Kan ik in de herfst een onkruidverdelger gebruiken in mijn moestuin?

Inhoudsopgave:

Kan ik in de herfst een onkruidverdelger gebruiken in mijn moestuin?
Kan ik in de herfst een onkruidverdelger gebruiken in mijn moestuin?
Anonim
val groenten in een mand
val groenten in een mand

Bezorgdheid over het gebruik van onkruidverdelgers rond de oogsttijd kan de vraag oproepen: "Kan ik in de herfst onkruidverdelgers in mijn moestuin gebruiken?" Verschillende onkruidverdelgers kunnen veilig in de herfst worden toegepast. Lees altijd de aanwijzingen op de verpakking van alle onkruidverdelgers, pesticiden of onkruidbestrijdingsproducten die u in het tuincentrum koopt, en volg deze nauwkeurig op.

Kan ik in de herfst een onkruidverdelger gebruiken in mijn moestuin

Je kunt in de herfst een onkruidverdelger in de moestuin gebruiken, maar je moet wel de juiste onkruidverdelger kiezen. Voordat u onkruidverdelger aanschaft en gebruikt, moet u nadenken over uw redenen om het in de moestuin te gebruiken. Onthoud dat alles wat je op de planten of in de grond stopt uiteindelijk in de groenten terechtkomt die je oogst. Weet je zeker dat je chemicaliën wilt toevoegen aan de moestuin? Met de hand onkruid wieden blijft de veiligste optie voor het wieden van de moestuin.

Onkruidbestrijdingsmethoden en producten

Er zijn verschillende conventionele en biologische onkruidbestrijdingsproducten die geschikt zijn voor moestuinen en die in de herfst kunnen worden toegepast.

Preen:Preen onkruidverdelger werkt op onkruidzaailingen en doodt ze zodra ze tevoorschijn komen. Als de herfst de tijd van het jaar markeert waarin je aan het oogsten bent in plaats van plant, kan Preen een nuttige onkruidverdelger zijn. Omdat uw groenteplanten volwassen zijn, hebben ze geen last van de onkruidverdelgende ingrediënten van Preen. Op het etiket staat dat het het hele jaar door gebruikt mag worden. Organic Preen bevat ingrediënten die veilig zijn voor gebruik in de moestuin, maar zorg ervoor dat u dit product kiest in plaats van de generieke Preen-producten om de veiligheid rond eetwaren te garanderen. Verwijder al het volwassen onkruid voordat u Preen gebruikt. Het zal bestaand onkruid niet doden, maar het zal voorkomen dat nieuw onkruid de moestuin overneemt.

Preen Garden Onkruidpreventie - 16 lbs. - Beslaat 2.560 vierkante meter.
Preen Garden Onkruidpreventie - 16 lbs. - Beslaat 2.560 vierkante meter.

Glyfosaat: Glyfosaat is het actieve ingrediënt in onkruidverdelgers zoals Round Up, Kleenup en Weed Away, evenals in vele andere commerciële merken conventionele onkruidverdelgers. Deze chemische stof doodt de bladeren en wortels van volwassen onkruid. Het blijft niet in de grond zitten, dus als je het in de herfst op het onkruid aanbrengt, zal het volgend voorjaar, wanneer je klaar bent om je moestuin te planten, geen schade toebrengen aan nieuw geplante of opkomende groentezaailingen. Gebruik deze onkruidverdelger alleen als je al je groenten voor het seizoen hebt geoogst, aangezien elke vloeistof die op de bladeren van je groenteplanten terechtkomt, deze samen met het onkruid ook kan doden.

Andere methoden voor onkruidbestrijding

Er zijn verschillende andere methoden voor onkruidbestrijding voor herfstmoestuinen die organische, niet-chemische methoden bieden voor het onderdrukken of doden van onkruid.

Krantenlagen

Krant blokkeert zonlicht, en als je geraspte bladeren en gemaaid gras er bovenop stapelt, v alt het uiteen in een rijke compost die voedingsstoffen aan de moestuin toevoegt. Maak je geen zorgen over de inkt op de krant; de meeste kranten worden bedrukt met soja-inkt, die een plantaardige basis heeft en veilig is voor compostering. Gebruik alleen geen glanzend krantenpapier, zoals kortingsbonnen, advertenties of tijdschriften. In de herfsttuin kan het handig zijn om eerst al je groenten te oogsten en vervolgens de krantenmethode te gebruiken om onkruid te doden en te voorkomen dat het volgend voorjaar opkomt.

Om krantenpapier te gebruiken voor onkruidbestrijding, verspreidt u een laag krantenpapier van ongeveer zes vellen dik over het gebied waar u onkruid wilt onderdrukken. Leg een laag gemaaid gras of herfstbladeren erop. Voeg nog een laag krantenpapier toe van enkele vellen dik. Bevochtig het met water. De krant blokkeert het zonlicht, doodt onkruid en voorkomt dat zaden wortel schieten. Snijd volgend voorjaar eenvoudig een gat met uw troffel door de krant en plant uw groenten. Terwijl de krant, het gras en de bladeren afbreken, voegen ze rijke organische compost toe aan de grond.

Zonne-sterilisatie

Zonne-sterilisatie is een andere veilige methode voor onkruidbestrijding. Deze methode werkt het beste als je ermee begint in het heetste deel van het jaar, meestal in de late zomermaanden juli en augustus, of het hele jaar door in het diepe zuiden. Het is handig om de grond te steriliseren voordat u uw herfstgroenten of groenten plant die u hoopt te overwinteren. Maak het gedeelte van de tuin vrij door met de hand merkbaar onkruid te verwijderen. Neem vellen zwaar plastic, plaats ze over het gebied en veranker ze door aarde over de randen of rotsen te stapelen. Donker plastic of onkruidonderdrukkend landschapsweefsel werkt het beste, maar u kunt ook doorzichtig plastic gebruiken. De zonnestralen koken letterlijk de grond eronder, waardoor de temperaturen zo hoog oplopen dat ze de grond steriliseren.

Voor meer hulp bij uw herfstonkruidbestrijdingsmethoden voor de moestuin kunt u contact opnemen met uw plaatselijke County Cooperative Extension-agent. Voordat u iets in de tuin aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat u vertrouwd bent met het gebruik van chemicaliën in de buurt van groenten. "Kan ik in de herfst onkruidverdelger gebruiken in mijn moestuin?" is een vraag die met een volmondig 'ja' beantwoord kan worden, maar het is belangrijk om alle voor- en nadelen in overweging te nemen voordat je welke vorm van onkruidverdelger dan ook verspreidt.

Aanbevolen: