Welke huishoudelijke producten kan ik gebruiken om mijn houten terras schoon te maken?

Inhoudsopgave:

Welke huishoudelijke producten kan ik gebruiken om mijn houten terras schoon te maken?
Welke huishoudelijke producten kan ik gebruiken om mijn houten terras schoon te maken?
Anonim
kracht was
kracht was

Ziet uw terras er smerig en vies uit, maar heeft u het schoonmaken uitgesteld omdat u niet over gespecialiseerde schoonmaakmiddelen beschikt? Stel deze taak niet langer uit. Er zijn veel gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen die ervoor zorgen dat uw terras er snel en gemakkelijk fris uitziet zonder dat u daarvoor naar de winkel hoeft.

Dekreiniging Huishoudelijke producten

Wanneer u huishoudelijke schoonmaakproducten kiest voor het schoonmaken van uw terras, wilt u er zeker van zijn dat u uw gezin, uw huisdieren en het hout van het terras beschermt. Door milieuvriendelijke producten en gereedschappen te kiezen, hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke schade.

borstel met lange steel

Ongeacht het type terrasreiniger dat je kiest, je hebt een borstel met lange steel nodig om je terras schoon te schrobben. In veel gevallen zal een buitenbezem prima werken, maar het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat deze harde borstelharen heeft die het vuil uit uw houten terras verwijderen.

Zuurstofbleekmiddelproducten

Er zijn een aantal poedervormige zuurstofbleekproducten op de markt, en de kans is groot dat je er al een in huis hebt. Zuurstofbleekmiddel combineert, in tegenstelling tot Clorox-bleekmiddel, natuurlijke natriumcarbonaat of natuurlijke borax en waterstofperoxide tot een poedervormige substantie. Wanneer deze stof in water oplost, komt er zuurstof vrij om hardnekkige vlekken en vastzittend vuil te verwijderen. Zuurstofbleekmiddelen zijn volledig milieuvriendelijk en zullen de kleur van de vlek op uw houten terras niet aantasten.

Veel voorkomende zuurstofbleekproducten zijn Oxiclean, Oxy-Boost, Ajax, Wolman Deck and Siding Brightener en Clorox Oxy Magic. Om de reiniger op uw terras te gebruiken, mengt u eenvoudigweg het poeder met de aanbevolen hoeveelheid warm water en werkt u in gedeelten over uw terras, waarbij u het dek nat maakt, het product laat intrekken en vervolgens het gedeelte schrobt met een borstel met een lange steel voordat u de reiniger op uw terras gebruikt. het gebied schoonspoelen.

Als je geen zuurstofbleekmiddel bij de hand hebt, controleer dan je wasmiddel om te zien of het gemaakt is met natriumpercarbonaat of natriumperboraat. Dit zijn de actieve ingrediënten in zuurstofbleekproducten, en u kunt uw wasmiddel eenvoudig met warm water mengen om uw terras op een vergelijkbare manier schoon te maken.

Azijn en baksoda

Voor een ander goedkoop alternatief voor dure dekreinigingsproducten kun je proberen gelijke delen warm water te mengen met witte azijn en zuiveringszout. Azijn doodt bacteriën en schimmels die zich hebben ontwikkeld terwijl baking soda ontgeurt en verfrist. Nadat u het mengsel hebt aangebracht, moet u het dek grondig schrobben met een borstel met een lange steel en het een aantal minuten laten staan.

Krachtwasmachine

Als je een hogedrukreiniger hebt, kan het water onder druk snel vuil en aanslag op een houten terras wegspuiten. Het enige waar u rekening mee moet houden wanneer u dit gereedschap gebruikt, is dat de enorme kracht van het opspattende water mogelijk uw hout of de afwerking van het terras kan beschadigen. Zorg ervoor dat je deze reiniger met voorzichtigheid gebruikt.

Periodieke reiniging

Als het weer in het vroege voorjaar begint op te warmen, plan dan om je terras minstens één keer grondig schoon te maken met de huishoudelijke producten die je bij de hand hebt. Nadat je het grondig hebt schoongemaakt, kun je het om de paar weken schoonmaken met warm water en zuiveringszout. Je zult een goed gevoel hebben over hoe je deck eruit ziet en je zult het geweldig vinden om te weten dat de producten die je gebruikt goedkoop en veilig zijn voor je gezin.

Aanbevolen: