Welke dag van de week is het beste om naar Magic Kingdom te gaan?

Inhoudsopgave:

Welke dag van de week is het beste om naar Magic Kingdom te gaan?
Welke dag van de week is het beste om naar Magic Kingdom te gaan?
Anonim
Lege rijen bij Princess Fairytale Hall in het Magic Kingdom
Lege rijen bij Princess Fairytale Hall in het Magic Kingdom

Iedereen die een bezoek aan een themapark plant, weet dat de drukte op verschillende dagen kan variëren. Ontdek waarom dinsdag en donderdag de beste dagen van de week zijn om naar het Magic Kingdom te gaan, zodat je een leuk bezoek aan Disney World kunt plannen zonder je zorgen te hoeven maken over grote drukte.

Waarom sommige dagen beter zijn dan andere

Wanneer iemand de beste dag plant om een themapark te bezoeken, zoekt hij of zij doorgaans naar dagen met de kleinste drukte. Een bezoek aan deze dagen heeft veel voordelen, waaronder:

  • Minder mensen: Minder gasten in het park betekent dat er meer ruimte zal zijn in openbare ruimtes zoals toiletten, restaurants, winkels en shows. Dit kan je een betere ervaring geven tijdens je dag in het park.
  • Kortere lijnen: Samen met minder drukte komen er kortere lijnen voor de populairste attracties. In het Magic Kingdom betekent dit niet alleen dat de lijnen korter zullen zijn voor attracties zoals Space Mountain of Big Thunder Mountain Railroad, maar dat de lijnen om personages te ontmoeten ook korter zullen zijn, waardoor het voor ongeduldige jonge gasten gemakkelijker wordt om hun favoriete Disney-vrienden te ontmoeten.
  • Meer ontspannen: Als u zich geen zorgen hoeft te maken over de lengte van de rij of zich door een menigte heen worstelt, kan een bezoek aan een themapark een meer ontspannende en plezierige ervaring zijn. Dit maakt een rustiger tempo mogelijk tijdens uw bezoek, zelfs als u even de tijd moet nemen om een baby te voeden of een jong kind een kort dutje te doen.

Problemen met langzamere dagen

Hoewel dagen met weinig bezoekers enkele van de beste dagen kunnen zijn om het Magic Kingdom en andere Disney-pretparken te bezoeken, kunnen ze ook problemen hebben. Afhankelijk van de tijd van het jaar en het verwachte bezoekersaantal kunnen langzamere dagen het volgende betekenen:

  • Minder rijdende trams tussen parkeerterreinen of resorts en de ingang van het park.
  • Minder showoptredens of ontbrekende shows wanneer artiesten vrije dagen hebben.
  • Ritten werken niet op volle capaciteit omdat er regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd.
  • Korte algemene openingstijden voor het park.

Gasten die deze mogelijke beperkingen begrijpen, kunnen nog steeds genieten van een fenomenaal bezoek aan het Magic Kingdom, zelfs op de langzaamste dagen.

Beste dagen van de week om naar het Magic Kingdom te gaan

Over het algemeen zijn dinsdag en donderdag de beste dagen van de week om naar een pretpark te gaan, vooral als het zo druk is als het Magic Kingdom. Deze midweekdagen vermijden de drukte in het weekend en vakantiegangers van lange weekenden, hoewel maandag ook uitstekende dagen kunnen zijn om het park te bezoeken als die maandag geen deel uitmaakt van een lang weekend zoals President's Day of Memorial Day. Veel onervaren gasten gaan ervan uit dat woensdag, midden in de week, de beste dag zou zijn, maar het ‘geheim’ van die dag is niet zo geheim als veel gasten denken, en woensdagen kunnen vaak net zo druk zijn als weekenddagen.

Het combineren van de beste tijd van het jaar om aanwezig te zijn met de beste dag kan sommige Disney-vakantiegangers de beste ervaring met weinig publiek bieden. Januari en september zijn historisch gezien de beste maanden om een van de Disney-pretparken te bezoeken, maar er zijn nog andere factoren waarmee gezinnen rekening moeten houden bij het plannen van hun uitje naar het themapark, waaronder:

  • Resortprijzen of andere accommodaties
  • Klimaat- en weerpatronen
  • Schoolkalenders

Over het algemeen zijn de herfst- en wintermaanden de beste tijden om W alt Disney World te bezoeken, omdat lokale scholen geopend zijn en het weer koeler en droger is, vooral in vergelijking met de hitte en vochtigheid van de zomermaanden in Florida. Dit zijn ook de perioden waarin hotels in Disney World vaker speciale kortingstarieven of pakketten aanbieden.

Dagen om Disney niet te bezoeken

Het is geen verrassing dat de slechtste dagen van de week om het Magic Kingdom te bezoeken vrijdag, zaterdag en zondag zijn. Andere slechte keuzes zijn onder meer een lange weekendvakantie of tijdens populaire feestdagen zoals Thanksgiving, Kerstmis, Nieuwjaar, Pasen of 4 juli. Ook in de periode van half maart tot eind april kan het drukker zijn in het park, aangezien Disney World een populaire voorjaarsvakantiebestemming is voor gezinnen. Zomermiddagen zijn ook slechte opties, omdat het klimaat in Florida vaak leidt tot regenbuien in de middag en hoge hitte en vochtigheid, waardoor het buiten zijn in een pretpark een ongemakkelijke ervaring kan zijn.

Haal het beste uit uw dag

Het maakt niet uit op welke dag je het Magic Kingdom wilt bezoeken, er zijn trucs die er een aangename en productieve dag van kunnen maken.

  • Profiteer van Disney's FASTPASS-lijnsysteem om lange wachttijden voor de populairste attracties te voorkomen.
  • Gebruik een Disney World-kaart om een efficiënte route door het park te plannen en vermijd overmatig teruglopen.
  • Vermijd eten tijdens de populairste ma altijden. Profiteer in plaats daarvan van kortere attractielijnen tijdens de ma altijdperiodes.
  • Geef oudere, verantwoordelijke kinderen de tijd om zelf in het park attracties te bezoeken. Jongere familieleden komen mogelijk niet in aanmerking om te rijden.

Met de juiste planning voor wanneer je het Magic Kingdom moet bezoeken en hoe je het meeste uit de langzaamste of drukste dag kunt halen, kan elke dag een fantastische ervaring zijn.

Aanbevolen: