Merengue-dansstappen

Inhoudsopgave:

Merengue-dansstappen
Merengue-dansstappen
Anonim
Dramatische merengue
Dramatische merengue

Merengue-danspasjes zijn behoorlijk populair onder sociale dansers, en ze kunnen erg leuk en eenvoudig te leren zijn. Van basisbewegingen tot meer flitsende choreografieën, de Merengue zal de aandacht trekken van iedereen op de dansvloer, waar deze ook wordt uitgevoerd.

Over de merengue

De Merengue maakte een moeilijke introductie in de danswereld. Ook al is het nu een populaire sociale dansstijl, er heerste lange tijd een stigma vanwege de Afrikaanse beat in de muziek. Het werd als ongepast beschouwd om op dergelijke muziek te dansen, en sommige Merengue-dansen bevatten muziek met gewaagde teksten, wat nog meer bezorgdheid en oordelen over de dansstijl veroorzaakte. Ten slotte werd de Merengue populair in de Dominicaanse Republikeinen dankzij de muziek, en het werd uiteindelijk de officiële dans van de Dominicaanse Republiek.

De Merengue wordt vaak beschouwd als de eenvoudigste sociale dansvorm om te leren, en bijna alle stappen worden met een partner gedaan. De intimiteit en de hechte greep van de Merengue maken het tot een sensuele dans die, wanneer correct gedanst, passie in de uitvoering brengt.

Merengue-dansstappen

Net als de meeste sociale dansstijlen worden de merengue-danspasjes precies op de maat van de muziek gedanst. De muziek die voor de Merengue wordt gebruikt, is een muziekmaat met vier tellen, wat betekent dat er vier tellen zijn voor elke muziekmaat, wat betekent dat er vier bewegingen zijn voor elke maat. Een typische Merengue-stap zijn twee maten muziek. Bij het dansen van de Merengue duurt elke basisstap dus ongeveer acht tellen. De mannelijke partner is altijd de leider van deze koppeldans, en de vrouwelijke partner spiegelt vanaf het begin zijn bewegingen.

Basisstap opzij

basis voorwaarts en achterwaarts
basis voorwaarts en achterwaarts

De zijwaartse basisstap begint met het gewicht van de man aan de rechterkant van zijn lichaam. Als hij op zijn linkervoet stapt, sleept de linkervoet naar binnen en verplaatst het gewicht terug naar het linkerbeen, zodat het rechterbeen vrij is om op de tweede tel naar beneden te stappen. Het gewicht blijft slepen en heen en weer bewegen gedurende de resterende tellingen van de achtstapsmeting. De danseres spiegelt de man, beginnend met haar gewicht op haar linkerbeen en afwisselend.

Basisstap vooruit en achteruit

De Basisstap kan ook worden gebruikt om vooruit en achteruit te gaan. Voor de Forward Basic Step ga je gewoon naar voren in plaats van zijwaarts, waarbij je je gewicht opnieuw heen en weer verplaatst om een vloeiend ritme met de muziek te behouden. De Achterwaartse Basisstap is wederom hetzelfde concept, maar deze keer reis je achteruit. De hoofdrol stapt eerst op zijn linkervoet achteruit, terwijl de vrouw in spiegelbeeld is. Het is belangrijk om zowel de voorwaartse als de achterwaartse richting onder de knie te krijgen, want als de partners elkaar spiegelen, zal de één uiteraard vooruit gaan en de ander achteruit, en omgekeerd.

Merengue draait

merengue-beurt
merengue-beurt

De Merengue dankt zijn complexiteit niet aan de stappen, maar aan de stijl en flair die aan de uitvoering wordt toegevoegd. De beurten zijn verantwoordelijk voor een deel van deze klassieke Merengue-stijl. De meeste beurten worden uitgevoerd met behulp van de zijbasis. Met één handbeweging kan de leider het vrouwtje onder een van zijn armen leiden, terwijl beide partners de zijbasis blijven dansen. Door een dubbele greep kunnen de partners beide handen vasthouden en tegenover elkaar draaien om op tijd terug te keren naar hun oorspronkelijke positie voor de volgende stap.

Persoonlijkheid toevoegen

Als de Cubaanse heupbeweging correct wordt uitgevoerd, draagt deze aanzienlijk bij aan een Merengue-optreden. Dit is een natuurlijke beweging die optreedt, maar kan gestileerd worden om intenser en opvallender te zijn, afhankelijk van het thema en de sfeer van de dans. De sensualiteit van de Merengue is duidelijk aanwezig vanaf de eerste muziekmaten, aangezien de partners op het podium een bepaalde chemie uitstralen die sterk geassocieerd wordt met de bewegingen.

Hoewel de Merengue-passen zelf vrij eenvoudig zijn, zijn de emotie en de theatrale componenten van de dans indrukwekkend complex. Als je eenmaal vertrouwd bent met de basispassen van de Merengue-dans die hierboven zijn uitgelegd, kun je gerust je eigen creatieve expressie aan de choreografie toevoegen.