgroen en bruin.
  • Voor een meisje overweeg je wit met roze en oranje, geel, paars of grijs.
  • Voor een jongen/meisje-tweeling, overweeg wit met roze en blauw, geel en blauw, geel en groen of roze en groen.

Middelpuntideeën

Centerpieces voor tafels hoeven niet ingewikkeld te zijn als je eenvoud en elegantie in gedachten houdt:

  • Verse bloemen- Volg je kleurenschema met witte lelies, witte en roze of blauwe anjers of baby's adem in blauwe of roze potten.
  • DIY tissuepapierbloemen - Creëer zachte, volle bloemen in elke kleur met behulp van verschillende vierkante vellen tissuepapier, in accordeonstijl gevouwen en in het midden samengebonden. Knip elk uiteinde in de vorm van een afgerond bloemblaadje en begin met het ontvouwen van de lagen papier om de bloem te vormen. Bekijk de hele tutorial op YouTube.
  • Marshmallow kruisen - Dompel elk uiteinde van een marshmallow in gesmolten witte chocolade en bedek deze met hagelslag die bij jouw kleurenschema past. Rijg vier marshmallows op een bamboestokje en gebruik tandenstokers om er één aan elke kant bij de bovenkant vast te maken, zodat een kruis ontstaat. Steek het stokje in een kleine vaas met bloemen of een glazen bakje gevuld met op kleur afgestemde snoepjes zoals jelly Beans, kauwgomballetjes of gecoate chocoladeballetjes.
  • Kruiscontainers met strasssteentjes - Koop een paar goedkope glazen vazen of potten en gebruik zelfklevende strasssteentjes om ze te verfraaien met sprankelende kruisjes. Als ze niet goed hechten, gebruik dan een tandenstoker om een beetje doorzichtige, drogende lijm, zoals Household Goop, aan te brengen. Voeg water, bloesems en drijvende kaarsen toe voor eenvoudige, maar toch elegante centerpieces.

Gunsideeën

Doopbedankjes kunnen ook als decoratie dienen als ze kunstig in mooie manden, kommen, schalen of gelaagde dienbladen worden gerangschikt.

Cake pops - Vul een taartschaal met in chocolade gedoopte cakeballetjes op een stokje. Doop ze in witte chocolade met hagelslag die bij jouw kleurenschema past. Er is een YouTube-video met de titel Beginnersgids voor het maken van cakepops, als je een tutorial nodig hebt over hoe je ze kunt maken.

Bloemen in terracottapot
Bloemen in terracottapot
  • Bloempotbedankjes- Vier een lentedoop met kleine terracotta plantenbakken gevuld met bloemen. Spuit de potten vóór het planten met een witte primer en daarna met metallic zilver. Plant kleine bloemen zoals Afrikaanse viooltjes of viooltjes in elke pot en knoop een satijnen lint rond de buitenkant. Snij een houten spiesje doormidden en bevestig een papieren label aan de bovenkant met de tekst: 'Bedankt voor uw aanwezigheid' of 'Een geschenk als blijk van waardering."
  • Kaarsbedankjes - Gebruik glitter-knutselverf ontworpen voor glas om kleine glazen votieven te verfraaien met zilveren of gouden kruisen. Gebruik witte, roze of lichtblauwe kaarsen. Doe ze allemaal in een klein geschenkdoosje met daarop een strikje of een gepersonaliseerd cadeaukaartje.

Waar te koop

De meeste feestwinkels bieden een selectie doopversieringen. Religieuze winkels en winkels die gespecialiseerd zijn in kinderartikelen mogen ze ook verkopen. De volgende winkels verkopen feestartikelen en decoraties voor doopfeesten.

  • Oriental Trading Company - Hier vindt u gepersonaliseerde papieren servetten en papieren serviesgoed met een geloofsthema.
  • BigDotofHappiness.com - Een ruime keuze aan gepersonaliseerde banners, feestpakketten met kleurenthema met ballonnen, pom-poms van vloeipapier, honingraatballen en slingers, placemats en roze en blauwe gekruiste ballonnen van mylar.
  • Shindigz - Vind een grote selectie serviesgoed, banners, uitnodigingen, confetti, ballonnen, gepersonaliseerde fotokaarten en meer.

Voeg een feestelijk tintje toe

Een doop is een bijzondere gebeurtenis in het leven van een kerk, maar ook een gebeurtenis die door de familie zal worden herinnerd. Bovendien worden dopen doorgaans onderdeel van de officiële kerkgeschiedenis, dus het is een belangrijke dag die je wilt herdenken. Het toevoegen van een feestelijk tintje met schattige of elegante decoraties kan de dag nog specialer maken.

Aanbevolen: