8 Handig schattige kleine badkamerdecoratie-ideeën

Inhoudsopgave:

8 Handig schattige kleine badkamerdecoratie-ideeën
8 Handig schattige kleine badkamerdecoratie-ideeën
Anonim

Versieren met uniforme kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Het inrichten van een kleine badkamer kan een grote uitdaging zijn. Er zijn echter veel trucs om de ruimte visueel te vergroten en te verfraaien door middel van decoratie.

Begin met een eenvoudig kleurenpalet. Gebruik herhaaldelijk dezelfde kleuren door de ruimte door één tegel op de vloer en muren te gebruiken en dezelfde kleur voor alle verf. Werk af met accessoires zoals spiegels en schansen die passen bij de overheersende kleur in de kamer om de ruimte visueel te vergroten. Deze look past in vrijwel elke badkamerstijl; verander gewoon de materialen en stijl.

Een accentmuur toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Accentmuren trekken je zicht naar een deel van de kamer, waardoor de ruimte visueel wordt verlengd. Dit werkt vooral goed bij het gebruik van koelere tinten, die zich terugtrekken uit het oog.

Verbeter deze look door het gebruik van texturen zoals tegels in leerlook, tegelmozaïekbehang of kunstverfafwerkingen die bij elke badkamerstijl passen.

Lift dingen omhoog

Afbeelding
Afbeelding

Creëer ruimte door wat lucht onder je wastafel, wastafel, toilet en andere meubels te brengen. Gebruik een hoge tafel met poten als wastafel om de ruimte eronder te laten zien en creëer ruimte in de kamer voor traditionele ontwerpstijlen, of monteer de gootsteen of wastafel aan de muur voor een modernere uitstraling. Voeg extra opbergruimte toe door glazen planken aan de muur te bevestigen die opgaan in de omgeving.

Trek het oog omhoog

Afbeelding
Afbeelding

Als je badkamer erg weinig ruimte heeft, trek dan de aandacht naar boven. Strepen kunnen de kamer verlengen door het oog naar boven te trekken. Gebruik voor traditionele badkamers een beschot voor de onderste helft van de muren en behangstrepen erboven. Modernere badkamers kunnen tegels gebruiken om de vloer en de muren samen te lijnen.

Smelt in de muren

Afbeelding
Afbeelding

Door de badkamer in één kleur te houden, kun je dingen als planken en handdoekrails direct in de muren laten opgaan. Dit zorgt ervoor dat het niet lijkt alsof ze uitsteken in de kamer en in de weinige ruimte die er is. Ingebouwde planken zijn bijzonder mooi in kleine badkamers, omdat ze naar binnen bewegen in plaats van naar buiten.

Spiegels toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Spiegels zijn geweldig in het creëren van de illusie van extra ruimte. Gebruik in kleine badkamers voldoende spiegels om de kamer opener te maken. Kies voor één grote, ingelijste spiegel die de muur vult in traditionele baden, of ga voor een funky look met spiegels in meerdere formaten voor een meer eigentijdse look. Wees niet bang om ook op ongebruikelijke plaatsen spiegels te gebruiken om de visuele ruimte in de kamer te verdubbelen.

Plaats accessoires in de muren

Afbeelding
Afbeelding

Kleine badkamers hebben meestal kleine wastafels. Verminder de rommel die vaak gepaard gaat met kleine spoelbakken door je accessoires direct aan de muur te plaatsen. Aan de muur gemonteerde zeepbakjes en tandenborstelhouders besparen veel werkbladruimte. Gebruik in de douche een verzonken nis om te voorkomen dat zeepjes in een kleine doucheruimte binnendringen.

Bouw ze in de kamer

Afbeelding
Afbeelding

Kunt u geen wastafel, wastafel of spiegel vinden die de perfecte maat heeft voor uw kleine badkamer? Overweeg om ze rechtstreeks in de kamer te bouwen. Lijst een platte spiegel in met tegelwerk om een omvangrijk frame te voorkomen, en bouw een wastafel die recht uit de muur komt. Tegel het in dezelfde kleuren als de wandtegel, zodat het naar de achtergrond verdwijnt, in plaats van op te dringen in de visuele ruimte.

Bekijk deze badkamergalerijen voor meer badkamerinspiraties en -ideeën.

Aanbevolen: