Vintage neonreclames: waardegids & ontwerpen

Inhoudsopgave:

Vintage neonreclames: waardegids & ontwerpen
Vintage neonreclames: waardegids & ontwerpen
Anonim
vintage neonbord
vintage neonbord

Vintage neonreclames geven een leuk tintje aan je interieur, en ze kunnen verrassend waardevol zijn. Of je nu wat retro-charme wilt toevoegen aan je mancave of garage of je keuken een funky nieuwe stijl wilt geven, deze borden zijn een geweldige aanvulling op je huis. Je kunt ze in bijna elke gewenste stijl vinden.

Stijlen van vintage neonreclames

Antieke neonreclames zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen, waaronder populaire merken, vormen en meer. Afhankelijk van het motief kunnen deze een geweldige aanvulling zijn op de ruimtes in je huis.

Merk- en logo-neonreclame

Retro-neonreclame met bekende merken en logo's behoren tot de meest voorkomende. Terwijl u door de opties bladert, ziet u de volgende producten en vele andere:

  • Neon-bierborden- Vintage neon-bierborden worden gebruikt voor reclame in bars en restaurants en omvatten merken als Coors, Budweiser, Miller en meer. Je ziet ook merken van vervlogen tijden. Dit type bord zou een geweldige decoratie zijn in een huisbar of als aanvulling op een collectie vintage bierblikjes.
  • Auto-neonreclame - Je ziet ook retro-neonreclame voor autoproducten en autobedrijven, waaronder Buick, Ford, Gulf Oil en nog veel meer. Deze borden vormen een leuke decoratie in een garage.
  • Frisdrankborden - Merken als Coca-Cola en Pepsi verschijnen ook op vintage neonreclames, en je ziet minder gebruikelijke frisdranken zoals Orange Crush, Fanta en 7-Up. Deze borden kunnen geweldig staan in een vintage keuken, en ze zijn een geweldige aanvulling op een verzameling Coca-Cola-memorobilia.
  • Tabak en meer - Er zijn vintage neonreclames voor tabaksfabrikanten zoals Lucky Strike, maar ook matrasmerken zoals Sealy, zaadmerken zoals Croplan en nog veel meer. Deze kunnen een vintage sfeer toevoegen aan elke kamer in je huis.
Slijterij lichtreclame
Slijterij lichtreclame

Neon open borden

Open borden zijn een ander veel voorkomend vintage neonontwerp, omdat veel bedrijven ze gebruikten om klanten te vertellen of ze op dat moment zaken deden. Je vindt deze gecombineerd met merkborden, maar ook op zichzelf. Ze vormen een leuke decoratie in je keuken of thuisbar.

Neon open teken
Neon open teken

Neon-woordborden

Naast 'open' zijn er nog andere woorden die op retro-neonreclame verschijnen. Deze omvatten 'cocktails', 'eten', 'snackbar' en vele anderen. Sommige vintage neonreclames bevatten zelfs kerstboodschappen zoals "Merry X-Mas!"

Neon EET-bord
Neon EET-bord

Oude neonreclames in vormen

Je ziet gewaagde neonreclames in de vorm van meisjes, maar ook borden in de vorm van vissen, colaflesjes, ankers, gitaren, ijshoorntjes en nog veel meer. Deze woordeloze borden geven elke kamer een leuke uitstraling en staan vooral prachtig op een fotowand.

Waardegids voor neonreclames

Hoewel je gemakkelijk vintage neonreclames kunt vinden voor $ 100 tot $ 300, zijn veel ervan veel waardevoller. Hoeveel een neonreclame waard is, kan van een aantal factoren afhangen.

Factoren die de waarde van vintage neonreclames beïnvloeden

Als je een neonreclame hebt of overweegt er een te kopen, bekijk deze dan met de volgende factoren in gedachten:

  • Conditie- Een werkend bord in goede staat zal altijd meer waard zijn. Het moet over alle onderdelen beschikken, werken als de stekker in het stopcontact zit en vrij zijn van afgebladderde verf of scheuren. Veel borden werden gebruikt als buitenreclame voor bedrijven, dus ze kunnen in een ruwe staat verkeren.
  • Age - Over het algemeen zijn oudere neonreclames meer waard dan hun nieuwere tegenhangers. Neonreclames uit de jaren vijftig en de neonreclames die nog eerder zijn gemaakt, behoren tot de meest waardevolle. Nieuwere borden in retrostijl hebben nog steeds waarde, maar de echte deal is altijd meer waard.
  • Verkoopbaarheid - Een bord dat vooral nuttig is in het huis van vandaag is waardevoller dan een bord dat dat niet is. Een bord met 'cocktails' zal bijvoorbeeld vaak voor meer verkopen dan een Sealy-matrasbord. Als het interessant is, is het meestal ook meer waard.
  • Size - In de meeste gevallen zijn grotere neonreclames meer waard dan kleinere.
Ijsje teken
Ijsje teken

Voorbeeldwaarden voor vintage en antieke neonreclames

De meeste vintage neonreclames worden verkocht voor minder dan $ 200, maar bepaalde speciale exemplaren kunnen veel meer waard zijn. Hier zijn enkele voorbeeldwaarden:

  • Een neonbord uit de jaren 50 met daarop een enorm ijshoorntje, verkocht voor $ 3.200 in 2020. Het bord werd volledig gerestaureerd met nieuw neongas en werkte perfect, en het hoorntje was 220 cm lang.
  • Een 1,20 meter breed neonreclamebord 'Snack Bar' werd verkocht voor iets minder dan $ 500. Het was in goede staat, hoewel de verkoper opmerkte dat het een nieuw snoer nodig had en goed schoongemaakt moest worden.
  • Een neonreclame met letter W uit de jaren dertig werd verkocht voor ongeveer $345. Het bord, dat 70 cm hoog was, had nieuwe bedrading en restauratie nodig en was niet in werkende staat.

Kun je een neonreclame repareren die niet werkt?

Omdat functionaliteit een groot deel uitmaakt van de waarde van vintage neonreclames, is het belangrijk om te weten of je een kapotte neonreclame kunt repareren. Als je over de vaardigheden en enige elektrische training beschikt, bieden speciaalzaken zoals Steinville de onderdelen die je nodig hebt om borden werkend te krijgen. Als je niet de ervaring hebt om zelf aan het bord te werken, kunnen reparatiewerkplaatsen zoals The Neon Sign Guy je helpen. De reparatiekosten variëren, afhankelijk van de schade.

Express jezelf in licht

Als je op zoek bent naar iets leuks en interessants om te verzamelen, zijn vintage neonreclames een goede keuze. Samen met andere vintage reclameborden vormen deze stukken een cool statement in uw huis en kunnen ze uiterst waardevol zijn. Neem de tijd om de opties te bekijken die er zijn. Met het juiste neonbord kun je jezelf perfect uitdrukken in licht.

Aanbevolen: