Kun je appelazijn gebruiken om schoon te maken? Basisprincipes om te weten

Inhoudsopgave:

Kun je appelazijn gebruiken om schoon te maken? Basisprincipes om te weten
Kun je appelazijn gebruiken om schoon te maken? Basisprincipes om te weten
Anonim
Fles biologische appelazijn
Fles biologische appelazijn

Veel mensen vragen zich af: "Kun je appelciderazijn gebruiken om schoon te maken?" Nou, dat kan. Ontdek hoe u appelciderazijn overal in huis kunt gebruiken. Ontdek enkele gebieden waar u thuis geen appelazijn kunt gebruiken.

Kun je appelazijn gebruiken om schoon te maken?

Als het gaat om schoonmaken met appelciderazijn, is dit een geweldige aanvulling op je schoonmaakarsenaal. Appelciderazijn is qua zuurgraad en reinigingskracht vergelijkbaar met witte azijn. Appelazijn heeft echter een zoetere geur. Degenen die een hekel hebben aan de azijngeur van witte azijn, kunnen appelciderazijn een haalbare optie vinden.

Gebruik van appelciderazijn versus witte azijn

Appelciderazijn wordt gemaakt door de fermentatie van gemalen appels, terwijl witte azijn wordt gemaakt door de fermentatie van graanalcohol. Het krachtige reinigingsmiddel in beide is azijnzuur. Afhankelijk van het merk dat je koopt, bevatten beide soorten azijn ongeveer 5% azijnzuur en de rest is water. Omdat de samenstelling van appelcider en witte azijn vergelijkbaar is, kun je deze schoonmaakmiddelen door elkaar gebruiken. Wanneer appelciderazijn echter opdroogt, laat het een zoete geur achter. Daarom zou je het kunnen gebruiken voor het schoonmaken van je keuken, vloeren of muren.

Witte azijn en appelazijn op tafel
Witte azijn en appelazijn op tafel

Apple Cider-azijn gebruiken voor het schoonmaken

Hoe je appelciderazijn gebruikt voor het schoonmaken, hangt af van waar je het gebruikt. Over het algemeen zul je voor de meeste schoonmaakprojecten echter appelciderazijn met water moeten mengen.

Appelciderazijn gebruiken voor algemene schoonmaak

Volg deze stappen om appelciderazijn te gebruiken voor algemene reiniging.

  1. Vul een glazen of plastic spuitfles voor ⅓ vol met appelciderazijn.
  2. Vul de rest van de spuitfles met water.
  3. Schud het mengsel tot het een heldere, consistente lichtbruine kleur heeft.
  4. Spuit werkbladen, fornuizen, badkuipen, toiletten, gootstenen en meubels in met het mengsel voor algemene reiniging.

Appelazijn gebruiken in de badkamer

Naast de algemene reiniging van de badkuip en de gootsteen, kun je ook appelciderazijn gebruiken als perfecte toiletpotreiniger.

  1. Vul de toiletpot met een paar kopjes appelciderazijn.
  2. Laat het een uur of twee zitten.
  3. Het toilet schrobben.

Appelazijn gebruiken in de keuken

Naast het afvegen van je aanrecht en het sprankelend maken van je gootsteen, heeft appelciderazijn een aantal unieke toepassingen voor het koffiezetapparaat of de vaatwasser.

Appelazijn voorkomt dat huisdieren op meubels kauwen
Appelazijn voorkomt dat huisdieren op meubels kauwen

Kan je appelazijn gebruiken om het koffiezetapparaat schoon te maken?

U kunt uw koffiezetapparaat moeiteloos schoonmaken met appelciderazijn. Door azijn door uw koffiezetapparaat te laten lopen, blijft het schoon en blijft het soepel werken.

  1. Giet zuivere appelciderazijn in het waterfilter.
  2. Laat de azijn door de machine lopen.
  3. Laat de machine een paar keer met water draaien om de azijn door te spoelen.

Vaatwasser schoonmaken met ACV

Appelciderazijn werkt uitstekend om de vaatwasser schoon te maken en te ontgeuren. Voeg eenvoudig een kwart kopje toe aan een lege vaatwasser en laat deze deze schoonmaken en ontgeuren.

ACV gebruiken in de woonkamer

Van je bijzettafeltjes tot je ramen, appelazijn kan een veelzijdige reiniger in je woonkamer maken met slechts een scheutje algemene reiniger. Je moet echter een beetje voorzichtig zijn als het om tapijten en meubels gaat, aangezien appelciderazijn niet kleurloos is zoals witte azijn.

Appelazijn in een kopje en lepel met rode appels op de achtergrond
Appelazijn in een kopje en lepel met rode appels op de achtergrond

Kun je appelciderazijn gebruiken om tapijt schoon te maken?

Net zoals je kleding schoonmaakt met appelciderazijn, is het essentieel om voorzichtig te zijn bij witte of lichtgekleurde tapijten. Het kan echter een goede reiniger zijn voor tapijtvlekken.

  1. Meng een paar eetlepels appelazijn met zout.
  2. Wrijf het mengsel op de vlek.
  3. Laat het een paar minuten zitten.
  4. Schrobben met een borstel en stofzuigen.

Appelazijn gebruiken in de wasruimte

ACV kan overal in huis worden gebruikt, zelfs in uw wasruimte. Je kunt het gebruiken om je wasmachine en kleding schoon te maken, maar wees voorzichtig als je het als voorbehandelingsmiddel gebruikt.

Kun je appelazijn gebruiken om je wasmachine schoon te maken?

Appelciderazijn kan een uitstekende wasmachinereiniger zijn. Voeg gewoon een kopje of twee toe aan een leeg programma en laat de wasmachine draaien. Je zult versteld staan van de smurrie die deze reiniger kan verwijderen.

Kun je appelazijn gebruiken om kleding schoon te maken?

Je kunt een kopje appelciderazijn in de wasmachine doen als vervanging voor witte azijn om je wasgoed schoon te maken. Omdat appelazijn echter een beetje kleur heeft, kun je het beste kiezen voor witte azijn om vlekken op lichtere of witte stoffen voor te behandelen. In geval van nood kunt u echter appelciderazijn als voorbehandelaar gebruiken door een mengsel van appelciderazijn en water in de verhouding 1:3 te maken.

Wanneer mag u geen appelciderazijn gebruiken

Appelciderazijn is in de meeste gevallen behoorlijk veelzijdig. U wilt echter geen appelciderazijn gebruiken op oppervlakken die niet veilig zijn voor azijn, zoals graniet, marmer, gewaxt meubilair, oude voegen en specifieke vloeren. Overweeg bovendien om witte azijn te gebruiken om vlekken, witte meubels en tapijten voor te behandelen, omdat deze kleurloos zijn. De kleur van appelciderazijn kan een probleem veroorzaken.

Appelciderazijn gebruiken

Appelciderazijn is in de meeste gevallen een haalbaar alternatief voor witte azijn en heeft een zoetere geur. Probeer het eens bij u thuis en kijk of het u bev alt.

Aanbevolen: