Eenvoudige fondsenwervingsideeën met taarten

Inhoudsopgave:

Eenvoudige fondsenwervingsideeën met taarten
Eenvoudige fondsenwervingsideeën met taarten
Anonim
Versgebakken appeltaart in een doos op een houten tafel
Versgebakken appeltaart in een doos op een houten tafel

Bakverkoop behoort al lang tot de meest populaire fondsenwervende ideeën. Het houden van een taartinzamelingsactie is een iets andere aanpak die voor non-profitorganisaties een leuke en winstgevende manier kan zijn om geld in te zamelen. Als je een taartinzamelingsactie wilt houden en niet je eigen taarten wilt maken, overweeg dan om samen te werken met een gevestigd bedrijf dat een gestructureerd fondsenwervingsprogramma aanbiedt. U kunt uw deelnemers eenvoudig bestellingen laten opnemen en deze vervolgens distribueren wanneer deze bestellingen worden afgeleverd.

Distributeuropties voor taartinzamelingsacties

De gemakkelijkste manier om met een taartinzamelingsactie te beginnen, is door je aan te melden bij een gevestigd fondsenwervend bedrijf dat taartverkoop als optie aanbiedt. Zoek naar bedrijven die een goede variëteit aan taarten aanbieden en u het hoogste winstpercentage geven. Zodra u zich heeft aangemeld, stuurt het bedrijf u doorgaans alle materialen die u nodig heeft om de inzamelingsactie uit te voeren.

The Pie Shoppe

The Pie Shoppe beweert het "recept voor contant geld" te hebben en levert in een groot gebied, waaronder West-Pennsylvania, West-Virginia, Noord-Oost-Maryland en Noord-Oost-Virginia. Het bedrijf is al meer dan 60 jaar actief en heeft de afgelopen 33 jaar fondsenwervingsmogelijkheden, dus ze doen iets goed! Ze hebben gedetailleerde plannen op hun Fondsenwervingsprogramma-pagina en bieden alle hulpmiddelen die u nodig heeft voor uw verkoop.

Voordelen:

  • Er is een gratis postermaker voor fondsenwervende groepen waar u uw verkoopinformatie invoert en er wordt een marketingposter voor u gegenereerd.
  • Je verdient minimaal $ 2 per verkocht item aan winst, meer als je de uitverkoopprijzen verhoogt.
  • De taarten zijn huisgemaakt en vers, niet bevroren of rauw.
  • Er zijn 12 standaardtaarten om uit te kiezen en 9 verschillende speciale taarten die op verschillende tijdstippen van het jaar worden aangeboden.
  • Je kunt kortingen krijgen voor verkopen van grote hoeveelheden om de winst te vergroten.
  • Taarten kunnen worden opgehaald of afgeleverd in het aangegeven bezorggebied.
  • Je beta alt de chauffeur of stuurt de betaling na de taartbezorging, zodat je geen geld hoeft te innen voordat je je bestelling plaatst.

Nadelen:

  • Ze accepteren geen verkopen op zondag of maandag, behalve tijdens vakantieperiodes.
  • Alle taarten hebben een standaardformaat van 9 inch, er zijn geen andere maatopties.
  • Levering is alleen gratis bij verkoop van 75 of meer artikelen.
  • Er zijn vrijwilligers nodig om de taarten uit de bestelwagen te halen.

Achatz Handmade Pie Co

The Achatz Handmade Pie Co. biedt u keuzes voor fondsenwerving als u in Michigan woont. U kunt kant-en-klare taarten verkopen, samen met andere producten, zoals koekjes, brownies, soepen, jam, saladedressings en thee. Het bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar en heeft dus een goede reputatie.

Voordelen:

  • Je behoudt 35% van de winst.
  • Er is een breed assortiment taarten, van slagroomtaarten tot fruittaarten en seizoenstaarten, beschikbaar op bepaalde tijden in de lente of zomer.
  • De taarten zijn volledig natuurlijk en huisgemaakt, lokaal in Michigan.
  • Achatz is landelijk te zien geweest in tijdschriften als Food & Wine en in shows als The Today Show.

Nadelen:

  • Verkoop en distributie zijn beperkt tot de staat Michigan.
  • Taarten zijn niet kant-en-klaar bij bezorging/afhalen.

Marie Callender's

Als je in Utah, Nevada of Californië in de buurt van een Marie Callender's restaurant en bakkerij woont, kun je een Marie Callender's Whole Pie-inzamelingsactie organiseren. Zodra u zich heeft aangemeld, geeft het bedrijf u alle flyers en materialen die u nodig heeft voor uw taartverkoop.

Voordelen:

  • Je kiest de verkoopprijs voor de taarten nadat je ze voor $ 10,99 per stuk hebt gekocht, zodat je je eigen winstmarge kunt instellen.
  • De naam Marie Callender wordt algemeen erkend en vertrouwd vanwege de geweldige smaak.
  • Het enige wat u hoeft te doen is verkopen en distribueren, alles wat u nodig heeft om te slagen wordt door het bedrijf geleverd.

Nadelen:

  • Er is slechts een kleine selectie taartvariëteiten beschikbaar voor inzamelingsacties.
  • Richtlijnen variëren per restaurantlocatie, dus fondsenwerving is in sommige gebieden mogelijk niet beschikbaar.

Lokale taartenwinkel of bakkerij

Als je een plaatselijke bakkerij hebt waarmee je kunt samenwerken, kun je lokale taarten verkopen op vrijwel dezelfde manier als elk fondsenwervend bedrijf werkt. Dit zal meer inspanning van uw kant vergen, omdat u alle details moet uitzoeken. Ga naar de bakkerij en praat met de eigenaar of manager om te zien welke opties je hebt. Ze kunnen uw groep mogelijk rechtstreeks vanuit de bakkerij de distributie laten doen, zodat u geen geschikte plek hoeft te vinden om de taarten vers te houden wanneer u ze naar verkopers brengt om te bezorgen of klanten om ze op te halen.

Zelfgemaakte taarten

Als je bereidwillige vrijwilligers hebt die kunnen bakken, overweeg dan om je eigen taarten te maken en deze met winst te verkopen. Deze optie levert uw organisatie het meeste geld op, omdat vrijwilligers verschillende versies van taarten kunnen bakken en deze voor een vaste prijs kunnen verkopen. De kosten vooraf voor uw organisatie zijn de ingrediënten die voor de taarten worden gebruikt, tenzij u deze gedoneerd kunt krijgen. Hoe minder kosten u voor uw organisatie maakt, hoe meer geld u kunt verwachten aan winst. Je kunt vooraf bestellingen aannemen of een taartverkoop organiseren.

Tienermeisjesvrienden die zelfgemaakte fruittaarten maken
Tienermeisjesvrienden die zelfgemaakte fruittaarten maken

Een taartinzamelingsactie runnen

Of je nu een fondsenwervend bedrijf gebruikt of alles zelf doet, er zijn een paar eenvoudige stappen om van je taartinzamelingsactie een succes te maken.

Stap één: stel datums en een doel in

Pie-inzamelingsacties zijn geweldige jaarlijkse inzamelingsacties, omdat klanten ernaar uitkijken uw product jaar na jaar te kopen als het echt lekker is. Door vanaf het begin een doelbedrag in dollars in te stellen, kunt u bepalen welk type taartinzamelingsactie het beste is voor uw groep. Tips voor het instellen van inzamelingsdata zijn onder meer:

  • Denk aan data vlak voor feestdagen waarop taarten doorgaans worden geserveerd, zoals Thanksgiving en Kerstmis.
  • Een andere geweldige tijd van het jaar is Pi-dag, of 14 maart, die de eerste drie getallen vertegenwoordigt in de wiskundige eigenschap genaamd Pi.
  • Stel een verkoopperiode in van ongeveer twee tot drie weken.
  • Beëindig het verkoopgedeelte ongeveer tien dagen vóór de datum waarop de taart wordt bezorgd/opgehaald.

Stap twee: kies uw distributeur

Zodra je weet wanneer je je verkoop wilt organiseren, moet je beslissen of je gebruik gaat maken van een plaatselijke taartenwinkel, een groter bedrijf dat taarten inzamelt, of dat je de taarten zelf gaat bakken. Welke route je ook kiest, je moet je dates in steen vastleggen met degene die de taarten maakt voordat je begint met verkopen.

  • Denk na over je vrijwilligerspool. Als je groep klein is en je weet dat je moeite hebt om ouders te overtuigen om vrijwilligerswerk te doen, dan is een fondsenwervend bedrijf de beste keuze.
  • Als u weet dat u honderden of duizenden taarten gaat verkopen, kan een fondsenwervend bedrijf het beste aan die vraag voldoen.
  • Als u een kleine groep of een klein klantenbestand heeft, maakt u meer winst door zelfgemaakte taarten te maken of door samen te werken met een plaatselijke taartenwinkel.

Stap drie: op de markt brengen en verkopen

Bij zelfgemaakte, lokaal gemaakte taarten, en bij sommige bedrijven, heb je de mogelijkheid om taarten in de groothandel te kopen en ze te verkopen of bestellingen voor taarten aan te nemen. Het grootste nadeel van in de groothandel kopen en vervolgens verkopen, is dat je mogelijk met onverkochte taarten blijft zitten. Het grootste nadeel van taartbestellingen is dat de taarten vaak bevroren zijn op de bezorg-/ophaaldag en dat je ze snel moet distribueren.

  • Als je taarten maakt of lokaal koopt, kun je ze per stuk en/of hele taarten verkopen.
  • Maak flyers om in de stad rond te hangen en gebruik sociale media om uw uitverkoop onder de aandacht te brengen met duidelijke details over de data van de inzamelingsacties en hoe u kunt bestellen.
  • Kies een leuk thema zoals Pi en wiskunde of 'Pie in the Sky' om uw verkoop uitnodigender te maken.
  • Verkopers kunnen zich verkleden als bakkers met schorten en koksmutsen terwijl ze verkopen om klanten te trekken.
  • Zoek naar plaatsen om iets op te zetten en te verkopen, zoals een boerenmarkt, buiten de supermarkt of tijdens een groot evenement bij uw organisatie, zoals een leveranciersbeurs of concert.
  • Individuele verkopers, zoals studenten, kunnen verkopen vragen aan vrienden en familieleden, maar willekeurig van deur tot deur verkopen wordt niet aanbevolen, omdat dit snelle leveringen moeilijk kan maken.

Stap vier: taarten organiseren en distribueren

Als je om taartbestellingen vraagt, wordt er, nadat je ze allemaal hebt ingeleverd, een bezorgdatum ingesteld. Sommige bedrijven organiseren uw taarten op bestelling, andere niet. Als uw bedrijf dat niet doet of als u bestellingen met zelfgemaakte taarten uitvoert, wilt u één locatie hebben waar klanten hun taarten kunnen ophalen.

Baker lost taartdozen uit het busje
Baker lost taartdozen uit het busje
  • Kies een centrale distributielocatie met toegang tot grote diepvriezers als je die nodig hebt, zoals een schoolkantine of een plaatselijk restaurant.
  • Organiseer bestellingen in alfabetische volgorde op achternaam, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn.
  • Stel een klein tijdsbestek in waarin verkopers of klanten de taarten kunnen ophalen, zodat ze vers of bevroren blijven.
  • Vergroot uw winst door koelopslagzakken te verkopen bij de distributie, zodat klanten hun koude taart in de zak kunnen doen en deze op weg naar huis koel kunnen houden.

Taarten, fondsenwerving en jij

Het verkopen van taarten kan uw organisatie veel geld opleveren als elke deelnemer zich ertoe verbindt slechts een paar taarten te verkopen. Wie houdt er immers niet van een zelfgemaakte taart die geen aandacht vereist, gewoon aansnijden en eten? En wie houdt er niet van taartfondsenwerving die net zo eenvoudig te beheren is?

Aanbevolen: