Meer informatie over toezeggingen versus donaties & Welke stijl het beste bij u past

Inhoudsopgave:

Meer informatie over toezeggingen versus donaties & Welke stijl het beste bij u past
Meer informatie over toezeggingen versus donaties & Welke stijl het beste bij u past
Anonim

Denk aan toezegging versus doneren als vierkanten en rechthoeken. Ze lijken op elkaar, maar zijn niet hetzelfde.

Vrouw met een pot met munten waarop staat: doneer alstublieft breedte=1200 hoogte=832 data-credit-caption-type=short data-credit-caption=Peter Dazeley/The Image Bank via Getty Images data-credit-box-text=
Vrouw met een pot met munten waarop staat: doneer alstublieft breedte=1200 hoogte=832 data-credit-caption-type=short data-credit-caption=Peter Dazeley/The Image Bank via Getty Images data-credit-box-text=

Non-profitwerk is niet vrijgesteld van het informele jargon, en toezeggingen versus doneren is een van die semantische raadsels. In de kern hebben beide systemen het geven van goede doelen in gedachten. Toch zijn er specifieke verschillen tussen de twee die op de lange termijn zowel donoren als non-profitorganisaties kunnen beïnvloeden.

Belofte versus donatie: grote verschillen

Je hebt genoeg toezeggingen en donaties gehoord om bekend te zijn met de mogelijkheden, maar je weet misschien niet hoe ze van elkaar verschillen. Denk aan toezeggingen en donaties zoals rechthoeken en vierkanten. Eén v alt in de bredere categorie, maar staat op zichzelf vanwege zijn bijzondere eigenschappen.

Donaties zijn, simpel gezegd, het geld, de tijd of de goederen die individuen vrijelijk geven. Deze worden meestal gegeven aan een gevestigde organisatie of non-profitorganisatie. Ondertussen zijn toezeggingen een specifiek type donatie dat een toekomstige gift belooft. Ze zijn een mooie versie van een schuldbekentenisbriefje. Hier zie je mensen duizenden dollars aan een groep toezeggen, zodat ze niet naar de bank hoeven te rennen om meteen een overboeking te doen. In plaats daarvan kunnen ze het geld inzamelen en het op een later tijdstip doneren.

Wanneer beloven versus wanneer doneren

Aangezien er vrij duidelijke verschillen zijn tussen de twee soorten liefdadigheidsgeschenken, is het vanuit het perspectief van de donateur eenvoudig om in verschillende situaties de juiste te kiezen. Als u voor de eerste keer doneert of een toezegging doet, bekijk dan deze scenario's om te zien wanneer u een toezegging wilt doen versus doneren.

Beloof als je een groot bedrag schenkt

Als je een organisatie een grote hoeveelheid geld wilt geven, is toezegging een geweldige manier om je de ruimte te geven om geld in te zamelen dat bij je doel past. Je kunt ook crowdsourcen op naam van een groep om een belofte te evenaren. Al met al is het bij grote donaties een geweldig idee om een toezegging te doen.

Beloof dat u een vaste donor bent

Als je op een donorlijst staat bij een organisatie (wat betekent dat je in het verleden waarschijnlijk een groot bedrag hebt gedoneerd en/of echt gepassioneerd bent over de groep), dan wordt je gebeld om toezeggingen te doen zo nu en dan. Omdat vaste donoren een consistente relatie hebben met een organisatie, is het gebruikelijk om beloften van hen te accepteren die ze het hele jaar door zullen produceren.

Beloof als je het geld niet vooraf hebt

Als je op weg naar huis van je werk een inzamelingsactie tegenkomt, heb je waarschijnlijk geen geld bij je om te doneren. Of misschien wilt u een schenking doen aan een hulpfonds, maar zit u tussen de loonstrookjes in. Als je het geld op dat moment niet kunt opbrengen, is een belofte een geweldige manier om je intentie vast te leggen, terwijl je tegelijkertijd de ruimte krijgt om met het geld te komen wanneer je kunt.

Doneer als het om materiële goederen gaat

Organisaties die fysieke donaties accepteren, werken meestal op basis van behoefte, en dus is het niet nodig om te beloven een of twee dozen met kleding of hygiëneartikelen mee te nemen. U hoeft niet te wachten om uw fysieke spullen te doneren; geef ze gewoon af als standaarddonatie.

Doneer wanneer het jouw tijd is

Het beloftesysteem wordt meestal alleen gebruikt voor geldelijke donaties. Als u vrijwilligerswerk wilt doen, hoeft u dus geen uur van uw tijd toe te zeggen voor een toekomstige datum. Neem in plaats daarvan gewoon contact op met de organisatie en zet u op hun vrijwilligerslijst. Vervolgens kunt u een planning of datum in de toekomst instellen die voor u werkt.

De voor- en nadelen van doneren versus toezeggingen voor non-profitorganisaties

Als je een non-profitorganisatie start of met een organisatie werkt die nog nooit donaties/toezeggingen heeft ontvangen, weet je waarschijnlijk niet welke je eerst moet implementeren. We hebben alle belangrijke voor- en nadelen voor u op een rij gezet.

Close-up van een persoon die een cheque voor een donatie schrijft
Close-up van een persoon die een cheque voor een donatie schrijft

Profs doneren

Doneren is een belangrijk terrein van liefdadigheidswerk waar non-profitorganisaties sterk van afhankelijk zijn. En ze kunnen rekenen op donaties vanwege de vele positieve dingen die daarmee gepaard gaan:

  • Je krijgt meteen een cadeau. Hoe meer goederen, diensten en geld je bij de hand hebt, hoe meer werk je kunt volbrengen volgens de missie van je non-profitorganisatie.
  • Mensen zullen eerder doneren omdat het gemakkelijk is. Het proces vereist geen follow-up en formulieren, dus eenmalige donateurs geven eerder een klein geschenk.
  • Mensen hoeven zich niet aan uw organisatie te binden. Mensen zijn vluchtig en willen misschien doneren, maar willen niet consequent gecontacteerd worden over toekomstige donaties.
  • Je kunt een grotere groep mensen bereiken. Omdat voor doneren alleen een locatie of een link nodig is, kun je eenvoudige manieren zoals sociale media gebruiken om mensen zover te krijgen dat ze hun locatie opsturen hun tijd.

Doneren van nadelen

Ondanks al zijn positieve kanten, zijn er een paar nadelen aan het donatiesysteem.

  • Je ziet niet altijd terugkerende donateurs. Donaties bestaan grotendeels uit eenmalige donateurs, dus je kunt er niet op vertrouwen dat ze je organisatie financieren.
  • Er is een groter risico bij het geven van droogtes. Donaties zijn afhankelijk van mensen die geven wanneer ze dat willen (als ze dat willen) en dit betekent dat er maanden aan een stuk kunnen duren met heel weinig donaties.
  • Je maakt geen directe verbinding met de donateur. Wanneer mensen eenmalige donaties doen, bouwen ze geen band op met de non-profitorganisatie. Dit gebrek aan relatie betekent dat ze niet zo emotioneel betrokken zijn bij de successen en het helpen deze te manifesteren.

Pros beloven

Toezegging is een minder gebruikelijke manier van doneren, maar gevestigde organisaties maken er graag gebruik van. Dit zijn de redenen waarom een non-profitorganisatie een beloftesysteem zou kunnen opzetten.

  • Je hebt de belofte om stabiliteit te financieren. Omdat een belofte een toekomstige uitbetaling belooft, betekent dit dat u erop kunt vertrouwen dat u het hele jaar door kunt rekenen op donaties.
  • U kunt een relatie opbouwen met uw donateurs. Door het hele jaar door contact met hen op te nemen, kunt u een band met hen opbouwen die hen zal aanmoedigen om in de toekomst met u te blijven samenwerken.
  • U kunt een enorm rendement op uw inspanningen krijgen. Het bedrag dat u uitgeeft aan het verkrijgen van nieuwe toezeggingen kan tienvoudig worden terugbetaald door de grootte van hun donaties.

Beloofde nadelen

Beloofden zijn niet zonder fouten, en dit zijn er maar een paar.

  • Je neemt mensen te goeder trouw aan. De meeste staten beschouwen toezeggingen als juridisch bindend, maar als iemand zijn geld niet wil betalen, dan stop je geld uitgeven aan de rechtbank om te proberen ze te laten doneren.
  • Je moet extra werk steken in de follow-up. Donoren zijn niet altijd consistent, en daarom moet je misschien meerdere keren contact met ze opnemen om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen met hun belofte.
  • Je moet ze bijhouden. Als je niet over een geweldig systeem beschikt om bij te houden wie toezeggingen doet en voor wanneer ze zijn gedaan, kun je kan flink wat geld mislopen.
  • Je bent verplicht om donateurs tevreden te houden. In tegenstelling tot eenmalige donateurs hebben mensen die toezeggingen doen en op donatielijsten staan een groter belang in de organisatie. Dit betekent dat ze hun ongenoegen zullen laten horen, als dat er is.

Beloften en doneren willen allebei hetzelfde doel

Of je nu belooft of doneert, het maakt op de lange termijn niet zoveel uit. Uiteindelijk zijn zowel toezeggingen als donaties systemen die mensen gebruiken om iets dat ze hebben (tijd, geld, middelen) gratis aan iemand anders te schenken. Dus nu je weet wat elk van de stijlen is, zou je beter in staat moeten zijn om de manier te geven die het beste bij je past.

Aanbevolen: