Vintage scheerkwasten: gewaardeerde merken en ontwerpen

Inhoudsopgave:

Vintage scheerkwasten: gewaardeerde merken en ontwerpen
Vintage scheerkwasten: gewaardeerde merken en ontwerpen
Anonim
Scheerkwasten In Container
Scheerkwasten In Container

Met de uitgebreide baarden en snorren die de populaire cultuur stormenderhand veroveren, ontstaat de behoefte aan mensen om te begrijpen hoe ze de perfecte verzorgingshulpmiddelen kunnen uitkiezen, zoals vintage scheerkwasten, voor hun eigen gezichtshaar, zodat ze het beste kunnen krijgen ervaring als kapper aan huis. Scheerkwasten worden al sinds het midden van de 18e eeuw gebruikt om gezichtshaar te temmen, en hoewel je bij de plaatselijke drogisterij moderne scheerkwasten kunt vinden, zijn die goedkopere opties niet te vergelijken met de vakmanschap van een vintage scheerkwast. Gebruik deze diepgaande blik op deze iconische stylingtool om je beter te begeleiden tijdens je volgende vintage shoppingtrip.

Nat scheren en de scheerkwast

Scheerkwasten zijn essentieel voor het voltooien van een natte scheerbeurt, waarbij je eenvoudigweg scheert met water dat is ingezeept met zeep of crème en vervolgens over het gezicht wordt aangebracht. Dit schuim wordt aangebracht met een scheerkwast, een ronde borstel die lijkt op de koppen van kabuki-make-upborstels. Bij de meeste scheerkwasten wordt een bijpassende mok/kom meegeleverd waarin je het schuim kunt mengen. Interessant genoeg is deze stap van fundamenteel belang voor een glad scheerresultaat, vanwege de manier waarop het wrijven van de borstel in de huid het schuim in de haarzakjes duwt. en maakt de haartjes zacht genoeg om te scheren.

Scheerschuim
Scheerschuim

Vintage scheerkwastharen

Mensen hebben scheerkwasten gemaakt van allerlei soorten materialen, maar enkele van de meest duurzame natuurlijke haren komen eigenlijk uit de dierenwereld. Vervolgens kunnen verschillende borstelharen meer elasticiteit en sterkte hebben, en deskundige kappers weten precies welke scheerkwasten ze moeten gebruiken voor welk type gezichtshaar. Hier zijn enkele van de belangrijkste materialen waarvan vintage scheerkwasten zijn gemaakt.

Dasborstelharen

Dassenbont biedt borstelharen van de hoogste kwaliteit vanwege hun superieure waterretentie, en zilvertip dassenbont is het belangrijkste materiaal waar scheerkwasten van kunnen worden gemaakt.

Beste dassenborstel
Beste dassenborstel

Zwijnenhaar

Net als de meeste historische haarborstels, creëert het haar van zwijnen scheerkwasten die echt in het gezicht kunnen schrobben

nieuwe scheerkwast
nieuwe scheerkwast

Paardenharen

Paardenhaar is een minder gebruikelijk, maar niet onzichtbaar, materiaal waar scheerkwastharen van kunnen worden gemaakt.

scheerkwast met paardenhaarharen
scheerkwast met paardenhaarharen

Synthetische borstelharen

Deze niet-natuurlijke borstelharen zijn gemaakt van door de mens gemaakte vezels en kosten normaal gesproken minder dan penselen van natuurlijke vezels.

scheerkwast
scheerkwast

Vintage scheerkwastfabrikanten

Sinds gladgeschoren gezichten populair werden in de jaren twintig en dat gedurende een groot deel van het begin en midden van de jaren twintigdeeeuw zo bleven, was de vraag naar scheeraccessoires groot. Dit betekende dat er een wildgroei aan verschillende scheerkwastenfabrikanten was, en deze fabrikanten zijn een kleine weergave van de vele mogelijke bedrijven die vintage scheerkwasten produceerden die je misschien tegenkomt.

AE Simpson-bedrijf

Dit gelijknamige bedrijf werd in 1919 opgericht door Alexander E. Simpson in Londen, Engeland en wordt geassocieerd met de hoogste kwaliteit scheermaterialen die vandaag de dag te koop zijn.

Progress scheerkwastbedrijf (Vulfix)

Oorspronkelijk begon de Progress Shaving Brush Limited Company in de naoorlogse jaren met de productie van scheerkwasten in Manchester, Engeland. In de volksmond werd het bedrijf bekend als Vulfix, en in 2008 gingen ze een gewaardeerde samenwerking aan met het merk Simpson toen ze het legendarische bedrijf kochten.

MÜHLE

Otto Johannes Müller richtte Muhle op in 1945 na zijn terugkeer uit de Tweede Wereldoorlog. MÜHLE begon als een klein bedrijfje in scheeraccessoires, maar groeide uiteindelijk in de jaren zeventig uit tot een belangrijke fabrikant van scheerkwasten.

Edwin Jagger

Edwin Jagger is een van de jongere fabrikanten van gezichtsverzorgingsproducten en is pas in 1988 opgericht. Volgens hun website blijft de eigenaar en oprichter, Neil Jagger, "elk stuk" luxe accessoires voor nat scheren ontwerpen die het bedrijf produceert.

Vintage scheerkwastwaarden

In tegenstelling tot sommige cosmetische en verzorgingsproducten zijn vintage scheerkwasten niet bijzonder gewild op de huidige verzamelaarsmarkt. Het feit dat je vintage penselen kunt gebruiken (zolang je ze maar goed schoonmaakt), maakt deze items echter uniek omdat ze zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Detailhandelaren zoals Ebay en Etsy hebben een breed scala aan waarden vermeld voor deze kleine items, maar hoogwaardige Silvertip-penselen zijn het meest waardevol rond de $ 30- $ 50. Op dezelfde manier geldt dat hoe duurder de materialen zijn gebruikt om de penselen te maken, hoe groter de waarden van de penselen zullen zijn. Deze vintage bakelieten scheerkwast wordt bijvoorbeeld aangeboden voor bijna $ 20, terwijl deze massief zilveren scheerkwast uit 1843 wordt aangeboden voor bijna $ 200.

zwarte scheerkwast
zwarte scheerkwast

Bezoek de kapperszaak thuis met je vintage scheerkwast

Of je nu een vintage scheerkwast hebt gevonden bij een garage sale of dat je grootvader zijn vertrouwde borstel aan jou heeft doorgegeven, je vraagt je misschien af wat je moet doen met deze borstel die duidelijk betere dagen heeft gekend. Welnu, u kunt die vintage scheerkwast nieuw leven inblazen door hem professioneel te laten restaureren. Bedrijven als Razor Emporium kunnen je vintage scheerkwast voor ongeveer $ 50 volledig restaureren, en door je scheergereedschap de broodnodige liefdevolle aandacht te geven, kun je het meeste uit je kapperservaring thuis halen.

Aanbevolen: